ابراز علاقه نیسان به تسلا ؛ پیشنهاد استفاده از کارخانههای آمریکا در ازای کمک مالی

شرکت نیسان چند سالی است که اصلاً حال و روز خوشی ندارد. این خودروساز بزرگ ژاپنی امیدوار بود از طریق ادغام با هوندا و جذب سرمایهگذاری اوضاع خود را سر و سامان دهد. اما این مذاکرات به دلیل درخواست هوندا از نیسان برای کنار گذاشتن پیشرانه هیبریدی e-Power به سرانجام نرسید و شکست خورد. حالا نیسان به سر خانه اول برگشته و نیاز مبرمی به یک سرمایهگذار متمول دارد. پیشتر شایعاتی درباره تمایل فاکسکان و برخی از خودروسازان چینی برای سرمایهگذاری در کمپانی نیسان مطرح شده بود. اما اکنون خبر رسیده دولت ژاپن در تلاش است از سرمایهگذاری چینیها در نیسان جلوگیری کند. در این راستا یک تیم ویژه از سوی دولت برای ترغیب تسلا برای سرمایهگذاری در نیسان تشکیل شده است!
مزیت نیسان برای تسلا
بر اساس گزارشهای منتشرشده، دولت ژاپن تیمی متشکل از چهرههای برجسته را برای مذاکره با تسلا گرد هم آورده؛ این تیم شامل هیرو میزونو عضو سابق هیئت مدیره تسلا و یوشیهیده سوگا نخست وزیر سابق ژاپن میشود. این تیم وظیفه دارد ایلان ماسک را به سرمایهگذاری در نیسان و استفاده از کارخانههای این برند در آمریکا ترغیب کند.
دولت ژاپن معتقد است که کارخانههای نیسان در خاک آمریکا میتوانند برای تسلا مفید باشند، بهویژه در شرایطی که دولت ایالات متحده تعرفههای سنگینی علیه واردات خودروهای ساخت چین اعمال کرده است. طبیعتاً چنین اقدامی خودروسازان را مجبور میکند ظرفیت تولید در خاک آمریکا را افزایش دهند. از دید دولت ژاپن، به منظور تحقق این هدف کارخانههای نیسان میتوانند به عنوان یک گزینه راهبردی برای تسلا عمل کنند.
چالشهای احتمالی همکاری نیسان و تسلا
اگرچه از نظر تئوری این معامله میتواند به نفع هر دو طرف باشد، اما تسلا در حال حاضر با مازاد ظرفیت تولید در کارخانههای خود مواجه است. کارخانههای این شرکت در ایالات متحده هنوز به حداکثر ظرفیت تولید خود نرسیدهاند، بنابراین معلوم نیست که تسلا واقعاً به تأسیسات نیسان نیاز داشته باشد.
همچنین، تسلا تاکنون تمایل چندانی به خرید داراییهای سایر خودروسازان نشان نداده و معمولاً ترجیح میدهد کارخانههای خود را از صفر بسازد تا بتواند بر فرایند تولید و فناوریهای خود به طور کامل نظارت کند.
آینده نامشخص نیسان
همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، نیسان در سالهای اخیر با مشکلات مالی و مدیریتی متعددی دست و پنجه نرم کرده است. این شرکت خوشنام برای بقا در چرخه رقابت اکنون به یک سرمایهگذاری کلان و شریکی استراتژیک نیاز دارد. اگر چه تسلا از مولفهها و پتانسیلهای لازم برخوردار است، ولی باید دید که آیا ایلان ماسک هم علاقهای به طرف ژاپنی دارد یا خیر!
چقدر غمانگیزه دیدن نیسان تو این وضعیت! دوره افتاده میخواد پول جمع کنه. امیدوارم اون کارگروهی که تشکیل شده اجازه نده چینیها سرمایهگذاری کنن و این برند رو هم به لجن بکشن.
بهترین موقعیت برای شریک شدن با نیسان است. ایران بهترین بازار می تواند باشد. نیسان در ایران تولید شود هم به مصرف داخلی برسد و هم به بازارهای منطقه صادر شود. به جای آنکه با افتخار و قرعه کشی صاحب نیسان سلفی ساخت چین شویم، خودمان می توانیم مونتاژکنیم.
نیسان اگر بخواد همچین کاری بکنه، فرقی با نابودی براش نداره! تمام بازارهاشو از دست میده. کارخونههاشو از دست میده و دیگه نمیتونه کمر راست کنه.
الان ایران میتونه امتیاز نیسان و تکنولوژی رو بخره خودش تولید کنه خب این بهترین موقعیت اون اول میخواست با هوندا اوکی شه ولی باهم نتونستن به توافق برسند .
و درکل ایران میتونه از این فرصت ها استفاده کنه در موقعیت همچین شرکت هایی تو هر زمینه سرمایه گذاری کنه.