موضوعات داغ روز:

رنج اکستندر شرکت ZF امیدها برای حفظ موتورهای بنزینی را زنده نگه می دارد

منتشر شده در 11 اردیبهشت 1404 ساعت 13:00
نویسنده سعید علیپور
رنج اکستندر شرکت ZF امیدها برای حفظ موتورهای بنزینی را زنده نگه می دارد

شرکت آلمانی ZF اخیراً از یک موتور مخصوص افزایش برد حرکتی خودروهای برقی (رنج اکستندر) رونمایی کرده است. این موتور امیدها برای حفظ تکنولوژی احتراق داخلی را زنده نگه داشته و به ما گوشزد می‌کند که موتورهای درون‌سوز تا سال‌ها به حیات خود ادامه خواهند داد. اگر همه چیز طبق برنامه‌ ریزی‌ ها پیش برود، موتور ZF از سال ۲۰۲۶ وارد فاز تولید انبوه خواهد شد.

موتور مخصوص افزایش برد حرکتی (رنج اکستندر) چیست؟

خودروهای مجهز به پیشرانه دارای افزایش‌دهنده برد حرکتی، به اختصار EREV نام دارند. در این نوع پیشرانه، از ترکیب موتور یا موتورهای برقی با باتری و یک رنج‌ اکستندر (همان موتور بنزینی افزایش‌دهنده برد حرکتی) استفاده می‌شود. رنج اکستندر نقش منبع کمکی برای تولید برق را ایفا می‌کند. در واقع این بخش عملکردی مشابه با ژنراتور دارد و برق تولیدی توسط آن باعث شارژ باتری می‌شود. باتری هم انرژی خود را در اختیار موتور یا موتورهای برقی که به چرخ‌ها متصل هستند، می‌گذارد.

رنج اکستندر شرکت ZF امیدها برای حفظ موتورهای بنزینی را زنده نگه می دارد

حل مشکل کمبود ایستگاه شارژ با رنج اکستندر

خودروهای تمام برقی با مشکل کمبود ایستگاه شارژ یا زمان زیاد برای شارژ باتری دست و پنجه نرم می‌کنند. برای مواقعی که ایستگاه شارژ در دسترس نیست، رنج اکستندر یا همان موتور افزایش‌دهنده برد حرکتی می‌تواند با تولید برق لازم و شارژی باتری بسیار کاربردی باشد.

پیشرانه دارای افزایش‌دهنده برد حرکتی تکنولوژی جدید نیست. خودروهایی مانند شورولت ولت، ب ام و i3 و مزدا MX-30 با موتور وانکل قبلاً از این نوع پیشرانه بهره برده‌اند. اما با رشد مسافت قابل پیمایش خودروهای تمام برقی در سال‌های اخیر، استفاده از این فناوری کاهش یافته بود. در حال حاضر، این نوع پیشرانه در چین طرفداران زیادی پیدا کرده و بسیاری از مدل‌های جدید چینی دارای چنین پیشرانه‌ ای هستند. حالا کمپانی ZF وارد میدان شده و با توان بالای مهندسی خود، می‌خواهد رنج اکستندر به کار رفته در این نوع پیشرانه را ارتقا دهد.

رنج اکستندر شرکت ZF امیدها برای حفظ موتورهای بنزینی را زنده نگه می دارد

چرا رنج اکستندر دوباره محبوب می‌شود؟

دکتر اوتمار شارر، معاون ارشد بخش تحقیق و توسعه ZF در حوزه پیشرانه‌های برقی گفته: «اگرچه خودروهای برقی امروزی به‌طور میانگین بردی معادل ۵۰۰ کیلومتر دارند، اما ترس از خالی شدن شارژ همچنان یکی از عوامل تأثیرگذار در تصمیم خریداران است.» از دید آقای شارر، رنج اکستندر می‌تواند این نگرانی را کاملاً برطرف کند.

از نظر ZF پیشرانه‌ دارای رنج اکستندر نسبت به پیشرانه هیبریدی شارژی (PHEV) مزایای زیادی دارد که از جمله آنها باید به مواردی مثل قیمت ارزان‌تر، زمان توسعه کوتاه‌تر، زنجیره تأمین ساده‌تر و مهم‌تر از همه، کارکرد موتور بنزینی در حالت بهینه که باعث کاهش مصرف سوخت و آلایندگی می‌شود، اشاره نمود.

عرضه سیستم رنج اکستندر ZF در دو نسخه

شرکت ZF سیستم رنج اکستندر خود را در نسخه به بازار عرضه خواهد کرد که عبارتند از eRE و eRE+. نسخه eRE شامل موتور الکتریکی، مبدل مجتمع و مجموعه دنده خورشیدی می‌شود. نسخه eRE+ پیشرفته‌تر بوده و علاوه بر موارد قبلی، دارای کلاچ هوشمند و دیفرانسیل نیز می‌باشد که امکان استفاده به‌ عنوان ژنراتور یا محرک ثانویه را فراهم می‌کند. توان خروجی برای نسخه eRE بین ۹۳ تا ۱۴۷ اسب بخار و برای نسخه پلاس بین ۹۳ تا ۲۰۱ اسب بخار قابل تنظیم است.

عرضه سیستم رنج اکستندر ZF در دو نسخه
ویدیو های پیشنهادی

One Response to “رنج اکستندر شرکت ZF امیدها برای حفظ موتورهای بنزینی را زنده نگه می دارد”

  1. User گفت:

    خیلی سخته که بجای عبارات خارجی، فارسی بگی؟ شماها اصلا ایرانی هستین یا أجنبی‌زاده؟

    ۳
    ۶

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.