تحمیل فشار بیشتر به رقبا ؛ بی وای دی باز هم قیمت محصولات خود را کاهش داد

شرکت بی وای دی با کاهش قیمت قابل توجه چندین مدل از محصولات خود، موجی جدید از جنگ قیمتی را آغاز کرده است. این اقدام باعث شده ارزش سهام بسیاری از خودروسازان داخلی چین، از جمله لی اتو و جیلی به طور قابل توجهی کاهش یافته و نگرانیهایی درباره ادامه روند سودآوری برخی رقبا ایجاد شود.
چین به عنوان بزرگترین بازار خودروی جهان، حالا با نزدیک شدن به نرخ نفوذ ۵۰ درصدی خودروهای برقی (شامل مدلهای تمام الکتریکی و هیبریدی شارژی) رکورد بینظیری دارد. برای مقایسه بد نیست بدانید ایالات متحده هنوز نتوانسته از مرز ۱۰ درصد عبور کند. اما رمز موفقیت چین در این زمینه چیست؟ پاسخ را باید در راهبرد عرضه خودروهای الکتریکی ارزانقیمت جست و جو کرد.
بازار چین طی سالهای اخیر بارها شاهد «جنگ قیمتی» میان خودروسازان بوده که باعث کاهش مستمر قیمت خودروهای برقی شده است. هر چند طی ماههای گذشته آرامشی نسبی در بازار حاکم بود، اما اقدام اخیر بی وای دی در کاهش دوباره قیمتها، آتش این رقابت را دوباره شعلهور کرده است.
جزئیات جنگ قیمتی جدید بی وای دی
بر اساس گزارش بلومبرگ، بی وای دی قیمت برخی از محصولات پرطرفدار خود را به شدت کاهش داده است. در صدر این محصولات، هاچبک سیگال قرار دارد که قیمت آن با ۲۰ درصد کاهش به ۵۵,۸۰۰ یوان (معادل ۷۷۸۰ دلار) رسیده است. این مدل پیشتر هم ارزانترین خودروی تولیدی بی وای دی بود و به دلیل قیمت زیر ۱۰ هزار دلار، توجهات زیادی را در کل دنیا به خود جلب کرده است. از سوی دیگر، سدان هیبریدی سیل با کاهش ۳۴ درصدی، شاهد بیشترین افت قیمت بوده و حالا با پرداخت ۱۰۲,۸۰۰ یوان (حدود ۱۴۳۵۰ دلار) قابل خرید است. این اقدام باعث شده ارزش سهام خود بی وای دی نیز تا ۸ درصد افت کند.
الگوبرداری بی وای دی از تسلا؟
برخی تحلیلگران بر این باورند که بی وای دی با اتکا به سودآوری گسترده خود در سالهای اخیر – که سود ناخالص آن از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ تقریباً سه برابر شده –اکنون در موقعیتی قرار دارد که میتواند با اعتماد به نفس بیشتری فشار بر رقبا را افزایش دهد. این استراتژی بسیار شبیه به چیزی است که تسلا طی سالهای گذشته در برخی بازارها اعمال کرده بود؛ یعنی کاهش قیمتها برای حذف رقبا و افزایش سهم بازار، حتی به قیمت کاهش حاشیه سود.
اما تفاوت اینجاست که برخلاف تسلا که اخیراً در بازار چین با کاهش شدید سود مواجه شده و حتی برخی مدلهای خود را زیر قیمت تمامشده عرضه میکند، بی وای دی هنوز از نظر سودآوری در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار دارد. به همین دلیل، ادامه این جنگ قیمتی میتواند بیش از همه برای تسلا خطرناک باشد.
بازار چین در آستانه تحولات بیشتر
با ورود مدلهایی مانند شیائومی YU7، رقابت در بازار خودروهای برقی چین روز به روز فشردهتر میشود. این کشور نه تنها در عرضه مدلهای متنوع و نوآورانه پیشرو به حساب میآید، بلکه با قیمتگذاری تهاجمی، فضای رقابت را برای بازیگران جهانی و حتی محلی محدودتر کرده است. از سوی دیگر، اگرچه رقابت قیمت به نفع مصرفکننده است، اما میتواند باعث خروج شرکتهای ضعیفتر از بازار شود یا آنها را به ادغام و همکاری با شرکتهای بزرگتر وادار کند.
در مجموع، جنگ قیمتی جدید بی وای دی میتواند بازار چین را به سمت ساختاری جدید سوق دهد؛ ساختاری که در آن فقط شرکتهایی با استراتژی روشن، مقیاس تولید بزرگ و توانایی مدیریت هزینهها در چرخه باقی خواهند ماند.
اگر بقیه خودروسازها هم از سوبسیدهای چین بهرهمند بودن شاید میتونستن بازار رو دامپ کنن.
آقام بی وای دی🗿سلطان فقط خودت
اونوقت اینجا هر ماه لیست میدن بیرون میکشن رو قیمت ،
یکی هم نیست بگه اخه چرا؟؟با چه منطقی؟
بابا سختته نمیتونی دلار گرونه ورشکسته ای خب در کارخونه تو گل بگیر
به پیر به پیغمبر ما تولید کننده و مونتاژ کننده خودرو نمی خواهیم
با چه زبونی باید بگیم ؟!
وقتی انقد عرضه ندارید ماشین خوب و ارزون تولید کنید در گمرک باز کنید بذارید واردات بی قید شرط و بدون گمرک
اخه چقد برا جیب مردم کیسه می دوزید؟
بس نیست این همه ؟؟
سوبسیت نه مواد اولیه مفت که از ایران میخرن و پولشو نمیدن
اگر تمام خودروهای دنیا پنجاه درصد ارزون بشن. تو کشور اسلامی ایران پنجاه درصد گرون میشه . وقتی کشورای دیگه در صنعت خودرو قدرتمند و مطرح میشن مافیای خودرو تو ایران هم بزرگترین و سازمان یافته ترین و قدرتمند ترین سیستمهای دزدی و ظلم و فساد میشن
خیلی عالی