موضوعات داغ روز:

مقایسه سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

منتشر شده در 19 اسفند 1403 ساعت 14:30
نویسنده حسین باباپور
مقایسه سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4 جزو سدان های بازار ایران هستند که در یک رده قیمتی قرار می گیرند. در این مطلب به مقایسه این دو می پردازیم.

سدان‌های خانوادگی به عنوان یکی از کاربردی‌ترین خودروها در بازار ایران، بسیار مورد توجه مشتریان هستند. به همین دلیل، با وجود آنکه کراس‌اوورها روزبه‌روز بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرند و سهم بیشتری از بازار را طلب می‌کنند، همچنان خودروهای سدان هم حرف‌های زیادی برای گفتن در کشورمان دارند. به همین دلیل، خودروسازان بزرگ و دست‌اندرکاران بخش خصوصی همچنان روی این سگمنت متمرکز هستند و خودروهای استراتژیک با انتظار فروش بالا را برای عرضه در این بخش از بازار انتخاب می‌کنند.

شرکت ایران‌خودرو که چند سالی است تارا را روی خط تولید دارد، با مدل V4 اتوماتیک به عنوان فول‌آپشن‌ترین نسخه تارا، فروش قابل توجهی به دست آورده است. خودروسازان بخش خصوصی نظیر دیار خودرو نیز که به دنبال به‌دست‌آوردن سهمی از این بخش هستند، محصولات جدیدی مانند سابرینا پلاس را به‌صورت مونتاژی در کشور عرضه کرده‌اند.

برای اینکه بدانیم سراغ خرید یک خودروی مونتاژی چینی جدید برویم یا طبق رسوم گذشته همان محصولات تقریبا قدیمی ایران‌خودرو را انتخاب کنیم، بهتر است سابرینا پلاس را با تارا اتوماتیک V4 مقایسه کنیم تا پاسخ قانع‌کننده‌ای برای مشتریان این‌گونه سدان‌های جمع‌وجور خانوادگی در بازار ایران داشته باشیم.

درباره سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

احتمالاً قدیمی‌ترها و علاقه‌مندان به حوزه خودرو، یکی از موفق‌ترین محصولات دیار خودرو یعنی بایک سنوا را در ذهن دارند؛ خودرویی که در آن دوران به مرسدس‌بنز چینی هم معروف بود، اما علی‌رغم نقاط قوت فراوان خود، نتوانست در ایران به جایگاه مناسبی دست پیدا کند. آن مدل در اصل سنوا D70 نام داشت و حالا دوباره شرکت دیار خودرو به سراغ برادر کوچک‌تر آن یعنی سنوا D50 رفته و نسل دوم این خودرو را که در چین با نام U5 پلاس هم شناخته می‌شود، تحت عنوان سابرینا پلاس برای عرضه در بازار ایران از سال ۱۴۰۴ انتخاب کرده است.

نسل دوم بیجینگ U5 از سال ۲۰۱۷ وارد بازار شد، اما در سال ۲۰۲۱ مدل فیس‌لیفت این خودرو با نام U5 پلاس عرضه شد که تاکنون با همان شمایل در خط تولید حضور داشته است. دیار خودرو نیز همین مدل را برای عرضه در کشورمان به فهرست محصولات خود اضافه کرده است.

تارا ایران‌خودرو هم که معرف حضورتان هست. این محصول در اصل یک سدان کامپکت خانوادگی محسوب می‌شود که اساس آن به پژو ۳۰۱ یا سیتروئن الیزه برمی‌گردد؛ یعنی همان خودروهایی که قرار بود بعد از برجام با همکاری شرکت فرانسوی در ایران تولید و عرضه شوند، اما این اتفاق نیفتاد. ایران‌خودرو به دلیل برخورداری از حق استفاده از پلتفرم و اتاق این خودروها، تصمیم گرفت مدل ایرانی‌شده پژو ۳۰۱ را با نام تارا روانه بازار کند.

مدل V4 نیز نسخه فول‌آپشن با تغییرات ظاهری اندک از مدل اتوماتیک این خودرو محسوب می‌شود که از سال ۱۴۰۲ توسط ایران‌خودرو به مشتریان تحویل داده شده است. تغییر سبک طراحی چراغ‌های عقب، به‌روزرسانی طراحی رودری‌ها و اضافه شدن برخی آپشن‌ها نظیر کیک سنسور از اصلاحات تارا اتوماتیک V4 نسبت به مدل قبلی آن به شمار می‌روند.

ویدیوی معرفی سابرینا پلاس

ویدیوی معرفی تارا V4

مقایسه طراحی بدنه

با وجود آنکه حالا تارا به عنوان یک خودروی زیبا در بازار ایران مورد استقبال قرار گرفته و فرم خشن، تا حدودی مردانه و عضلانی بدنه آن توسط عوام تحسین می‌شود، اما وقتی این خودرو را با یک سدان چینی مونتاژی نظیر سابرینا پلاس که تا حدودی به‌روز شده است مقایسه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که طرح‌های خودروهای داخلی نسبت به محصولات اقتصادی روز دنیا در رتبه‌های پایین‌تری قرار دارند و آن زیبایی موردنظر را به ما ارائه نمی‌دهند.

مقایسه طراحی سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

سابرینا پلاس با جلوپنجره بزرگ چندضلعی، به همراه چراغ‌های دی‌لایت بومرنگی‌شکل و چراغ‌های اصلی کشیده، چهره‌ای کاملاً امروزی و مطابق با سلیقه طیف وسیعی از مشتریان ارائه می‌دهد که احتمالاً در سراسر جهان هم محبوب واقع می‌شود. فرم چراغ‌های به‌هم‌پیوسته عقب و استایل متعارف نمای جانبی نیز از دیگر نقاط قوت طراحی این خودرو به شمار می‌رود.

اما طراحی تارا اتوماتیک، به‌ویژه در نمای جلو، به‌صورت هندسی و با کمترین خلاقیت انجام شده است تا احتمالاً هزینه‌های تولید چراغ‌ها و سپر کاهش پیدا کند، اما نتیجه نهایی در مقایسه با محصولات روز دنیا جذابیت چندانی ارائه نمی‌دهد. تغییر فرم چراغ‌های عقب باعث زیباتر شدن قسمت پشت خودرو شده، اما در مجموع تارا توان رقابت با نمای عقب سابرینا پلاس را ندارد.

مقایسه بدنه سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

بنابراین، به‌طور کلی طراحی سابرینا پلاس از هماهنگی، زیبایی و جلوه بصری کافی برخوردار است، اما تارا اتوماتیک از این نظر چندان جذاب و هماهنگ به چشم نمی‌آید؛ هرچند که در بازار ایران جا افتاده و بسیاری از مشتریان، نمای بدنه آن را می‌پسندند.

مقایسه مشخصات فنی

مشخصات فنی سابرینا پلاس طوری چیده شده که بوی اقتصادی بودن و البته استهلاک پایین بدهد. به همین منظور، یک موتور تنفس طبیعی ۱.۵ لیتری با قدرت ۱۱۲ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲ نیوتن‌متر به همراه گیربکس اتوماتیک CVT روی این خودرو نصب شده تا قدرت موتور را به چرخ‌های جلو انتقال دهد.

مقایسه امکانات سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

در طرف دیگر، تارا V4 هم موتور ۱.۶ لیتری TU5 پلاس با قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتن‌متر را به خدمت گرفته و نیروی آن توسط یک جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک ساخت DAE چین به محور جلو منتقل می‌شود. وجود جعبه‌دنده ۶ سرعته باعث می‌شود استهلاک و هزینه‌های نگهداری سیستم انتقال قدرت پایین بیاید، اما این جعبه‌دنده‌های چینی معمولاً با مشکلات زودتر از موعد روبه‌رو می‌شوند که شاید برای مالک تارا کمی دردسرساز باشد. از طرف دیگر، جعبه‌دنده‌های CVT هم با مشکلاتی نظیر پارگی زنجیر، خرابی پمپ CVT و مواردی از این دست مواجه هستند که درصد خرابی آن‌ها را نسبت به جعبه‌دنده‌های AT به طور کلی بالا می‌برد. اما باید دید که این دو نوع جعبه‌دنده با چه سطح کیفی روی خودروهایی مثل سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک نصب شده‌اند.

مقایسه فنی سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

البته جعبه‌دنده DAE تا حدودی امتحان خود را پس داده و کم‌وبیش کیفیت قابل قبولی دارد، اما باید دید که در طول زمان، گیربکس CVT اتوماتیک سابرینا چه عملکردی از خود نشان خواهد داد.

همچنین از لحاظ تجربه رانندگی، معمولاً جعبه‌دنده‌های اتوماتیک AT لذت بیشتری داشته و رانندگی آسان‌تر و جذاب‌تری را برای کاربر به وجود می‌آورند. با توجه به آنکه توان موتور و وزن تقریبی هر دو خودرو به یکدیگر نزدیک است، انتظار داریم که از لحاظ شتاب‌گیری هم اختلاف چندانی بین آن‌ها نباشد. گفته شده که شتاب صفر تا صد تارا اتوماتیک به طور متوسط ۱۴.۲ ثانیه در شرایط استاندارد است و به همین دلیل ارزیابی می‌کنیم که شتاب صفر تا صد سابرینا پلاس نیز نزدیک به ۱۴.۵ ثانیه باشد، هرچند که به‌صورت رسمی این عدد اعلام نشده است.

یکی از فاکتورهای مهم در اقتصادی بودن خودرو، مصرف سوخت پایین آن است که در اینجا سابرینا پلاس عملکرد بهتری دارد و با حدود ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، در مقابل تارا اتوماتیک V4 با مصرف ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، می‌تواند کارایی و راندمان بهتری را ارائه دهد.

خودروتارا اتوماتیک V4سابرینا پلاس
موتور۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – تنفس طبیعی۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – تنفس طبیعی
حجم موتور۱.۶ لیتر۱.۵ لیتر
توان خروجی۱۱۳ اسب بخار – ۱۴۴ نیوتن متر۱۱۲ اسب بخار – ۱۴۲ نیوتن متر
گیربکسAT اتوماتیک ۶ سرعتهCVT اتوماتیک
انتقال قدرتمحور جلومحور جلو
شتاب ۰-۱۰۰حدود ۱۴.۲ ثانیه-ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۷.۲۹ لیتر در۱۰۰کیلومتر۶  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت۱۹۰ کیلومتربرساعت۱۷۰ کیلومتربرساعت
وزن۱۲۶۸ کیلوگرم۱۲۵۵ کیلوگرم
حجم باک۵۰ لیتر۴۸ لیتر
ابعاد بدنه۱۴۶۶-۱۹۵۳-۴۵۱۹ میلیمتر۱۴۸۰-۱۸۲۰-۴۶۶۰ میلیمتر
فاصله محوری۲۶۵۲ میلیمتر۲۶۷۰ میلیمتر
حجم صندوق ۶۴۰ لیتر۴۳۰ لیتر

به دلیل به‌کارگیری سیستم تعلیق نیمه‌مستقل پیچشی در عقب، می‌توان انتظار داشت که سواری این دو خودرو، به‌ویژه در ردیف عقب، کمی خشک باشد، اما به نظر می‌رسد که رینگ‌های بزرگ‌تر در سابرینا پلاس باعث شود تا سواری آن برای سرنشینان ردیف عقب، کمی خشک‌تر احساس شود. البته در جاده‌های هموار و نسبتاً صاف، این مورد خیلی به چشم نخواهد آمد و مشتریان این خودروهای نسبتاً اقتصادی را تا حد قابل قبولی راضی نگاه خواهد داشت.

مقایسه طراحی کابین و میزان فضای داخلی

شاید در سایر جنبه‌ها، اختلاف سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4 چندان زیاد نباشد، اما از لحاظ طراحی داخلی، به قول معروف، فاصله از زمین تا آسمان است. طراحی داخلی قدیمی و نسبتاً بی‌کیفیت، به همراه ارگونومی نه‌چندان مناسب، از نقاط ضعف اصلی تارا اتوماتیک به شمار می‌آید و این مورد کاملاً توی ذوق بسیاری از مشتریان تارا می‌زند. به‌ویژه زمانی که کابین تارا با یک محصول هم‌رده چینی، نظیر سابرینا پلاس، مقایسه شود، آن وقت ضعف‌های داخلی تارا بیشتر به چشم می‌آید.

مقایسه کابین سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

کابین سابرینا پلاس از یک طراحی سوار بر گرایش‌های روز سود می‌برد که در آن المان‌های مدرنی مثل نمایشگرهای به‌هم‌چسبیده، غربیلک فرمان خوش‌دست همراه با کلیدهای گردان روی فرمان، دریچه‌های تهویه زیبا و باوقار، ارگونومی مناسب صندلی‌ها و جانمایی علمی کلیدها باعث شده تا کاربر حاضر در صندلی‌های ردیف جلو، لذت به‌مراتب بیشتری ببرد و راننده هم از کار با ادوات داخلی سابرینا پلاس، رضایت بالاتری داشته باشد.

فرم صندلی‌های سابرینا پلاس نیز نسبت به تارا راحتی بیشتری دارد و به نظر می‌رسد که حمایت بهتری از بدن کاربر هنگام دور زدن‌های سریع انجام دهد. در مورد سطح کیفی متریال هم سابرینا پلاس رتبه به‌مراتب بالاتری کسب می‌کند و مواد به‌کاررفته در داشبورد و رودری‌های آن، نسبت به پلاستیک‌های خشک داشبورد تارا، کاملاً لوکس‌تر و باکیفیت‌تر احساس می‌شود.

مقایسه طراحی داخلی سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4

اما میزان فضای داخلی این دو خودرو تقریباً برابر و مناسب حضور ۵ نفر سرنشین بزرگسال با قد حدود ۱۸۵ سانتی‌متر است که به‌ویژه در ردیف عقب، می‌تواند رضایت خاطر افراد بلندقد را جلب کند. البته از این جهت هم می‌توان گفت که سابرینا کمی نسبت به تارا فضای بیشتری در دسترس کاربران ردیف دوم قرار می‌دهد و در مجموع، کابین آن راحت‌تر احساس می‌شود.

از لحاظ حجم صندوق، باید گفت که تارا اتوماتیک حدود ۶۴۰ لیتر گنجایش دارد و از این جهت، نسبت به سابرینا پلاس با فضای صندوق ۴۳۰ لیتری برتری دارد.

مقایسه آپشن‌ های سابرینا پلاس با تارا اتوماتیک V4

سابرینا پلاس به دلیل برخورداری از آپشن‌های مهمی نظیر رادار خط‌خوان، رادار هشدار نقطه کور و دوربین ۳۶۰ درجه، نسبت به تارا اتوماتیک برتری کیفی در بخش آپشن‌ها دارد، اما از لحاظ تعداد آپشن‌ها در مقایسه با تارا اتوماتیک ضعف نشان می‌دهد و فاقد مواردی مثل تنظیم برقی صندلی‌های جلو، گرم‌کن صندلی‌های جلو، کیک سنسور (سنسور پا برای باز شدن درِ صندوق) و سنسور باران است که همگی در تارا اتوماتیک V4 یافت می‌شوند.

البته این نکته را هم باید بدانید که احتمال تغییر در سطح آپشن‌های خودروهای بازار، به‌ویژه مدل‌های مونتاژی وارداتی، وجود دارد و شاید هنگام عرضه به مشتریان، تغییراتی در سطح آپشن‌های سابرینا پلاس ایجاد شود.

نتیجه‌گیری: سابرینا پلاس ارزنده‌تر است یا تارا اتوماتیک V4؟

مقایسه تارا اتوماتیک V4 با سابرینا پلاس یک رقابت نزدیک از لحاظ فنی به شمار می‌رود، اما در دیگر بخش‌ها، اختلافات زیادی بین دو خودرو مشاهده می‌شود. سابرینا پلاس دیار خودرو به‌راحتی می‌تواند از لحاظ طراحی ظاهری، طراحی داخلی، کیفیت ساخت کابین و ادوات داخلی، و همچنین کیفیت ساخت فنی، تارا اتوماتیک V4 را شکست دهد.

اما تارا اتوماتیک یک خودروی پرفروش در بازار ایران است که لوازم بدنه و قطعات فنی آن با قیمت ارزان‌تر و وفور بیشتر در بازار یافت می‌شود. بنابراین، مشتریانی که ریسک‌پذیری کمتری دارند، بهتر است به سراغ تارا اتوماتیک V4 بروند و خیلی خود را درگیر خودروهای جدید چینی و دردسرهای نگهداری از آن‌ها نکنند.

خدمات گسترده پس از فروش ایران‌خودرو و اشتراک فنی موتور و گیربکس تارا اتوماتیک با بسیاری دیگر از خودروهای پرفروش بازار باعث می‌شود تا مالک این ماشین ایرانی دغدغه زیادی برای تأمین قطعات و یافتن تعمیرکاران ماهر نداشته باشد. اما قطعاً خودروهایی با تیراژ پایین، نظیر سابرینا پلاس، از این جهت مالکان خود را با دردسرهای بیشتری روبه‌رو می‌کنند. به همین دلیل هم معمولاً خرید و فروش آن‌ها در بازار آزاد نسبت به محصولات پرفروش همچون تارا، سخت‌تر صورت می‌گیرد و دیرتر به پول نقد تبدیل می‌شود.

بنابراین، اگر به دنبال یک سدان جدید با طراحی به‌روز و کیفیت ساخت بالا هستید تا از خودروهای قدیمی داخلی فاصله بگیرید، سابرینا پلاس می‌تواند گزینه‌ای جذاب در این کلاس باشد. اما اگر همچنان پاشنه درِ شما روی همان لولای قدیمی می‌چرخد و می‌خواهید یک خودروی داخلی با دردسر نگهداری پایین و فرایند فروش راحت‌تر را خریداری کنید، قطعاً تارا اتوماتیک بهترین گزینه در این میان است.

ویدیو های پیشنهادی

۹ Responses to “مقایسه سابرینا پلاس و تارا اتوماتیک V4”

  1. هادی گفت:

    معلومه دارید چی رو با چی مقایسه می کنید ؟
    قطعا به شخصه خودم سابرینا رو انتخاب می کنم.
    آخه اگه قیمت سابرینا پلاس برابر با تارا باشه و خدمات پس از فروشش هم خوب باشه کی میره سمت تارا ؟
    فقط ای کاش cvt نبود.
    اعتبار برند بایک ، طراحی جذاب ، کیفیت خوب .
    باز هم میگم اگه خدمات پس از فروش سابرینا خوب باشه و at بود و قیمتش هم منطقی بود قطعا تارا هیچ ارزش خریدی نداشت.
    ولی خب با این اوضاع تارا هم نمیشه گفت در مقابل این هیچی نیست.
    ولی من خودم اگه می خواستم تو حول و حوش قیمت ۱ میلیارد خودرویی انتخاب کنم ، یا می رفتم سراغ کی ام سی ایگل ، یا سابرینا پلاس ، یا هم فردا ۵۱۱ یا هم می رفتم سراغ گزینه های کارکرده ای مثل تویوتا کرولا ۲۰۰۷ یا مزدا ۳ قدیم یا هم هیوندای آوانته و کیا سراتو.

    ۶
    ۱۴
    • وحید مقتصدی گفت:

      شما کلا دنبال دردسر هستید ماشین چینی که خدمات ندارند و گیربکس cvt چینی یعنی سرطان ماشینهای قدیمی کره ای و حتی ژاپنی مثل مزدا هم دردسر هستند چون صاحب قبلی اینا چیزی از ماشین باقی نزاشتند در ضمن خودرو قدیمی کره و ژاپن هم مستهلک میشن ماشین کلا از بین رفته

      ۸
      ۰
    • محمد گفت:

      کدوم آدم عاقلی با این پول کی ام سی ایگل یا فردا ۵۱۱ می‌خره اگه قرار باشه ماشین صفر بخری دنا اتومات از این دوتا و تارا بهتره

      ۳
      ۳
      • احسان گفت:

        والا چینی داریم تا چینی
        حداقل مقایسه فردا ۵۱۱ با تارا بود یه چیزی
        شما بگو دیارخودرو تو هر شهری چندتا نمایندگی داره اول؟ موتور این ماشین با کدوم ماشین مشترکه؟ اصلا چراغش شکست از کجا باید خرید؟
        اصلا من چینی خر چرا این خودرو؟
        بنظرم متن تبلیغاتی دیار خودرو بود بیشتر

        ۰
        ۰
    • Hamid گفت:

      طراحی سابرینا میارزه به تارا و اینکه اگه گیربکس نسل جدید cvtباشه خیلی هم خوبه اصلا تارا که طراحی داخل نابود با اون داشبورد بد قواره و مزاحمش و اینکه اسب بخار تارا غیر واقعی و مطمئنا توی توان حرکتی و هندلینگ سابرینا عملکرد بهتری خواهد داشت

      ۰
      ۰
  2. ناشناس گفت:

    واسه کسی که دنبال دردسر نیست قطعا تارا

    ۱۸
    ۳
  3. علی گفت:

    V1 پنج دنده رو گرفتم خلاص خودشم به قیمت چیز کمی ندارع از این مدل

    ۳
    ۰
  4. سامیار گفت:

    صاحب اول و آخر چینی ها خودتی و بس ریسک بالایی داره ی انجین ۱۵۰۰ دارن انداختن روی ماشین ۶۰۰ کیلویی هاچ بک تا suv و لیست بک کلا سر و ته همه چینی ها یکیه کافیه آرم روی اونها را نبینی هیچ هویت و اصالت طراحی و ماندگاری ندارن تارا قطعا انتخاب عاقلانه تری هست

    ۳
    ۰
  5. علی قربانی گفت:

    سابرینا اگه at بود ، قابل مقایسه با تارا فول آپشن نبود
    موتور تارا به هیچ وجه بیشتر از ۱۰۰ اسب نیست، اون موتور فرانسوی هاست که ۱۱۳ اسب قدرت داره

    ۰
    ۴

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.