بی وای دی اتهامات مربوط به بردگی کارگران در برزیل را کار نیروهای خارجی دانست!


اخبار مربوط به شرایط سخت کاری ۱۶۳ کارگر چینی شاغل در محل احداث کارخانه جدید بی وای دی در برزیل به موضوعی بحثبرانگیز تبدیل شده است. در ۲۴ دسامبر، مقامات برزیلی گزارش دادند که این کارگران در شرایطی شبیه به بردگی، از جمله ساعات کاری طولانی و عدم دسترسی به امکانات مناسب بهداشتی، مشغول به کار بودهاند. این افراد کل هفت روز هفته را در شرایطی فراتر از قوانین محلی کار کرده و پاسپورت ۱۰۷ نفر از آنها توسط پیمانکار توقیف شده است. در ادامه به جزئیات اتهامات مربوطه به شرکت بی وای دی میپردازیم.
جزئیات اتهامات
همانطور که قبلاً درمورد برده داری مدرن بی وای دی به اطلاعتان رساندهایم، به گفته مقامات برزیلی در محل احداث کارخانه برای هر ۳۱ نفر کارگر تنها یک سرویس بهداشتی وجود دارد و خوابگاههای کارگران فاقد تختخواب و امکانات پختوپز کافی است. انتشار چنین جزئیاتی، انتقادات زیادی را نسبت به شرایط کاری کارگران شاغل در این پروژه در پی داشته و شماری از رسانههای برزیلی به بی وای دی و پیمانکار مربوط تاختهاند.
دفاع پیمانکار و کارگران
بی وای دی پروژه ساخت کارخانه خود را به پیمانکاری به نام «گروه جینجیانگ» محول کرده است. شرکت بی وای دی در واکنشی ضمن رد اتهامات، گفته کارگران به اختیار خود در پروژه مشغول به کار هستند و از شرایط موجود رضایت دارند! کارگران نیز در بیانیهای مشترک، گزارشها را اشتباه دانسته و اعلام کردهاند به دلیل عدم آشنایی با زبان محلی و برای تسریع فرایندهای مربوط به دریافت مجوز کار پاسپورت خود را در اختیار پیمانکار گذاشتهاند.
واکنش بی وای دی
شرکت بی وای دی با انتشار بیانیهای از فسخ قرارداد خود با پیمانکار چینی خبر داده و گفته کارگران را به هتلهای محلی منتقل کرده است. این شرکت همچنین تاکید کرده تغییراتی در شرایط کاری پروژه ایجاد نموده و از پیمانکاران خواسته است تا استانداردهای بهتری را رعایت کنند.
پیامدها
لی یونفی سخنگوی بی وای دی، این اتهامات را بخشی از کمپین تخریبی علیه برندهای چینی دانسته است. از دید وی، نیروها و رقبای خارجی به طور عامدانه به دنبال تخریب برندهای چینی و روابط دوستانه دو کشور برزیل و چین هستند. با این حال، اقدام بی وای دی برای فسخ قرارداد با پیمانکار و تلاش برای بهبود شرایط کارگران، میتواند حاوی نکاتی باشد!
من با چینی ها چند سال در پروژه های نفتی کار کردم. چینی ها هم مثل دولت ایران بسیار از نیروی کار بردگی میکشن و حداقل های حقوقی و انسانی رو به کارگر میدن. ذهنیت کاملا جهان سومی دارن و فقط سود مالی در اولویت هست براشون. درست مثل دولت ایران!