بازی بچه گانه در جاده مخصوص با دارایی مردم


اعلام قیمت های محصولات غول های جاده مخصوص و تفاوت در تعیین قیمت با واکنش های متفاوتی همراه شده است.برخی آن را تبعیض می دانند اما در اصل یک بازی بچه گانه درجاده مخصوص با دارایی مردم است.
به گزارش آخرین خودرو، ، شورای رقابت با اعلام قیمت جدید تارا،دنا و شاهین مقدمات یک بحث جدید را ایجاد کرده است. برخی با مقایسه مشخصات فنی این خودروها ، نحوه قیمت گذاری را اشتباه و تبعیض آمیز می دانند.
شورای رقابت هم هیچ واکنشی تا کنون به این موضوع نداشته است. طبق معمول و رویه امسال شورای رقابت به طور کلی قیمت گذاری ها بدون حاشیه نمانده است.هر بار یک بخش معترض می شوند.
این وضعیت گمانه زنی ها و حاشیه های خاص خود را به همراه داشته است. آیا درگیری و چالش های اخیر در خصوص افزایش قیمت ها در این امر دخالت داشته اند؟ آیا شورای رقابت خواسته قدرت نمایی کند ؟ آیا از ایران خودرو خوشش نمی آیند ؟ آیا سایپا را بیشتر دوست دارد؟ آیا نامه درخواست خروج شورای رقابت از قیمت گذاری باعث تعیین قیمت های پائین تر برای محصولات ایران خودرو شده است ؟
در مقابل این گونه هم می توان پرسید که آیا میزان داخلی سازی محصولات ایران خودرو بیشتر ازسایپا بوده است؟ آیا ارزبری کمتری داشته اند ؟ آیا خواسته است با این روش قیمت گذاری مشتریان بیشتری برای ایران خودرو پیدا کند ؟ آیا می خواهد بازار شاهین را خراب کند؟
باید در نظر داشت که این پرسش ها واقعا بی پایه و اساس هستند .درست مانند اعتراضی که هم اکنون در جاده مخصوص به راه افتاده است. درست مانند گمانه زنی ها و حاشیه هایی که ایجاد شده است.
این شورا همان نهادی است که به خودروسازان اجازه داد پول استانداردهای اجباری را به قیمت نهایی محصول اضافه کنند . این شورا همان نهادی است که طی این سال ها به نام مردم قیمت گذاری کرده است اما دلالان و رانت خواران سودهای سرشار را نصیب خود کرده اند.
دراین حالت سوال اصلی این است که چرا هیچ وقت نفع مردم در خودروسازی دیده نشده است. چرا جامعه تا به امروز سودی از این همه تولید و تنوع ندیده اند ؟ آیا این نهاد در مواقعی که به ضرر خودروسازان رای می دهد باید با انتقاد مواجه شود ؟
البته در اینکه تا کنون هیچ یک از تصمیمات این شورا به نفع مردم نبوده است شکی نیست .حتی نمی توان یک نمونه منجر به موفقیت پیدا کرد. تنها تفاوت این است که در بعضی اوقات مردم احساس می کنند که زیان کمتری متوجه آنها شده است. اما در اصل و در زاویه پنهان ماجرا ، هر چه قدر که قیمت های غیر واقعی تعیین شده اند به همان اندازه مردم متضرر شده اند.
بنابراین اگر تبعیضی وجود داشته باشد یا نداشته باشد در این شرایط نمی تواند بیش از زیانی که طی این سال ها به مردم تحمیل شده است مورد توجه واقع شود.
ساده ماجرا این است که این بازی بچه گانه در جاده مخصوص نمی تواند نتیجه مطلوبی برای مردم داشته باشد.این نوع قیمت گذاری ها همین اواخر هم حاشیه هایی زیادی ایجاد کرد.منظور قیمت گذاری محصولات خودروسازان بخش خصوصی است. شورای رقابت با اشتباه در تحلیل و آنالیز قیمت ها که آن را به گردن خودروسازان انداخت،برای بسیاری از افراد امیدواری ایجاد کرد.آنها ثبت نام کردند .اما با تجدید در لیست قیمت ها،بسیاری از همین افراد مجبور به انصراف شدند.
این بار اما معلوم نیست که شورای رقابت تجدید نظر کند. ولی نتیجه هر چه که باشد باز هم به زیان مردم است.اگر با قیمت هایی که اعلام شده است محصول خریداری کنند،فقط آنهایی که موفق به خرید شده اند سود می برند.اگر هم تجدید قیمت کنند بازهم رانتی ایجاد می شود که در هر صورت از کیسه ملت خارج می شود.
قیمت بازار به نفع مردم هست؟ چرا حقیقت رو وارونه جلوه میدید.
اگر به دلالان داخل بازار و ایران خودرو باشه که میگن دنا ۵ میلیارد پولشه اونوفت این به نفع مردنه؟
فاز نویسنده این پست چیه؟؟
چطور به نفع مردمه که هرسه ماه برای اپشن ۱میلیونی ۳۰٪افزایش قیمت میدن،،
داداش درست بخوان متن رو گفته هرچه باشد ب ضرر کرده فقط اونایی ک از کارخونه میخرن سود میکنند میفهمی ک اینو ؟