فردا ۵۱۱ و J4 تاکسی می شوند

معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه دو خودروی جدید به چرخه ناوگان تاکسیرانی کشور به زودی اضافه خواهد شد از رونمایی «FMC» و «جی۴» به عنوان تاکسیهای جدید خبر داد.
به گزارش آخرین خودرو به نقل از ایسنا، سید سجاد انوشه با بیان اینکه دیگر یک تاکسی در کشور آن هم به نام «سمند سورن» نخواهیم داشت، از اضافه شدن خودروی FMC به سبد ناوگان تاکسیرانی کشور و جمع بندی نهایی این خودرو خبر داد و افزود: تعدادی از خودروهای FMC پلاک تاکسی شدهاند و به زودی FMC به عنوان تاکسی رونمایی خواهد شد.
وی دومین خودروی مورد نظر برای استفاده در ناوگان تاکسیرانی کشور را خودروی «جی ۴» برای شرکت کرمان موتور اعلام و با تأکید بر اینکه مجموعه کرمان موتور اقدامات لازم را برای این امر پیگیری خواهد کرد، اظهار کرد: به زودی این خودرو نیز پلاک تاکسی شده و ظرف دو هفته آینده این خودرو به ناوگان تاکسیرانی کشور اضافه میشود.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور همچنین در مورد خودروی ساینا و تأیید این خودرو به عنوان تاکسی در ناوگان تاکسیرانی به جلسهاش با مدیرعامل سایپا اشاره کرد و گفت: شرکت سایپا هنوز توان اینکه بتواند خودروی ساینا را به چرخه تاکسیرانی بیاورد، ندارد و هنوز در حال ارائه خدمات برای مطالبات قبلی خود است و به محض اینکه به ما اعلام کند امکان تولید خودروی ساینا را به عنوان تاکسی دارد؛ قطعا ساینا هم به ناوگان تاکسیرانی کشور اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به اختصاص ۳۰۰۰ دستگاه خودرو برای نوسازی تاکسیهای فرسوده به شهرداریهای کشور و مهلت دو ماهه برای ورود این تعداد تاکسی به ناوگان حمل و نقل عمومی کشور، اظهار کرد: اکثر این خودروها تاکسی «FMC و جی ۴» برای کرمان موتور است و حتی پیش بینی کردهایم که کرمان موتور دستگاههای بیشتری را برای ورود به این ناوگان در اختیار ما قرار دهد و در حال حاضر FMC به عنوان تاکسی به زودی وارد چرخه حمل و نقل تاکسیرانی خواهد شد.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور یادآور شد: فرصت دو ماهه برای ورود ۳۰۰۰ خودروی تاکسی جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی کشور از امروز آغاز شده و شهرهایی که به جمع بندی نهایی برسند و مطالبه خود را برای ورود این خودروها به ناوگان حمل و نقل خود اعلام کنند در اولویت قرار میگیرند؛ چرا که برای ورود این خودرو به ناوگان تاکسیرانی سقفی برای شهرها در نظر گرفته نشده و هر شهری که مطالبه خود را اعلام کند و در مدت زمان کوتاهی اقدامات لازم را برای تکمیل درخواستش انجام دهد، در اولویت است.
طبق تجربه، در هر کشوری خودرویی که به نام تاکسی در بین مردم جا بیفته خریدار شخصیش به شدت کاهش پیدامیکنه.
نمونه تویوتا اتیوس در هند که به محض عرضه تبدیل شد به تاکسی شهری و فرودگاه، تویوتا تلاش کرد با ارائه مدل هاچبک یعنی تویوتا لیوا این نگرش رو عوض کنه ولی لیوا هم تاکسی شد! تویوتا ناامید نشد و رفت سراغ لیوا کراس که با اضافه کردن یک سری المان حالت اسپرت تری پیدا کرد و همینطور شرایط تقسیط برای خریداران شهری و گمان کرد این دیگه تاکسی نمیشه ولی زهی خیال باطل که اونم تاکسی شد! تویوتا هم بعد از مشاهده وضع موجود و مواجه شدن با قوانین آلایندگی بروزرسانی لیوا رو بیخیال شد و تولیدش رو متوقف کرد!
عین این اتفاق در برزیل و اندوزی هم رخ داد.
اونطرف هم عرض کردم، ایده بدی نیست ولی به شرطی که درمورد گیربکسهای CVT و DCT به رانندهها توضیح بدن و نحوه رانندگی با این گیربکسهارو بهشون آموزش بدن. منظورم قلق رانندگی نیست، اون تو هزارتای اول دستشون میاد، منظورم خصوصیاتشونه، مثلا DCT رو باید تو ترافیک مدام ببری رو خلاص، یا CVT هم برای توقف بالای ۱ دیقه باید بذاری رو خلاص و… وگرنه هزینههای هنگفتی براشون درست میشه.