موضوعات داغ روز:

فرصت‌هایی که از دست میروند؛ خروج اولین خودرو کارخانه BYD از خط تولید ازبکستان

منتشر شده در 13 تیر 1403 ساعت 18:00
نویسنده سعید علیپور
اولین خودروی کارخانه BYD در ازبکستان

اولین گروه از خودروهای مجهز به پیشرانه پاک، خطوط تولید کارخانه بی وای دی (BYD) در ازبکستان را ترک کرد. نخستین مدلی که در مجموعه این شرکت چینی در ازبکستان تولید شده، یک دستگاه کراس اوور سانگ پلاس DM-i نسخه Champion Edition است.

بی وای دی و گسترش حضور در بازارهای بین‌المللی

حتماً می‌دانید که بی وای دی یکی از بزرگترین و با کیفیت‌ ترین خودروسازان چینی بوده و وارن بافت مشهور جزو سرمایه‌گذاران اصلی آن به حساب می‌آید. این شرکت با ایجاد کارخانه‌های محلی به دنبال گسترش حضور خود در بازارهای بین‌المللی است. یکی از کارخانه‌هایی که این شرکت اخیرا احداث کرده، در کشور ازبکستان قرار دارد. در کنار مونتاژ خودرو در خاک این کشور، بی وای دی با دولت ازبکستان قراردادی را در راستای ارتقای صنعت حمل و نقل امضا کرده است. به موجب این قرارداد در ناوگان حمل و نقل عمومی ازبکستان از خودروهای پاک بی وای دی استفاده می‌شود.

بی وای دی

مجموعه بی وای دی در ازبکستان در منطقه جیزک واقع شده؛ این کارخانه توسط شرکت مشترکی که سال گذشته با همکاری بی وای دی و گروه خودروسازی UzAuto Motors پایه گذاری شد، مدیریت می‌شود. در این کارخانه انواع مدل‌های تمام الکتریکی و هیبریدی شارژی تولید خواهد شد. در فاز نخست، تولید سالانه ۵۰ هزار دستگاه از محصولات بی وای دی در این کارخانه هدفگذاری شده است. پس از تکمیل فاز دوم ظرفیت تولید ۵۰ هزار دستگاه دیگر افزایش خواهد یافت. با شروع به کار فاز سوم هم ظرفیت تولید به ۳۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید.

برنامه‌های بی وای دی برای حضور در بازارهای بین‌المللی از سال ۲۰۰۷ آغاز شد. در آن مقطع این کمپانی چینی یک استراتژی بلندپروازانه را تدوین کرد. به موجب این استراتژی بی وای دی باید تا سال ۲۰۲۵ به خودروساز شماره یک دنیا تبدیل شود. اگرچه از لحاظ تیراژ تولید این کمپانی فاصله زیادی با رقبایی مثل تویوتا و فولکس واگن دارد، اما در بازار خودروهای پاک جزو پیشتازان به شمار می‌رود.

علاوه بر کشورهای آسیایی، بی وای دی در اروپا و آمریکا نیز حضور نسبتاً پررنگی دارد. این کمپانی چینی در سال ۲۰۱۷ با سرمایه‌گذاری ۲۹۰ میلیون دلاری یک کارخانه بزرگ ساخت اتوبوس‌های برقی را در ایالات متحده احداث کرد. همزمان با این کارخانه، مجموعه بی وای دی در هند نیز تولید اولین خودروی خود را جشن گرفت. کارخانه‌ای که در این کشور پرجمعیت ساخته شده، ظرفیت تولید سالانه ۱۸۰ هزار دستگاه از محصولات کمپانی را دارد. سال ۲۰۱۷ برای بی وای دی بسیار شلوغ بود، چرا که علاوه بر آمریکا و هند، این شرکت قراردادی را با دولت مراکش برای ساخت یک مجموعه در این کشور امضا کرد.

خودروهای بی وای دی

در طول سال‌های اخیر بی وای دی توانسته در کشورهای دیگری مثل تایلند، برزیل و مجارستان نیز کارخانه‌های اختصاصی خود را احداث کند. مجموعه ازبکستان در واقع جدیدترین کارخانه‌ای است که به شبکه تولید بی وای دی اضافه شده، این کارخانه ماموریت تولید محصولات کمپانی برای آسیایی مرکزی را بر عهده دارد.

ازبکستان و ترکیه به جای ایران

با توجه به جایگاهی که ایران در خاورمیانه دارد، کشور ما می‌توانست به یکی از قطب‌های اصلی مونتاژ محصولات بی وای دی و سایر خودروسازان بزرگ دنیا در منطقه تبدیل شود. اما وجود تحریم‌های بین‌المللی این پتانسیل را از کشور ما سلب کرده است. در حال حاضر ترکیه این نقش را در منطقه ایفا می‌کند و شماری از برندهای مطرح جهانی در خاک این کشور دارای خط تولید هستند.

شاید بگویید به دلیل روابط نزدیک ایران و چین، بی وای دی می‌تواند مثل ازبکستان در ایران نیز کارخانه اختصاصی خود را احداث کند. از آنجایی که این شرکت به دنبال گسترش حضور خود در بازارهای بین‌المللی است، طبیعتاً دوست ندارد کاری انجام دهد که شامل تحریم‌ها شده و از فروش محصولات در سایر بازارها محروم شود. بنابراین تا زمانی که مشکل تحریم‌ها پابرجاست، خبری از حضور مستقیم برندهای بزرگ در داخل خاک ایران نخواهد بود.

ناگفته نماند پیشتر پای محصولات بی وای دی با شرکت کارمانیا به ایران باز شده، اما به دلیل خلف وعده و عدم تحویل به موقع، محصولات این شرکت برای ایرانیان ناشناخته باقی ماندند.

بی وای دی در ازبکستان
ویدیو های پیشنهادی

۱۶ Responses to “فرصت‌هایی که از دست میروند؛ خروج اولین خودرو کارخانه BYD از خط تولید ازبکستان”

  1. ایران ما گفت:

    خب چرا به جلیلی نمیگی

    ۳۶
    ۴
  2. رامین صفایی گفت:

    تمام بازارهای آسیای میانه باید در اختیار ایران باشد ، نه اینکه چینی ها با محصولات
    آشغال خودشان در آنجا جولان بدهند .

    ۲۱
    ۹
    • علی گفت:

      دوست عزیز ایران به هر ماشینی دست زد اون ماشین و برند رو به لجند کشیدین

      ۲۱
      ۴
    • علیرضا گفت:

      آشغال ماشینهای ایرانخودرو سایپاهه که مردمو تو جاده ها بگا میده ، خودرو سازی چین که با سرعت نور داره میره جلو ، تا چند سال دیگه کل دنیا رو غبضه میکنه

      ۳
      ۰
    • کوروش گفت:

      پراید تولید کنیم برای کشت و کشتار ؟

      ۱
      ۰
    • سجاد گفت:

      فکر کنم شما حدود ۲۰ سال از اخبار دور هستی. ماشین های چینی الان در بسیاری از کشورها در رقابت با ماشین های ژاپنی و‌کره ای و اروپایی به فروش میرسند. با کبفیت خوب و قیمت مناسب و گارانتی عالی. آشغال چینی مال ۲۰ سال قبل بود. الان باید بگی مدرن چینی!

      ۱
      ۰
    • سجاد گفت:

      کمی مطالعه کن. ماشین های چینی در ژاپن و عربستان و بریتانیا و … فروش خوبی دارن. تا چند سال آینده همین بی وای دی از تویوتا هم جلو میزنن و بعد افراد بی اطلاعی مثل جنابعالی باز میگید اشغال چینی!!! از حال و هوای سال ۲۰۰۵ بیا بیرون.

      ۱
      ۰
  3. صلوات برمحمدوآل محمد گفت:

    خودروسازی کارمانیابی وای دی سال ۹۷مبلغ ۶۰میلیون تومان بابت بی وای دیs6باقیمت قطعی۱۲۳میلیون گرفت که مهر۹۷خودروراتحویل دهندآخرش خودرورابعداز۵سال سرگردانی دروغ گفتن کرمان موتورآمدمعوقات این شرکت رابعهده گرفت حتی این شرکت دلار۴۲۰۰تومانی درسال ۹۷گرفته بوده این همه اعتراض گردندازبکستان مثل کارمانیاایران نیست که بیادپول ازمردم بگیری تعهدتش راانجام نده.

    ۱۷
    ۰
    • مومنی گفت:

      ما دیگه چه چیزی مون خوبه که خودرومون خوب باشه
      نانوایی میگه اردمون بده
      کشاورز میگه سم و کود مون بده
      آشپز میگه گوشتمون معلوم نیست کوشت چیه
      بهترین گوشتمون گوشت یخی برزیلیه که در دنیا برای باغ وحش مصرف میکنند.
      پزشک میگه دارومون خوب نیست.
      آرایشگر میگه وسایل آرایش و گریم مون بی کیفیته
      هوامون بده
      آبمون بده
      لوازم خانگی مون بده
      خودمون و زندگی مونم خیلی وقته بد و بی کیفیت شده
      گناه نداریم ما؟

      ۳۵
      ۲
    • رضا گفت:

      شرکت خصوصی کارمانیا.

      ۱
      ۰
  4. امیر علی گفت:

    اشکالی ندارد…دوستان میخواهند با صادرات سبزی و بادمجان به روسیه مترقی شوند

    ۳۲
    ۲
  5. ناشناس گفت:

    مسئولین ما کالای خوب و با کیفیت رو برای مردم حرام کردن!!!

    ۲۹
    ۰
  6. صمد گفت:

    مردم چین سه حرف این خودرو را اینچنین معنی میکنند(Bú Yao Da نمی خواهم‌ش).
    رو طبل خودروهای چینی نکوبید ، واقعا بی کیفیت هستند.

    ۶
    ۸
    • سجاد گفت:

      خودروسازان چینی با سرعت نور پیشرفت میکنن و امثال شما هنوز این صنعت مترقی کشور چین رو با محصولات ۲۰ سال قبلش میشناسید. اشکال از شماست که از اخبار روز غافل هستید. تا ۲۰۳۰ همین بی وای دی بزرگترین خودروساز جهان میشه و تویوتا رو جا میگذاره. حرف من و حرف شما بماند به یادگار تا آینده نزدیک.

      ۰
      ۰
    • سجاد گفت:

      البته یادمه حدود ۲۵ سال پیش عده ای میگفتن آشغال کره ای!! ولی الان آرزو دارن یه هیوندای داشته باشن. قبلش درباره تویوتا هم چنین اظهارات میشد.‌الان هم درباره ماشین های چینی.ولی تا کمتر از ۵ سال بعد آرزو خواهی داشت یک ماشین مدرن و زیبا و قیمت مناسب و با کیفیت بالای بی وای دی داشته باشی! من بهت قول میدم.

      ۰
      ۰
  7. ناشناس گفت:

    واقعا از این خبر شگفت زده شدم چقدر خرسند شدم که کشورهای مسلمان دوست و همسایه و برادر یکی پس از دیگری به صنایع مادر و در آمد را مجهز می شوند امیدوارم عراق و پاکستان و افغانستان نیز به چنین صنایع مجهز کردن و ما دیگر منت غربی ها رو برای مونتاژ صنایع به زباله دانی رفته آنها را نکشیم
    این خبر یعنی ما می توانیم برای مونتاژ صنایع با کشورهای دوست و همسایه و برادر وارد مذاکره شویم

    ۰
    ۳

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.