دایون M1 در خیابان های تهران رویت شد

دایون M1 به عنوان جدیدترین خودروی کمپانی چینی دایون شناخته می شود و تصاویر آن در حال انجام تست های فنی برای آخرین خودرو ارسال شده است.
به تازگی مخاطبین آخرین خودرو تصاویری را برای ما ارسال کرده اند که مربوط به یک MPV چینی و جدید است. دایون M1 یک MPV تمام برقی است و قبل تر هم مدل ES3 از دایون به عنوان یک خودروی برقی کوچک در خیابان ها دیده شده بود. هنوز مشخص نیست متولی مونتاژ و یا واردات خودروهای برقی دایون در ایران چه شرکتی است اما حضور گسترده برقی های این شرکت در ایران نشان می دهد که برنامه های جدی برای عرضه این خودروها در ایران وجود دارد. در ادامه نگاهی به مشخصات این مینی ون تمام برقی خواهیم داشت.
مشخصات فنی دایون M1

دایون M1 که در بازار چین به عنوان یوانژی M1 هم شناخته می شود به یک پیشرانه برقی سوار بر محور جلو مجهز است. این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۱۹۷ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۲۵ نیوتن متر را دارد. البته این میزان گشتاور در نسخه قوی تر به ۳۲۰ نیوتن متر می رسد. پک باتری ۷۲ و ۹۱ کیلووساعتی برای این خودرو قابل سفارش است که میزان پیمایش به ترتیب در دو نسخه ۴۵۰ و ۵۵۰ کیلومتر با هر بار شارژ است. البته این میزان پیمایش بر اساس استاندارد NEDC محسابه شده و در عمل میزان پیمایش کمتر خواهد بود.

کابین و امکانات
ترکیب بندی صندلی ها برای این MPV بصورت ۴، ۵، ۶ و یا ۷ نفره قابل سفارش است. در داخل طراحی به نسبت ساده و البته مدرن است. در وسط صفحه نمایش بزرگ لمسی سیستم اطلاعات سرگرمی را در دسترس قرار می دهد و کلاستر هم تمام دیجیتال است. در این MPV امکاناتی نظیر کروز کنترل، سنسور نور، سنسور باران، سنسور نقطه کور، رادار خطی، تهویه اتوماتیک تک کاناله، ترمز پارک برقی، اتوهلد و… دیده می شود که البته باید دید در نهایت کدام نسخه به بازار ایران خواهد آمد.

در حال حاضر شرکت های مکث موتور، زامیاد و صنایع خودروسازی ایلیا خودروهای پیکاپ و شاسی بلند دایون را به بازار عرضه می کنند اما هنوز مشخص نیست که محصولات برقی این نشان توسط کدام شرکت به ایران آورده شده و چه زمان به بازار عرضه می شود. از آنجا که در ایران هنوز زیرساخت مناسبی برای خودروهای برقی وجود ندارد، بنظر می رسد عرضه این نوع خودروها با چالش هایی جدی روبرو باشد و عرضه موفق آنها به فرهنگ سازی و بازاریابی قوی نیاز دارد. باید دید نهایتا این خودروها با چه قیمتی به بازار ایران خواهند آمد و برای خریداران خودروهای برقی چه تسهیلاتی در نظر گرفته خواهد شد.
ابتدا تبریگ میگم به خاطر سایتتون!؛ در مورد کلیه خودروهای برقی به نظر بنده دو مورد خیلی مهم وجود داره که در کلیه کشورها هنوز به نوعیی چالش وجود داره روی اونها اول اینکه زیرساخت ایستگاهای شارژ که درکشورایران چون انرژی کاملا توسط دولت کنترل میشه ,پس تامین و ارائه ایستتگاهها هم بر عهده اونها خواهد بود ودوم عمر مفید باتری پک ها وطبعا هزینه تعویض اونها که مورد دوم با توجه به قدرت خرید مردم ایران (اونهم در برهه حساس کنونی!!)اگر نگیم غیر ممکن ؛ خیلی خیلی سخت خواهد بود.