موضوعات داغ روز:

مقایسه اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو: دست‌پرورده فولکس‌واگن مقابل حریف جذاب کره‌ای

منتشر شده در 27 آذر 1403 ساعت 10:34
نویسنده حسین باباپور
مقایسه اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو

اکتاویا و کیا کی۵ توربو دو سدان غیر چینی وارداتی هستند که این روز ها سر و صدای زیادی به پا کرده اند و علاقه مندان بسیاری پیدا کرده اند.

اشکودا اکتاویا و کیا K5 توربو دو مورد از سدان‌های فوق‌العاده جذاب هستند که اکنون در بازار ایران به‌صورت وارداتی عرضه می‌شوند. نبود محصولات مشابه و تنوع پایین خودروهای سدان، چه در عرصه تولیدات مونتاژی و چه در سبد خودروهای وارداتی، باعث شده تا مدل‌هایی همچون اکتاویا و کی۵ توربو برای طرفداران خودروهای سدان خانوادگی جذابیت ویژه‌ای پیدا کنند.
به دلیل نزدیکی رده قیمتی و همچنین کلاس بدنه، این دو سدان وارداتی رقیب مستقیم یکدیگر محسوب می‌شوند. در نتیجه، بهتر است به مقایسه اشکودا اکتاویا و کیا K5 توربو بپردازیم تا ببینیم کدام‌یک می‌تواند انتخاب بهتری برای خریداران ایرانی باشد.

درباره اشکودا اکتاویا و کیا K5 توربو

کیا K5 که پیش از این با نام اپتیما در ایران محبوبیت بالایی داشت، حالا نیز با نسل پنجم خود و تنها با نام K5 به بازارهای سراسر جهان عرضه می‌شود. این خودرو از سال ۲۰۱۹ به بازار آمد و در سال ۲۰۲۴ نیز نسخه فیس‌لیفت آن در دیگر کشورها عرضه شد که البته فعلاً اثری از حضور آن در ایران دیده نمی‌شود. کیا K5 ابتدا با موتور تنفس طبیعی و حالا با نمونه ۱.۵ لیتری توربوشارژ در ایران توسط شرکت “کوشا خودرو” از سال ۱۴۰۳ به فروش می‌رسد.

اما اشکودا اکتاویا نیز از محصولات شرکت فولکس‌واگن است که تحت نشان اروپایی اشکودا از جمهوری چک عرضه می‌شود. این خودرو تقریباً در دسته سدان‌های کامپکت قرار می‌گیرد و از درب عقب لیفت‌بک برخوردار است که شمایل آن را اسپرت‌تر جلوه می‌دهد. اشکودا اکتاویا چهار سال قبل از عرضه اولین نسل اپتیما، یعنی در سال ۱۹۹۶، برای نخستین بار رونمایی شد و جدیدترین نسل آن، یعنی نسل چهارم، در سال ۲۰۱۹ در فهرست تولیدات این خودروساز اروپایی قرار گرفت. اشکودا اکتاویا با نسخه پرو که دارای ابعاد بزرگ‌تر و ویژه بازار چین است، در ایران عرضه می‌شود.

ویدیوی تست و بررسی کیا K5 توربو

ویدیوی تست و بررسی اشکودا اکتاویا

مقایسه طراحی بدنه

از لحاظ طراحی بدنه، انصافاً هر دو خودرو عناصر زیبا و المان‌های جذابی را در قامت خود به نمایش می‌گذارند که هر بیننده‌ای را جذب می‌کند. در این میان، وجود چراغ‌هایی به شکل ضربان قلب در قسمت جلو و عقب K5 به همراه استایل کشیده‌تر باعث می‌شود تا محصول کره‌ای کمی لوکس‌تر به نظر برسد و بتواند معیارهای خانوادگی بیشتری را در عین اسپرت بودن از خود به نمایش بگذارد. طرح جذاب دیفیوزر عقب به همراه سراگزوزهای چهارتایی و جلوپنجره اسپرت و سایر المان‌های قسمت جلو موجب می‌شود تا کیا کی۵ توربو از لحاظ طراحی ظاهری بتواند طیف وسیعی از مشتریان را به سوی خود جلب کند.

مقایسه طراحی اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو

اما اشکودا اکتاویا نیز ظاهر جذابی دارد که این جذابیت به دلیل درب لیفت‌بک صندوق عقب و خطوط صاف و زوایای تند و تیز به‌کاررفته در بدنه آن می‌تواند مشتریان جوان را به خود جذب کند. استایل این خودرو شباهت‌هایی به محصولات معتبر فولکس‌واگن، نظیر آئودی A3، دارد و همین مورد می‌تواند در محبوبیت بیشتر شمایل این خودرو تأثیرگذار باشد.

مقایسه بدنه اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو

مقایسه مشخصات فنی

توان فنی این دو خودرو تقریباً به هم نزدیک است؛ چراکه هر دو از موتورهای کم‌حجم توربوشارژ استفاده می‌کنند. اشکودا اکتاویا نیروی خود را از موتور ۱.۴ لیتری توربوشارژ با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۵۰ نیوتن‌متر به همراه گیربکس اتوماتیک ۷سرعته دوکلاچه خشک دریافت می‌کند.

مقایسه فنی اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو

این ماشین اروپایی ۱۳۶۰ کیلوگرمی حدود ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین مصرف می‌کند که برای خودرویی در این ابعاد، تقریباً مقرون‌به‌صرفه و کم‌مصرف محسوب می‌شود. از طرفی، شتاب صفر تا صد اشکودا اکتاویا تقریباً معادل ۹.۵ ثانیه است که اگرچه خیلی سریع نیست، اما با توجه به حجم موتور، ابعاد خودرو و کاربرد خانوادگی، این میزان شتاب مناسب برآورد می‌شود.

مقایسه مشخصات فنی اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو

در طرف دیگر، کیا K5 توربو با موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ تزریق مستقیم، قدرتی نزدیک به ۱۷۰ اسب بخار و ۲۵۳ نیوتن‌متر گشتاور را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته دوکلاچه خشک به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. به‌کارگیری این موتور و سیستم انتقال قدرت باعث می‌شود شتاب صفر تا صد کیا کی۵ توربو چیزی نزدیک به ۸.۸ ثانیه باشد که قاعدتاً نسبت به حریف اروپایی سریع‌تر است و شتاب بهتری را ارائه می‌دهد.

خودرواشکودا اکتاویاکیا K5 توربو
موتورچهارسیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوTGDiبنزینی- چهار سیلندر- ۱۶سوپاپ توربوTGDi
حجم موتور۱.۴ لیتر۱.۵ لیتر
توان خروجی۱۵۰ اسب بخار – ۲۵۰ نیوتن متر۱۷۰ اسب بخار – ۲۵۳ نیوتن متر
گیربکس۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه خشک۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه
انتقال قدرتدیفرانسیل جلودیفرانسیل جلو
شتاب ۰-۱۰۰۹.۵ ثانیه۸.۸ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۵.۹ لیتر در۱۰۰کیلومتر۵.۹  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت۲۰۰ کیلومتربرساعت۲۰۵ کیلومتربرساعت
وزن۱۳۶۰ کیلوگرم۱۴۷۲ کیلوگرم
حجم باک۵۱ لیتر۶۰ لیتر
ابعاد بدنه۱۴۶۹-۱۸۳۲-۴۷۵۳ میلیمتر۱۴۴۵-۱۸۶۰-۴۹۰۵ میلیمتر
فاصله محوری۲۷۳۰ میلیمتر۲۸۵۰ میلیمتر
حجم صندوق ۶۰۰ لیتر۴۵۳ لیتر

با وجود ۱۱۲ کیلوگرم وزن بیشتر و حجم موتور کمی بزرگ‌تر، میانگین مصرف سوخت کی۵ توربو نیز نزدیک به ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که تقریباً با اکتاویا برابر است. خوشبختانه هر دو خودرو دارای سیستم تعلیق مستقل برای چرخ‌های عقب هستند که این مورد نیز باعث بهبود هندلینگ و ارتقای پایداری آن‌ها هنگام دور زدن‌های پرشتاب می‌شود.

مقایسه کابین و فضای داخلی 

نوع طراحی داخلی هر دو خودرو نسبتاً اصیل و به سبک محصولات معتبر اروپایی انجام شده است که اثر زیادی از پیچیدگی در آن‌ها مشاهده نمی‌شود، اما فضای دلنشین و متعادلی را برای کاربران به وجود آورده است. در این میان، استفاده از نمایشگرهای یکپارچه دوگانه و اهرم شیفتر دنده چرخان موجب شده تا فضای داخلی کیا کی۵ توربو هم نسبت به مدل تنفس طبیعی همین خودرو و هم در مقایسه با فضای داخلی اکتاویا کمی لوکس‌تر به نظر برسد. 

مقایسه کابین اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو

اما فضای داخلی اکتاویا نیز طراحی زیبایی دارد که البته سبک آن کمی اسپرت‌تر احساس می‌شود و در مقایسه با فضای داخلی کیا کی۵ توربو تا حدودی جوان‌پسندتر به نظر می‌آید. کیفیت مواد و متریال استفاده‌شده در کابین این دو سدان وارداتی نسبتاً مرغوب است، اما به طور کلی می‌توان گفت که کیا کی۵ توربو تا حدودی از این جهت نسبت به حریف اروپایی برتری دارد. 

مقایسه طراحی داخلی اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو

ضمناً به دلیل فاصله محوری و ابعاد بزرگ‌تر اتاق کی۵، شاهد کابین بزرگ‌تر به‌ویژه در صندلی‌های ردیف دوم این ماشین کره‌ای هستیم که باعث می‌شود افراد بلندقد فضای بیشتری در صندلی‌های پشت کیا کی۵ توربو در اختیار داشته باشند. 
اما از لحاظ فضای صندوق عقب، برتری با اکتاویا است؛ چراکه حجم صندوق این خودرو معادل ۶۰۰ لیتر ظرفیت دارد، ولی گنجایش صندوق عقب کی۵ به ۴۵۳ لیتر محدود شده است. 

مقایسه آپشن‌ها و تجهیزات 

خوشبختانه هر دو خودرو امکانات نسبتاً مناسب و به‌روزی ارائه می‌دهند که آن‌ها را از این جهت، در مقایسه با خودروهای چینی پرآپشن، در سطح مناسبی قرار می‌دهد. در این میان، اختلافاتی هم بین این دو خودرو دیده می‌شود. به‌عنوان مثال، کیا کی۵ توربو دارای دوربین ۳۶۰ درجه، سقف پانوراما، گرم‌کن فرمان و شیفتر دنده پشت فرمان است که در حریف دیده نمی‌شود. 
اما اشکودا اکتاویا نیز دارای گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو و درب صندوق برقی است که در کیا کی۵ وجود ندارد. 

خودروکیا K5 توربواشکودا اکتاویا
کروز کنترل دارد (تطبیقی)دارد
کنترل پایداریدارددارد
کنترل شروع حرکت در سربالاییدارددارد
هشدار نقطه کوردارددارد
رادار خط خواندارددارد
سیستم کمکی رانندگی بین خطوطدارددارد
سنسور پارک عقبدارددارد
نوربالا اتوماتیکداردندارد
سنسور باد تایرهادارددارد
ترمز پارک برقی و اتوهلددارددارد
ترمز اضطراری اتوماتیکدارددارد
دیلایتدارددارد
اتولایتدارددارد
فرمان برقیدارددارد
دکمه های کنترل روی فرماندارددارد
نمایشگر مالتی مدیادارددارد
دوربین عقبدارددارد
دوربین ۳۶۰ درجهداردندارد
کیسه هوادارد (۶ عدد)دارد (۶ عدد)
تهویه اتوماتیکدارددارد
تنظیم برقی صندلی رانندهدارددارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلودارددارد
سردکن صندلی جلوندارددارد
گرمکن صندلی جلوندارددارد
شارژر وایرلسدارددارد
دنده پشت فرمانداردندارد
اتوپارکنداردندارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبیدارددارد
سانروفدارددارد
سقف پانوراماداردندارد

نتیجه‌گیری: اشکودا اکتاویا ارزنده‌تر است یا کیا کی۵ توربو؟ 

با توجه به نکاتی که در رابطه با مقایسه کیا K5 توربو و اشکودا اکتاویا در این مطلب اشاره کردیم، می‌توان گفت که اگر یک سدان خانوادگی با طراحی کمی لوکس و در عین حال جوان‌پسند می‌خواهید که شتاب بهتری داشته باشد، کابین بزرگ‌تری ارائه دهد، بازار خرید و فروش مناسبی داشته باشد و امکانات آن رقابتی و نسبتاً متنوع باشد، بهتر است به سراغ کیا کی۵ توربو بروید. 


در طرف دیگر، اکتاویا ظاهر اسپرت و کمی جوان‌پسندتر را ارائه می‌دهد، امکانات مناسبی دارد، صندوق بزرگ‌تری در اختیار می‌گذارد و به دلیل برخورداری از تکنولوژی فولکس‌واگن، احتمالاً کیفیت فنی آن نسبت به حریف کمی بالاتر باشد. از لحاظ رونق خریدوفروش نیز قطعا اکتاویا بازار گرمی در ایران پیش رو خواهد داشت.

بنابراین، هر دو خودرو گزینه‌های مناسبی در بازار امروز به حساب می‌آیند و به نظر می‌رسد مواردی مثل برند سازنده و میزان شتاب خودرو می‌تواند از جمله عوامل تأثیرگذار در انتخاب یکی از این دو سدان وارداتی باشد.

ویدیو های پیشنهادی

۴ Responses to “مقایسه اشکودا اکتاویا با کیا کی۵ توربو: دست‌پرورده فولکس‌واگن مقابل حریف جذاب کره‌ای”

  1. شایان گفت:

    یک چرخ خودروی اروپایی و ساخت آلمان به صد تا خودروی کره ای و ژاپنی میارزه،محصولات اشکودا فوق العاده هستند مخصوصا اشکودا سوپرب که در حد بنز کلاس E و بی ام و سری ۵ هست.

    ۷
    ۳
    • رامین گفت:

      داداش زیاد تند نرو میوفتی تو دره. مقایست با کره ایها را قبول دارم ولی کی گفته صنعت آلمان بالاتر از ژاپنه؟ تویوتا رنک۱ کل خودروسازی دنیاست و مجموع بنز و بی ام و بهش نمیرسن از نظر ارزش برندینگ. بعد داری از فولکس تعریف میکنی که خودروهای کاملا اقتصادی کشور آلمانه؟ تازه اشکودا خود فولکس نیست و درواقع زیرمجموعه اون محسوب میشه.

      ۰
      ۳
    • ایرانی گفت:

      شرط میبندم از افراد شرکت وارد کننده هستید. این آشغال هایی که از چین وارد شده رو نباید چسبوند به جنس اروپایی. مثلا طراحی کابین همین اشکودا سوپرب معلوم نیست مال چند سال پیشه و هیچ جای دنیا همچین چیز قدیمی ای پیدا نمی کنی! داخل خودرو هم هیچ آپشن خاصی نداره و سواری اش هم واقعا در حد نام و قیمتش نیست.

      ۰
      ۵
  2. علی گفت:

    محصولات کیا خوب هستند و جوابشون هم پس دادند ولی متاسفانه ما هیچوقت اشکودا رو در ایران نداشتیم ! محصولات اشکودا توی بازار فوق رقابتی اروپا فروش بسیار بالایی داشته از جمله همین اکتاویا … ولی نمیدونم چجوری یه عده که تا حالا دستشون به فرمون این ماشین نخورده و هندلینگ فوق العاده شو امتحان نکردند چجوری به خودشون اجازه نقد میدن؟
    اشکودا فوق العادست و یه برند اروپایی اصیله تحت لوای فولکس واگن و قطعاتشم به وفور توی ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس موجوده
    بخرید و از نرمی و کیفیتش حالشو ببرید

    ۰
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.