موضوعات داغ روز:

خودروی فضایی چین در ایران ؛ اوتار ۱۱ با بی ام اسپیس آمد

منتشر شده در 06 فروردین 1404 ساعت 18:56
نویسنده محمدرضا پاداش
عکاس علیرضا پاداش
ویدئو حسین دلاور

پس از مدت ها که خبرهایی از حضور اوتار در ایران مطرح می شد، سرانجام خودروی فضایی چین با نام اوتار ۱۱ با بی ام اسپیس به ایران آمد.

در ماه های اخیر چندین بار از برنامه های گروه بهمن برای واردات نشان نوظهور و مدرن اواتار (AVATR) گفته بودیم و حالا سرانجام این خودرو به شوروم بی ام اسپیس در ایران مال آمده است. نشان اَوِتار (AVATR) یکی از برند های جدید و مدرن چینی است که با همکاری چانگان، CATL و هواوی شکل گرفته است. چانگان توان تولیدی و مهندسی خود را به این همکاری آورده و کمپانی CATL به عنوان یکی از بزرگ ترین تامین کنندگان باتری خودروهای برقی، سیستم برق باتری خودروهای این نشان را توسعه داده است. از طرف دیگر هواوی هم تکنولوژی پیشرفته خود را در بحث سخت افزار و نرم افزار های تک، در این همکاری استفاده کرده است. در نتیجه همکاری سه غول بزرگ چینی، نشانی برجسته و البته مدرن با نام اوتار یا همان آواتار شکر گرفته است که نخستین محصول تحت این نشان هم اوتار ۱۱ یا همان آواتار ۱۱ نام دارد. دقت کنید این خودرو در بازارهای جهانی با نام اوتار یک یک شناخته می شود و اعداد مدل بصورت مستقل در سری محصولات اوتار خوانده می شوند. در ادامه مشخصات فنی و امکانات این خودرو را بررسی می کنیم.

خودروی فضایی چین در ایران

درباره اوتار یک یک

این خودرو در رده کراس اوور های متوسط تمام برقی بازار جهانی قرار می گیرد که در نسخه های تک و دو دیفرانسیل عرضه می شود. همچنین از نظر چینش صندلی هم دو نسخه متفاوت ۵ و ۴ نفره را برای این خودرو داریم که در نسخه ۴ نفره، صندلی ها عقب به صورت VIP طراحی شده اند. البته بی ام اسپیس نسخه دو دیفرانسیل و ۵ نفره از این کراس اوور برقی را برای بازار ایران در نظر گرفته است. این خودرو در سال ۲۰۲۲ معرفی شد و جالب است بدانید سرتیم طراحی این خودرو، نادر فقیه زاده، طراح برجسته ایرانی است که سابقه طراحی در تیم ارشد طراحان ب ام و را در کارنامه خود دارد. دقت داشته باشید که اوتار ۱۱ اصلا خودروی ارزانی نیست و همین نسخه در بازار چین بیش از ۵ میلیارد تومان قیمت دارد پس عملا باید منتظر قیمتی بالا برای این محصول خاص در بازار ایران باشیم.

طراحی پشت اوتار 11

مشخصات فنی خودروی فضایی چین

این کراس اوور دو پیشرانه برقی را سوار بر دو محور خود دارد که در مجموع می توانند حداکثر قدرت ۵۷۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۶۵۰ نیوتن متر را تولید کنند. با این قدرت و گشتاور، اوتار ۱۱ در ۴ تا ۴.۵ ثانیه شتابگیری می کند که با توجه به وزن ۲.۳ تنی این خودرو، شتابی فوق العاده به حساب می آید. پک باتری آواتار ۱۱ در این نسخه ۱۱۶ کیلووات ساعتی است و شارژ (صفر تا ۸۰ درصد) آن با شارژرهای معمولی ۷.۵ تا ۸ ساعت زمان می برد و با شارژر های سریع وجود در ایران می توان این خودرو را در حدود دو ساعت و شاید هم بیشتر، شارژ کرد.

نمای رو به رو اوتار 11

اما نکته مهم این است که با هر بار شارژ کامل پک باتری این خودرو می توان مسافت ۷۰۰ کیلومتر را بر اساس استاندارد CLTC پیمود که البته در حالت واقعی انتظار می رود رنج پیمایش این خودرو حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلومتر باشد که البته همین پیمایش هم برای یک کراس اوور الکتریکی بسیار خوب ارزیابی می شود.

نمای پشت اوتار 11

کابین و امکانات

این خودروی فضایی چین در داخل کابین هم طراحی بسیار مدرن و مینیمالی دارد که در هیچ خودروی دیگری ندیده اید. یک صفحه نمایش بزرگ در وسط به همراه دو صفحه نمایش برای کلاستر و شاگرد باعث می شود تا حس مدرن بودن را در این خودرو تجربه کنید. سیستم عامل هارمونی هواوی را در مالتی مدیای این خودرو می بینیم که هم سرعت بسیار بالایی دارد هم دسترسی ساده ای را به کاربر می دهد. در های این خودرو بصورت برقی و با دکمه باز می شوند و شیشه ها هم بصورت فریم لس طراحی شده اند. درها به وکیوم مجهز هستند و ترکیب روکش چرم و جیر را در صندلیهای، رودری ها، سقف و ستون می بینیم.

کابین اوتار 11

متریال بسیار با کیفیت و با دوام به نظر می رسد و سقف شیشه ای بزرگی را در این خودرو داریم که بسته به میزان تابش خورشید، تیره تر می شود. در اوتار ۱۱ یا همان آواتار ۱۱ امکانات را در بالاترین سطح داریم و در این کراس اوور آپشن هایی نظیر ۶ کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، سیستم ترمز اضطراری، رادار خطی و رانندگی خودکار بین خطوط، رادار نقطه کور، تابلوخوان، کروز کنترل تطبیقی، هشدار برخورد از عقب و جلو، دوربین ثب وقایع، دوربین داخلی کابین، ۱۲ رادار اولترا سونیک، دوربین ۵۴۰ درجه، آینه مرکزی دیجیتال، گرمکن و سردکن صندلی های جلو، ۱۶ بلندگوی داخلی، حالت های مختلف رانندگی، ۱۳ دوربین، ۲ دوربین داخلی، سیستم LiDAR هواوی، اتوپارک و… دیده می شود. از نظر امکانات، این خودرو یکی از پیشرفته ترین خودروهایی است که تا به حال در کشور دیده ایم.

فرمان اوتار 11

هنوز مشخص نیست برنامه گروه بهمن برای عرضه این خودرو چیست اما احتمالا به زودی شاهد عرضه آن در کشور باشیم. همانطور که گفته شد این خودرو قیمت بالایی دارد و اوتار ۱۱ می تواند یکی از گران ترین خودروهای برقی حاضر در بازار کشور باشد.

ویدیو های پیشنهادی

۹ Responses to “خودروی فضایی چین در ایران ؛ اوتار ۱۱ با بی ام اسپیس آمد”

  1. ارسلان گفت:

    جوووووون

    ۲
    ۳
  2. میثم گفت:

    بو پلاستیک بازیافتی می دهد. از تهران تا تبریز یا اردبیل یا شیراز یا مشهد … را با این اتومبیل نمی شود رفت . اصلا مناسب جغرافیای طبیعی ایران نیست .

    ۵
    ۲۰
  3. کمال سربی گفت:

    خدمات پس از فروش که مسلما نداره .اگر باطری ها مشکل پیدا کنه باید ۶ ماه ماشین روبزاری توپارکینگ بعد یک میلیارد برای تعویض وتعمییر باطری بدی و…… بجای این آشغالهای چینی تویوتا ،هیوندایی . بنز وب ام دبلیو وارد کنید .اگر سیستم حکومت عوص بشه قیمت این خودرو میشه ۹۰۰ میلیون

    ۲
    ۴
  4. مهدى گفت:

    برند چانگان ماشین خوبی است و ماشین های زیبایی دارند
    اما خودروهای برقی هنوز محبوب نیستند

    ۲
    ۱
  5. سیامک گفت:

    اولترا ادیشن نیستش اولترا ادیشن تو دوبی دیدم صندلی های عقب گرم کن وسرد کن دارن و رنگ کمربند ایمنیشون فرق داره دقت کنین دربهای عقب گرم کن و سرد کن نداره سیستم صوتی Meradian هم نداره

    ۱
    ۰
  6. حجت‌اله براهنی گفت:

    بازم خدا خیرتون بده تلفظ درست اسم این ماشین رو نوشتید!

    ۱
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.