آیا تویوتا انقلاب بعدی خودروهای برقی را رقم می زند؟

این شرکت ژاپنی با خودروهای هیبرید بر جهان حکمرانی کرد اما در مورد خودروهای تمام برقی بسیار عقب تر از دیگر رقبا قرار دارد.
در مورد نقش جزئی تویوتا در رونق وسایل نقلیه تمام الکتریکی مطالب زیادی نوشته شده است. بزرگترین خودروساز جهان در رقابت خودرو باتری- الکتریکی (BEV) در زمینه محصولات و فروش از بسیاری از رقبای خود عقب مانده است. تسلا، فولکس واگن و برندهای خودروی چینی قهرمانان جدید هستند. اما آیا بیش از ۲۰ سال کار تویوتا با پیشرانه های برقی و باتری ها چیزی به حساب نمی آید؟
صنعت تمام برقی می شود؟
تویوتا با ۲۲,۳۰۰ خودروی الکتریکی تحویلشده در سطح جهان، در رتبهبندی جهانی فروش BEV توسط خودروسازان در سال ۲۰۲۲ جایگاه ۲۹ را به دست آورد. بسیاری از تولیدکنندگان کوچکتر مانند رنو، ب ام و، فورد و بسیاری از تازه واردهای چینی خودروهای برقی بیشتری نسبت به غول ژاپنی ثبت کردهاند. خودروهای تمام برقی تنها ۰.۲ درصد از کل فروش ۱۰.۴۸ میلیون تویوتا در سال ۲۰۲۲ را به خود اختصاص داده است.

سبد محصولات برقی تویوتا به سه SUV (C-HR ،bZ4X وLexus UX) و خانواده ای از ون های تجاری ( Proace ) محدود می شود. برای مقایسه، BYD ، بزرگترین تولیدکننده خودروهای برقی در چین، ۱۳ مدل مختلف، بدون احتساب ون، فهرست میکند. گروه BMW هشت خودروی برقی در دسترس دارد. در استلانتیس ( Stellantis ) ، ۹ خودروی سواری باتری – الکتریکی و ۱۵ ون وجود دارد.
زمانی که اکثر رقبای غربی تویوتا تلاش ها و منابع خود را بر تسریع این تحول متمرکز کردند، شرکت ژاپنی مشغول بهبود فناوری هیبریدی خود بود.
بیش از ۲۵ سال دانش برقی سازی تویوتا
وقتی تویوتا پریوس در دسامبر ۱۹۹۷ فروش خود را آغاز کرد، اولین خودروی هیبریدی تولید انبوه جهان شد. این نتیجه سند منشور زمین اعلام شده توسط تویوتا در سال ۱۹۹۲ بود که شامل هدف تولید خودروهای کم آلاینده بود.
در اواخر دهه ۱۹۹۰، انتشار گازهای آلاینده از خودروها یک موضوع داغ در صنعت خودرو نبود. تا سپتامبر ۲۰۲۲، این برند ۵.۰۵ میلیون دستگاه از پریوس را در چهار نسل فروخته است. حقیقت این است که تویوتا درها را به روی توسعه و پذیرش خودروهای تمام الکتریکی باز کرده است، در حالی که در واقع میانگین آلایندگی ناوگان خود را در طول سال ها کاهش داده است.
در همین حال، مدت زمان طولانی تری نسبت به برندهایی که اکنون در رتبه بندی جهانی BEV پیشرو هستند، درگیر پیشرانه های الکتریکی و باتری ها بوده است.

چه انتظاری داشته باشیم؟
اگر یک ویژگی وجود داشته باشد که تویوتا را به بهترین شکل توصیف کند، توانایی درک بازارهای جهانی است. برخلاف هر خودروساز دیگری، این خودروساز تقریباً در هر کشوری به لطف طیف گسترده ای از محصولات که با نیازهای مصرف کنندگان مختلف سازگار است، حضور دارد.
تویوتا اولین انتخاب برای خریداران خودروهای جدید در آفریقا، خاورمیانه، ژاپن، جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه است. این برند جذابترین برند غیرآمریکایی در ایالات متحده، دومین تولیدکننده محبوب در چین، سومین برند محبوب در آمریکای لاتین و پنجمین برند محبوب در اروپا است. خودروهای این سازنده ژاپنی به دلیل قابل اعتماد بودن محبوب هستند. رانندگان به آنها اعتماد دارند.

به نظر من تویوتا خودروسازی نیست که بتوان آن را دست کم گرفت. برنامههای «الکتریکی» اعلام شده در ماه ژوئن، که خواستار توسعه باتریهایی با قابلیت طی کردن مسافت ۶۰۰ مایلی از سال ۲۰۲۶ و مسافت ۹۰۰ مایلی با یک بار شارژ پس از سال ۲۰۲۸ هستند، فقط آغازی برای بازیابی هستند.