موضوعات داغ روز:

دلیل بودن شواری رقابت چیست؟

منتشر شده در 20 شهریور 1402 ساعت 15:28
نویسنده آخرین خودرو
دلیل بودن شواری رقابت چیست؟

ایجاد نهادها و سازمان ها به طوراصولی برای سرعت و سامان دهی به امور و کوتاه کردن مسیر و صرفه جویی انجام می شود.هر کدام نیز علت خاصی دارند.با این حساب باید پرسید که کلا دلیل بودن شواری رقابت چیست؟

به گزارش آخرین خودرو قیمت گذاری دستوری یکی از اصلی ترین مسائل و مشکلاتی است که در سال های اخیر صنعت خودروسازی کشور با آن مواجه بوده است. در این سال ها به خصوص بعد از تحریم ها و اصرار بدون منطق بر اثبات قیمت ها مشکلات را به اوج رساند. به نحوی که میزان زیان انباشته خودروسازان در این دوران با سال های قبل به هیچ وجه قابل قیاس نیست.
به طور قاطع می توان زیان انباشته ۱۶۴ هزار میلیارد تومانی را به عملکرد این نهاد فراقوه ای نسبت داد. البته این زیان یک روی سکه است و روی دیگرش به بدهی خودروسازان به سیستم بانکی و زنجیره تامین مرتبط می شود.
بر اساس آخرین آمار میزان بدهی خودروسازان به سیستم بانکی بالغ بر ۲۳۰ هزار میلیارد تومان شده است. افزودن بدهی قطعه سازان نیز این عددها را وحشتناک تر می کند.
با این حال همچنان این شورا نه تنها همچنان عنان قیمت گذاری محصولات خودروسازان بزرگ را کما فی السابق در اختیار دارد ، بلکه از بهمن سال گذشته محصولات وارداتی و مونتاژی نیز به دایره اختیاراتش افزوده شده است.
به بیان ساده تر نهادی که تصمیماتش منجر به ازبین رفتن منابع در قالب رانت شده ، هم پابرجا مانده است و هم با قدرت به فعالیت خود ادامه می دهد.
این فعالیت در دور جدید رنگ و روی دیگر یافته و باعث رودرویی و سردرگمی خریداران شده است. در ظاهر این نهاد برای خارج کردن خودروسازی از انحصار و افزایش رقابت فعالیت می کند.اما این فعالیت بیشتر به نفع سیست رانتی و دلالان بوده است.
حتی این نهاد را می توان مسبب بخشی از وضعیت امروز بازار خودرو دانست.چون در زمان بروز بحران ناشی از تحریم ها،افزایش نرخ ارز و تورم و کاهش قدرت پول ملی ، تصمیم این نهاد بر تغییر ندادن قیمت ها و افزایش اختلاف قیمت کارخانه و بازار مسبب ورود پر تعداد تقاضاهای غیر مصرفی به این بازار شد.
اولین اثر این هجوم ،ناترازی بیشتر در عرضه و تقاضا و در نتیجه برهم خوردن نظم بازار و افزایش شدید قیمت ها شد. اما تا زمانی که از دایره قیمت گذاری کنار گذاشته نشد ، همچنان به کار خود ادامه می داد.
با این وجود در دور جدید هم شورای رقابت دست از روش قدیمی برنداشته است و همچنان نقش مخربی در صنعت خودروسازی کشور ایفا می کند.
شاید در ابتدا به نظر برسد که این نهاد برای رودرویی با خودروسازان به مقابله برخواسته اند. ولی در نهایت زیان حاصله از منابع عمومی پرداخت می شود.
ساده تر اینکه شاید در ظاهر نحوه قیمت گذاری به نفع مردم باشد و بخشی از جامعه نیز از آن استقبال کنند. ولی در نهایت رانتی که با این تصمیم ها توزیع می شود با چه استدلالی قابل توجیه است. آیا این مصداق بی عدالتی نیست ؟

ویدیو های پیشنهادی

۲ Responses to “دلیل بودن شواری رقابت چیست؟”

  1. علی گفت:

    همونطور که قیمت دلار یک مرتبه سر به فلک میکشد قیمت خودرو هم متناسب با ان سربه فلک میکشد و ارتباطی با شورای رقابت تدارد.
    تا زمانی که خودرو در انحصار است و اجازه واردات ازاد با گمرک پایین وجود نداشته باشد شورای رقابت باید تعیین سقف قیمت بکند.

    دلیل زیان خودروسازها بخاطر شرکت های وابسته بدرنخور و هیئت ندیره ای که دستور میدن قطعات سه برابر قیمت از شرکت خاص کروز که مال خودشون هست رو بخرن.

    ۲
    ۰
  2. آرش گفت:

    تبریک میگم که شماهم به مافیای خودرو وصل شدید و حمایت میکنید.

    قیمت خودرو به دلار تبدسل و سپس با قیمت دلاری خودرو خارجی مقایسه کنید تا ببینید خودرو سازها ضرر میکنن یا مردم؟؟

    ۲
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.