ابتکار مالک تسلا مدل Y در چین ؛ تجهیز خودرو به ژنراتور برای رفع مشکل کمبود ایستگاه شارژ

امروزه بیشتر مناطق پرجمعیت در ایالات متحده و اروپا به ایستگاههای شارژ خودروهای برقی مجهز شدهاند. اما در سایر مناطق کم تراکم کمبود ایستگاه شارژ بسیاری از مشتریان را با تردید مواجه کرده و دارندگان مدلهای برقی را کماکان مضطرب میکند. برای مقابله با این مشکل، مالک یک دستگاه تسلا مدل Y در چین دست به ابتکاری جالب زده است.
سفر به ارتفاعات اورست با تسلا مدل Y و ژنراتور بنزینی
یکی از مالکان چینی تسلا مدل Y که تصمیم داشت به تماشای کوه اورست در شهرستان لازی (Lazi County) برود و سپس سفری جادهای در نواحی خالی از سکنه تبت داشته باشد، تصمیم گرفت خودروی تمام برقی خود را به نوعی «هیبرید با برد افزوده» تبدیل کند؛ آن هم به سبک و سیاق شخصی و منحصر بفرد.
این مالک خوش ذوق با نام کاربری شیائومو (Xiaomo) شناخته میشود. وی یک ژنراتور بنزینی را به قسمت عقب خودروی تسلا مدل Y خود متصل نموده و حتی برای آن پلاک مجزا دریافت کرده تا با قوانین راهنمایی و رانندگی نیز همخوانی داشته باشد. وی این کار را با هدف عدم وابستگی مطلق به ایستگاههای شارژ عمومی در مسیرهای دورافتاده و افزایش مسافت قابل پیمایش در مواقع ضروری انجام داده است.

قدرت شارژ ۳ کیلوواتی در ارتفاع ۵۳۰۰ متری!
این ژنراتور با وجود حجم و توان محدود خود، توانست در ارتفاع ۵۳۰۰ متری از سطح دریای شهر لازی، ۳ کیلووات توان تولید کند. چنین توانی یعنی با هر ساعت فعالیت ژنراتور، ۱۹ کیلومتر برد به خودرو اضافه میشود. نکته منفی اینکه ژنراتور ابداعی این فرد قادر نیست همزمان با حرکت خودرو برق تولید کند. از این رو نمیشود آن را با سامانه به کار رفته در خودروهای EREV مقایسه کرد.
هزینه و صرفه اقتصادی استفاده از بنزین
شیائومو مبلغ ۲۸۰۰ یوان (حدود ۳۹۰ دلار) برای خرید این ژنراتور هزینه کرده و طبق برآوردها، هر ۱.۶ کیلومتر پیمایش با استفاده از بنزین حدود ۲۲ سنت هزینه داشته است. این رقم نسبت به برق شهری در چین بیشتر است، اما در سفرهایی که احتمال ماندن در منطقهای بدون هیچ ایستگاه شارژ وجود دارد، قطعاً گزینه بهتری نسبت به گیر افتادن در برف و کوهستان یا در راه ماندن میباشد.
خودروهای کاملا”برقی فقط برای مصارف درون شهری مناسب هستند مگر آنکه بعدا” تکنولوژی پیشرفت کرده و با یکبار شارژ شما بتوانید حداقل ۱۰۰۰کیلومتر(البته با استفاده از کولر و روشنایی و سایر موارد) رانندگی کنیدو یا بدون استرس در جاده های پر ترافیک به مقصد برسید والا از هر برندی باشد اصلا”ارزش خرید ندارد.
این مالک خوش ذوق؟ یا این موجود بی عقل؟
خوب با یه ماشین بنزینی میرفت نه استرس بی شارژی،خراب شدن ژنراتور و… غیره رو میکشید نه صدای قارقار ژنراتور بنزینی رو تحمل میکرد.
به نظرم این پست یه رپورتاژ آگهی تا مردم رو تشویق کنه ماشینی بخرن که سوختش تامین نیست.تا زمانی که برق خونه هارو تامین نمیتونید کنید کدوم عاقلی ماشین برقی میخره؟
من تو ایران دیدم یه فلج موتور ژنراتور بی صدا گذاشته بود پشت ویلچر برقیش جای باتری داشت تو خیابون میرفت خیلی تمیز از این مدل ژنراتورا بود که خیلی به چشم نمیزنن معلوم نبود اصلا ابتکار مال ایرانیاس دادا چینی کارگر برو به کارگریت برس 😁
حمل بر هودستایی نباشه که طرحی لرائه داده ام که کلا خودروها ی برقی از ایستگاههای شارژ بی نیاز خواهند شد به نکات فنی ورود نمی کنم چون از نظر ثبت اختراع ممکن است با مشکل مواجه شوم . لذا فقط دراین خد میتوانم عرض کنم
من ارمنستان زندگی میکنم و کل کشور مجهز به شارژر ماشین های الکتریکی هست ، شهر ایروان که اصلا کمبود نداره ، من با ماشینم رفتم گرجستان و برگشتم بدون هیچ استرسی .