موضوعات داغ روز:

معضل امداد خودروهای متفرقه و بی توجهی وزارت صمت

منتشر شده در 13 تیر 1402 ساعت 16:58
نویسنده محمدرضا پاداش
عکاس علیرضا پاداش
معضل امداد خودروهای متفرقه و بی توجهی وزارت صمت

معضل امداد خودروهای متفرقه یکی از چالش هایی است که مشکلات بسیاری را برای مشتریان خودرو رقم زده است. جالب است بدانید متولی ساماندهی به این بخش وزارت صمت است که فعلا قدمی را برای حل این معضل بر نمی دارد.

حوزه خدمات یکی از مهم ترین بخش ها در صنعت و بازار خودرو به حساب می آید. این موضوع به اندازه ای اهمیت دارد که خودروسازان بزرگ دنیا بیشتر سرمایه گذاری هایشان را در این بخش انجام می دهند. البته سرمایه گذاری و مهم شمردن این بخش چندان هم عجیب نیست چراکه خدمات پس از فروش با کیفیت می تواند باعث  شود تا مشتریان وفادار بیشتری جذب شوند و آمار فروش در طولانی مدت رشد داشته باشد. در حوزه خدمات خودرویی یکی از اقدامات اساسی سرویس در محل و یا امداد های خودرویی است. امداد های خودرویی وظیفه دارند تا در مواردی مثل حوادث جاده ای و یا بوجود آمدن مشکلات فنی، خود را به محل رسانده و خدمات را ارائه دهند. در کشور ما اما سال ها است علاوه بر شرکت های معتبر رسمی، امداد خودروهای متفرقه هم فعالیت دارند و مشکلات زیادی را برای مالکین خودروها رقم زده اند. در این خصوص گفت و گویی اختصاصی با عباسعلی غیاثی، دبیر انجمن شرکت های خدمات پس از فروش، داشته ایم تا نقطه نظرات ایشان را در این مورد بدانیم.

معضل امداد خودروهای متفرقه و بی توجهی وزارت صمت

نظر شما در مورد چالش امدادخودروهای متفرقه و مشکلاتی که می تواند برای مردم ایجاد کند چیست؟

متاسفانه امدادخودروهای متفرقه امروز در خدمات هم قطعه های غیر اصل استفاده می کنند و هم گاها دیده شده که قطعات کارکرده را به عنوان نو به مشتریان فروخته اند. این نکته را هم در نظر بگیرید که این افراد معمولا قیمت های بالاتری را برای خدمات و قطعات از مشتری طلب می کنند و اصلا مشخص نیست که از نظر فنی صلاحیت لازم را برای خدمت رسانی داشته باشند.

متولی ساماندهی و نظارت بر امداد خودروهای فعال چه نهادی است؟

قبلا وزارت راه متولی نظارت بر امدادهای خودرویی بود اما بعد این مسئولیت به وزارت صمت داده شد. قرار بر این شده بود که وزارت صمت آیین نامه ای را در این جهت تنظیم کند و حتی حالا عنوان می شود آیین نامه کامل شده اما هنوز در عمل کاری بر اساس آیین نامه انجام نمی شود.

قطعات استفاده شده توسط امداد خودروهای متفرقه غیر اصلی هستند؟

ما نمی توانیم مستند بگوییم که همه قطعات غیر اصل و تقلبی هستند اما شواهد نشان می دهد درصد بالایی از این قطعات اصلی نیستند. با توجه به اینکه معمولا رانندگان در راه مانده با امداد خودرو ها تماس می گیرند، پس عملا مشتری به هر نحوی می خواهد خودرویش تعمیر شود اما بعد متوجه می شود قطعه یا تقلبی بوده و یا کارکرده. این را هم در نظر داشته باشید که قیمت اعلامی توسط این امدادخودروها هم بسیار بالا است.

در این موقعیت توصیه شما به مردم چیست؟

مردم سعی کنند در چنین موقعیت هایی با امداد خودروهای رسمی و معتبر تماس بگیرند. امداد خودروی ایران، امداد خودروی سایپا و امداد خودروی کانون از جمله امداد های رسمی هستند که مردم می توانند با اطمینان خاطر از آن ها خدمات بخواهند. همچنین شرکت های تولید کننده و مونتاژ کننده خودرو هم خدمات امدادی مخصوص خود را دارند که مردم می توانند مستقیم با آن ها تماس بگیرند.

آیا موردی بوده که امداد خودروی متفرقه خود را به دروغ نماینده شرکت خاصی معرفی کند؟

بله این اتفاق بارها پیش آمده و باعث شده علاوه بر خسارت مالی، گارانتی خودروها هم باطل شود. در گذشته حتی شرکتی بود که کارت های گارانتی می فروخت. وقتی رسانه ها به این موضوعات نمی پردازند و متولی این بخش، یعنی وزارت صمت اقدامات لازم را انجام نمی دهند، از این دست موارد پیش می آید. رسانه ملی باید به این موضوع ورود کند اما متاسفانه هیچ همکاری ای در این خصوص با ما نداشته است.

سخن پایانی؟

احتمالا شنیده باشید که متاسفانه در سال های اخیر افرادی در پوشش امداد از برخی مالکین سرقت کرده اند و بارها موضوع گازوئیل ریختن بر کف جاده ها را هم شنیده اید. اگر ساز و کار درستی در این خصوص نداشته باشیم چنین اتفاق هایی باز هم رخ می دهد و اینجا وزارت صمت به عنوان متولی و رسانه ها به عنوان عنصر آگاهی دهنده هستند که می توانند موثر واقع شوند.

ویدیو های پیشنهادی

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.