احیای هاچبک خاطره انگیز فرانسوی ؛ نسل جدید رنو ۵ با پیشرانه برقی معرفی شد


نسل جدید رنو ۵ در نمایشگاه خودروی ژنو رونمایی شد. این هاچبک جذاب و دوست داشتنی پس از نزدیک به سه دهه غیبت، حالا در قالب یک مدل تمام الکتریکی بازگشته تا موفقیت نسل های پیشین را تکرار کند.
رنو 5 جدید پسوند E-Tech Electric را در نام خود دارد. این هاچبک فرانسوی شکل و شمایل قبلی خود را حفظ کرده، با این حال از نظر جزئیات کاملاً بروزآوری شده و از چهره ای مدرن برخوردار است. رنو در سال ۲۰۲۱ با معرفی یک مدل مفهومی، پیش نمایشی از نسل جدید این خودرو را ارائه کرده بود. با دقت در تصاویر می توان متوجه شد که نسخه نهایی تا حد زیادی به مفهومی مذکور وفادار باقی مانده است.
طراحی بیرونی
نسل جدید رنو ۵ از لحاظ طراحی ریشه در گذشته دارد. در نمای روبرو چراغهای اصلی و برآمدگی گلگیرها به وضوح یادآور نسل قبل هستند. به دلیل بهره مندی از پیشرانه تمام الکتریکی، جلو پنجره مشبک جای خود را به یک پنل صاف و مسطح داده است. درست در قسمت میانی این پنل، لوگوی جدید شرکت رنو درج شده؛ چراغهای روشنایی در روز مربعی شکل و سپر اسپرت از ویژگی های جذاب رنو ۵ مدل ۲۰۲۴ در نمای روبرو هستند.

در نمای جانبی، این برداشت ایجاد می شود که رنو ۵ جدید یک هاچبک سه درب است، زیرا روی در عقب دستگیره وجود ندارد. اما با کمی دقت می توان دستگیره در را روی ستون C پیدا کرد. گفتنی است این نسل از رنو ۵ فقط در نسخه ۵ در تولید خواهد شد. برای ادای احترام به مدل پرطرفدار R5 توربو، رنو از رنگ قرمز در برخی قسمت های بدنه استفاده کرده است. خبر خوش برای دوستداران سرعت و هیجان اینکه نسخه آلپاین این هاچبک ریشه دار فرانسوی اواخر امسال از راه خواهد رسید.
در نمای عقب، چراغ ها همچون قبل ساختاری عمودی دارند. این چراغ ها دارای گرافیک جذابی بوده و هنگام روشن شدن جلوه زیبایی ایجاد می کنند. در حد فاصل این چراغ ها یک نوار تیره به چشم می خورد. روی این نوار نام رنو با حروف بزرگ و عدد ۵ درج شده است. همانند سپر جلو، سپر عقب هم طراحی اسپرتی دارد.
از نکات جالب در نمای بیرونی رنو ۵ E-Tech Electric باید به نشانگر میزان شارژ باتری آن اشاره کرد. روی کاپوت این خودرو یک نشانگر به شکل عدد ۵ وجود دارد که با گرافیکی زیبا میزان شارژ را به راننده نشان می دهد.
ابعاد بدنه
نسل جدید رنو ۵ طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۳.۹۲، ۱.۷۷ و ۱.۵ متر دارد؛ فاصله محوری آن نیز برابر با ۲.۵۴ متر است. با چنین ابعادی این خودرو بین توینگو و کلیو جای می گیرد. اگر چه این خودرو یک هاچبک کوچک شهری محسوب می شود، اما روی رینگ های بزرگ ۱۸ اینچی حرکت می کند. این رینگ ها با تایرهایی به ابعاد ۱۹۵/۵۵ احاطه شده اند.

طراحی داخلی
رنو در داخل کابین نیز سعی کرده با استفاده از دوخت های عمودی روی داشبورد و دریچه های مستطیلی مربوط به سیستم تهویه مطبوع به نسل های پیشین هاچبک محبوب خود ادای احترام کند. ضمن اینکه فریم بزرگ حاضر در حاشیه نمایشگر پشت فرمان نیز تداعی کننده رنو ۵ قدیمی است. این نمایشگر در مدل های پایه اندازه ای برابر با ۷ اینچ دارد. اما مدل های بالارده از نمایشگر ۱۰ اینچی در پشت فرمان سود می برند. نمایشگر لمسی مربوط به سیستم سرگرمی هم در همه تیپ ها ۱۰ اینچی است.

مشخصات فنی
رنو ۵ E-Tech Electric اولین مدلی است که بر اساس پلتفرم AmpR Small توسعه می یابد. این پلتفرم قبلاً با نام CMF-B EV شناخته می شد. تیپ پایه از رنو ۵ برقی به باتری ۴۰ کیلووات ساعتی مجهز است. این تیپ وزنی برابر با ۱۳۵۰ کیلوگرم دارد. تیپ پرچمدار انرژی خود را از باتری ۵۲ کیلووات ساعتی دریافت می کند و وزن آن ۱۴۵۰ کیلوگرم است.
در مدل پایه موتور برقی موجود می تواند ۹۵ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور تولید کند. مدل میان رده به موتوری با ۱۲۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۵ نیوتن متر گشتاور مجهز است. در مدل پرچمدار هم یک موتور ۱۵۰ اسب بخاری وظیفه تأمین نیرو را بر عهده دارد. میزان گشتاور تولیدی این موتور به ۲۴۵ نیوتن متر می رسد. شتاب صفر تا صد این نسخه زیر ۸ زمان می برد. همانند دیگر خودروهای برقی، رنو ۵ جدید نیز از لحاظ حداکثر سرعت محدودیت هایی دارد و نمی تواند به سرعتی فراتر از ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.

مدل پایه با اتکا به باتری ۴۰ کیلووات ساعتی و مطابق با استاندارد WLTP قادر است تا ۳۰۰ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد پشت سر بگذارد. مدل های مجهز به باتری ۵۲ کیلووات ساعتی شارژدهی بهتری دارند و طبق استاندارد WLTP می توانند تا ۴۰۰ کیلومتر مسافت را با یک بار شارژ طی کنند. این هاچبک زیبا برای مدیریت بهتر انرژی، به فناوری بازیابی انرژی ترمز مجهز شده است.
چنانچه باتری رنو ۵ برقی به برق شهری متصل شود، با حداکثر سرعت ۱۱ کیلووات شارژ خواهد شد. البته مدل مجهز به باتری ۴۰ کیلووات ساعتی از سرعت شارژ ۸۰ کیلووات و مدل های مجهز به باتری ۵۲ کیلووات ساعتی از حداکثر سرعت ۱۰۰ کیلووات پشتیبانی می کنند. در صورت اتصال به یک پورت پر سرعت، ۸۰ درصد از باتری در عرض نیم ساعت شارژ می شود. ناگفته نماند مدل پایه ۹۵ اسب بخاری از فناوری شارژ سریع پشتیبانی نمی کند. این را هم اضافه کنیم که می توان از رنو ۵ برای شارژ معکوس یا تأمین برق استفاده کرد؛ بنابراین امکان استفاده از لوازم خانگی برقی از طریق اتصال به پورت مخصوص برای مالک وجود خواهد داشت.

نکته جالب توجه اینکه رنو ۵ جدید از تعلیق چند اتصالی در محور عقب بهره می برد، چیزی که در این کلاس عجیب و غیرمنتظره است. با توجه به این ویژگی هندلینگ هاچبک کوچک فرانسوی باید در سطح بالایی باشد.
قیمت
و اما قیمت؛ ارزان ترین نسخه از رنو ۵ برقی در اروپا با پرداخت چیزی در حدود ۲۵ هزار یورو قابل خرید خواهد بود. قرار است این هاچبک سبز در سرزمین مادری تولید شود. پس از این خودرو، رنو در نظر دارد مدل R4 را نیز احیا کند. این مدل نیز با پیشرانه تمام الکتریکی روانه بازار خواهد شد.




















ایران در حال تولید ، تکمیل ، طراحی و ارتقای کدام خودروها می باشد ، فقط از تولیدات جدید کشورهای پیشرفته جهان صحبت و تعریف می کنیم ولی خودمان هیچ فعالیتی نداریم