موتور یاماها X مکس ؛ ویدیو تست و بررسی + مشخصات فنی

یاماها X مکس یکی از جذاب ترین اسکوتر های بازار ایران است که توسط نیروموتور عرضه می شود و البته قیمتی نجومی دارد.
مقدمه
برندهای ژاپنی موتورسیکلت و خودرو در ایران از محبوبیت خاصی برخوردار هستند. این محبوبیت عمدتا از کیفیت ساخت و دوام محصولات ژاپنی می آید. یکی از دو برند بزرگ موتوری ژاپن یعنی یاماها در رده دوم پرفروش های دنیای موتورسیکلت قرار می گیرد درحالی که رده اول نیز به یک ژاپنی دیگر، یعنی هوندا تعلق دارد. یاماها سبدی بسیار متنوع از کلاس های موتورسیکلت در حجم ها مختلف روانه بازار های جهانی می کند. یکی از متنوع ترین کلاس موتوری یاماها در ایران به اسکوترها اختصاص دارد. البته این تنوع آنچنان چشم گیر نیست به طوری که بالاترین حجم اسکوتر یاماها در ایران متعلق به یاماها ایکس مکس با 250cc حجم می باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی یاماها XMAX قوی ترین اسکوتر یاماها در ایران بپردازیم. با ما همراه باشید.

ویدیو مقایسه یاماها X مکس با هوندا فورزا
طراحی یاماها X مکس
یاماها ایکس مکس ابعاد بزرگتر از اسکوتر های معمولی دارد و در کلاس مکسی اسکوتر ها قرار می گیرد. این کلاس موتوری برای سفر های طولانی تر و عموما شهری مناسب هستند. در بخش طراحی قسمت جلوی موتور، چراغ های ال ای دی جلو به صورت تو تیکه مجزا و متمایل به شکل حرف X که اشاره به نام موتور هم دارد طراحی شده است.خطوط موازی قسمت بالایی موتور و فلاپ جانبی این بخش مارا یاد کلاه خود های آسیای شرقی باستان می اندازد که همه ما حداقل یک بار در سریال جومونگ مثالی از آن را دیده ایم!

چراغ های راهنما یاماها X مکس در دو سمت طلق قرار گرفته اند. طلق موتور نهایتا می تواند ناحیه سینه راکب را از باد محافظت کند و برای محافظت از باد و ایمنی بیشتر حتما باید از کلاه کاسکت استفاده کنید. کیلومتر موتور کاملا دیجیتال کار شده است و شامل دو پنل بزرگ و کوچک می باشد. اصلی ترین اطلاعات نمایش داده شده در بخش بزرگ دور موتور است و در قسمت کوچک تر سرعت شمار نمایش داده می شود. البته این صفحات اطلاعاتی مانند ساعت میزان سوخت و دمای موتور را نیز نمایش می دهند. در مرکز قسمت فرمان نشان اصیل یاماها دیده می شود که به علاقمندان خود حس اعتماد خواهد داد.

فرمان یاماها X مکس بخوبی کاور شده و این نمای زیبا را تقویت کرده است. آینه های موتور فضای محدودی از پشت موتور را پوشش می دهد و هم عرض با موتور قرار گرفته اند. بخش کنسول،موتور مجهز به دو داشبورد می باشد که عمق مناسبی دارند.یکی از این محفظه ها فشاری و دیگری با دکمه تعبیه شده در کنار سیستم کی لس موتور باز می شود. باک ۱۳ لیتری موتور در میان دو جاپایی موتور در نظر گرفته شده اما از لحاظ فضای پا مشکلی برای راکب ایجاد نکرده است و فضای مناسبی در اختیار خواهید داشت.

یاماها در نمای جانبی یاماها XMAX با خطوط شکسته و الگوی لوزی سعی کرده هماهنگی نسبی با سایر بخش هارا ایجاد کند و می توان گفت در این امر موفق نیز بوده است.نمای جانبی موتور به لطف طول ۲۲۱ سانتی کشیده است اما ارتفاع بلند و ۸۰ سانتی متری زین موتور در تضاد با این کشیدگی عمل کرده و موتور را جمع و جور تر نشان می دهد. رینگ های آلومینیومی موتور در چرخ جلو ۱۵ اینچی و در چرخ عقب ۱۴ اینچی در نظر گرفته شده است.

در یاماها XMAX با یک زین بزرگ و پهن به همراه یک پشتی کوچک برای راکب طرف هستیم که کاملا نرم و راحت است.قسمت عقبی زین با دو دستگیره برای سرنشین عقب احاطه شده است و در قسمت پایین تر آن نگارش XMAX دیده می شود. ارتفاع بلند زین باعث ایجاد یک فضای بزرگ زیر زین شده است که این فضا برای گذاشتن دو کلاه کاسکت کاملا جوابگو خواهد بود. قسمت عقب موتور با دو چراغ LED و به صورت ساده طراحی شده است.جذابترین نما در عقب موتور به تایرهای نسبتا پهن عقب تعلق دارد که حس و حال خوبی به شما خواهد داد.همچنین اگزوز موتور تک گانه و در سمت راست موتور قرار دارد.
مشخصات فنی یاماها XMAX
اما می رسیم به بخش مشخصات فنی یاماها ایکس مکس ؛ موتور به یک پیشرانه ۲۵۰سی سی مجهز هست. انجین موتور تک سیلندر چهار زمانه و چهار سوپاپ می باشد. وظیفه خنک سازی انجین موتور توسط سیستم آب خنک انجام می شود. موتور می تواند ۲۲.۵ اسب بخار قدرت و ۲۴.۵ نیوتن متر گشتاور در دورموتور۵۵۰۰ تولید کند.این خروجی کاملا برای موتور کفایت میکند.انتقال قدرت ایکس مکس با یک گیربکس سی وی تی (CVT) و به وسیله تسمه به چرخ عقب منتقل می شود. علی رغم گیربکس CVT موتور یاماها شتاب گیری قابل قبولی دارد. همچنین سیستم سوخت رسانی موتور انژکتور برقی می باشد.

عملکرد خوب انجین موتور در بحث شتاب،باعث شده یاماها بر روی موتور خود از سیستم ترکشن کنترل استفاده کند. صفر تا صد موتور تنها ۱۴ ثانیه طول می کشد و حداکثر تا سرعت ۱۳۵ کیلومتر بر ساعت می تواند حرکت کند. این اعداد و ارقام با توجه به وزن تر ۱۸۱ کیلوگرمی و ارتفاع بلند زین که باعث مقاومت هوا می شود کاملا قابل قبول هستند.مصرف سوخت این موتور ۳.۱ لیتر به ازای هر صد کیلومتر اعلام می شود و با هر باک بنزین (ترجیحا با کیفیت) حدودا ۴۰۰ کیلومتر می توانید رانندگی کنید.

سیستم تعلیق موتور در بخش جلویی از نوع جفت تلسکوپی و در قسمت عقب موتور از یک جفت کمک فنر معمولی تشکیل شده است.کمک فنر های جلویی موتور با فلاپ کاور شده است. کمک فنرهای عقب بهتر بود که از تعلیق های بهتری بهره می برد. ترمزهای یاماها ایکس مکس در هر دو چرخ موتور از نوع دیسکی و مجهز به ABS بوده و توان کنترل مناسبی بنظر می رسد داشته باشند.
امکانات یاماها X مکس
کلاس و فلسفه XMAX خبر از امکانات و آپشن های متنوع در این موتور می دهد، اما نباید آپشن موتورهای توریستی را از این موتور انتظار داشت. یاماها XMAX موتوری آپشنال در بازار ایران به حساب می آید. همین اول کار می بینیم که موتور کی لس است و بدون کلید روشن می شود. بعد از روشن شدن موتور صفحه دیجیتال و امکانات گنجانده شده در آن جلب توجه میکند. همچنین موتور دارای دزدگیر و طلق فابریک می باشد. موتور علاوه بر این ها سیستم ترکشن کنترل نیز دارد.

تجربه رانندگی با یاماها XMAX
یاماها ایکس مکس ارتفاع زین نسبتا بلندی دارد و پهنای زین هم زیاد است همین موضوع ممکن است کنترل موتور را کمی سخت کند. بعد از استارت، موتور صدای کمی در حالت درجا دارد و حکایت از بروز بودن موتور دارد.شروع به حرکت و شتاب گیری اولیه موتور فرز است و هماهنگی خوبی بین گیربکس و انجین موتور دیده می شود. موتور شتاب ثانویه رضایت بخشی دارد. در بحث کشش،موتور کشش بسیار خوبی از خود نشان می دهد بویژه در حالت تک سرنشین کاملا سرحال عمل می کند.

موتور علی رغم چهار کمک بودن اما کوبش هایی دارد؛ البته در اسکوتر ها با هر ابعادی که باشند به دلیل سایز کوچک تایرشان دائما شاهد کوبش خواهیم بود و ما شدت کم و زیاد آن را بررسی می کنیم. با توجه به رنج قیمت موتور و کیفیت جاده ها، حداقل در بازار ایران بهتر بود یاماها و نیرو موتور شخص سازی تر شده عمل کرده و از کمک های با کیفیت در قسمت عقب موتور استفاده می کردند. ترمزهای موتور کاملا با کیفیت هستند و حس اعتماد خوبی به راکب می دهند. ترمز های دیسکی ABS موتور توان کنترل مناسبی دارند.
رقبای یاماها X مکس
اصلی ترین رقیب یاماها ایکس مکس در بازار ایران از لحاظ برندی هوندا فورزا به حساب می آید.این دو موتور عموما با یک دیگر مقایسه می شوند و عموما هم در حد مقایسه باقی می مانند چراکه قیمت های نجومی این دو موتور تاحدی خریداران را منصرف می کنند. به صورت کلی به دلایل اقتصادی، قیمت کالا ها در بازار ایران تعیین کننده و اصلی ترین المان برای خرید به حساب می آیند. در رنج قیمتی پایین تر برای ایکس مکس دو رقیب دیده می شود؛ اولی کی وی ویسته ۲۵۰ و دیگری گلکسی اس وای ام ۲۵۰ که گزینه های رقیب در این کلاس و حجم ۲۵۰ هستند.
مزایا و معایب
مزایا : شتاب و کشش مناسب – امکانات رفاهی کاربردی – فضای زیر زین جا دار – فضای کافی برای پا – دوام و کیفیت قابل قبول
معایب : قیمت بالای موتور – قیمت بالای لوازم جانبی موتور – سختی دسترسی به قطعات – کوبش های عقب موتور – زاویه دید محدود آینه ها
نتیجه گیری
یاماها ایکس مکس موتوری با عملکرد فنی قابل قبول و درصورت استفاده منطقی کم استهلاک به حساب می آید.این موتور طراحی خوبی دارد و از امکانات مناسبی نیز بهره می برد. اما عاری از ضعف نیست و در بخش هایی مانند سیستم تعلیق دارای ضعف می باشد و برای پیشرفت جا دارد. حال شما بگویید آیا یاماها XMAX ارزش خرید دارد؟ بهترین موتور اسکوتر 250cc بازار از نظر شما چه موتوری است؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
چگونه می شود یک مو تور قسطی خرید.با ماهی حداقل ۱۰۰۰۰۰۰تومان