شواری رقابت در نقش سازمان ملل !

به تازگی دوباره عرضه در بورس کالا آغاز شده و با اعلام قیمت های جدید نقش شورای رقابت زیر سوال رفته است.
با اعلام لیست قیمت های جدید توسط شورای رقابت خودروسازان واکنش های تندی نسبت به قیمت های اعلامی داشتند. خودروسازان بخش خصوصی یا همان مونتاژکاران در ابتدا لیست قیمت را نمی پذیرفتند و بعد قیمت ها را قبول کردند. اما همچنان شاهد این هستیم که نمایندگی های این شرکت های خودروساز همچنان قیمت های قبل را اعلام می کنند. این یعنی مشتریان همچنان نمی دانند قیمت خودرو در کارخانه آنچیزی است که شورای رقابت می گوید یا مبلغی است که خودروساز تعیین کرده است؟ از طرف دیگر بهمن موتور عرضه در بورس کالا را دوباره آغاز کرده و فروش خودرو را با قیمت پایه قبلی انجام می دهد. داستان آنجایی جالب تر می شود که در لیست ایران خودرو برای ارائه به بورس کالا، قیمت دنا اختلافی فاحشی با قیمت شورای رقابت دارد. حالا این سوال پیش می آید که تاثیر شورای رقابت کجای ماجرا است؟ کسی حرف این شواری فراقوه ای را جدی می گیرد؟
نقشی شبیه به سازمان ملل در مواقع حساس
بارها دیده ایم که وقتی یک کشور قدرتمند جنگ و یا عملی غیر قانونی انجام می دهد، سازمان ملل این عمل را محکوم می کند و عملا به دلیل قدرت زیاد آن کشور عمل موثری را از سازمان ملل نمی بینیم. در قصه پر غصه قیمت گذاری خودرو هم چیزی شبیه به همین داستان را داریم. شورای رقابت اینروزها تنها عنوان می کند که فلان فروش غیر قانونی است و مابه التفاوت فروش های قبلی باید به مشتریان استرداد شود اما نه راهکاری برای این موضوع ارائه می دهد و نه اصلا کسی حرف این شورا را جدی می گیرد. با وجود اینکه سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی حمایت تمام قد خود را نسبت به لیست قیمت این شورا داشتند، اما می بینیم که تکلیف قیمت خودرو همچنان نامعلوم است.
بورس کالا ، راهی برای دور زدن شورای رقابت
با وجود اینکه این روزها شورای رقابت عرضه در بورس کالا را غیر قانونی می داند اما گویا این نوع عرضه در عمل غیر قانونی نیست چرا که فرآیند عرضه در حال انجام است. بورس کالا دوباره یکی از روش های عرضه برای خودروهای سواری شده و دلیل آن هم این است که خودروساز بر اساس آن می تواند قیمت شورای رقابت را دور بزند. نکته مهم اینجاست که خودروسازان دولتی ما و بخصوص ایران خودرو، کارنامه خوبی را در بورس کالا نداشته اند و بسیاری از مشتریان این نوع عرضه، از تاخیر در تحویل ناراضی هستند. این در حالی است که قرار بود با روش عرضه بورس کالا که مشتری مبلغ بیشتری را پرداخت می کند، اصلا تاخیر در تحویل را نداشته باشیم.
یادمان باشد ادامه روند فعلی و سرگیجه قیمت خودرو تنها باعث ضرر و زیان مشتری می شود و ادامه این ماجرا به این منوال بازنده ای جز مردم ندارد. بنظر می رسد دیگر مردم هم فهمیده اند که شورای رقابت چیزی شبیه به لب و دهان بی عمل است و خودروسازان با قیمتی که بخواهند خودروی خود را بفروش می رسانند.