اگر سایپا شاهین برقی را بسازد ؛ رندرهای اختصاصی از سدان برقی سایپا

این بار در آخرین خودرو به سراغ طرح های احتمالی سایپا شاهین برقی رفته ایم و طراحی این سدان ملی را در صورت برقی سازی پیش بینی کرده ایم.
سایپا شاهین سدانی است که تحقیق و توسعه آن از سال ها قبل در سایپا انجام شد و سرانجام در اواخر سال ۱۳۹۹ تحویل اولین سری از این خودرو به مشتریان انجام شد. این سدان طراحی قابل قبولی داشت و تجربه مشتری ها نشان می داد که ایمنی شاهین هم راضی کننده است. اما از آنجا که سدان ملی سایپا از همان ابتدا با پیشرانه ای قدیمی برگرفته از کوییک به بازار آمد و تنها توربوشارژ روی آن موتور قدیمی نصب شده بود، همیشه انتقادات زیادی به عملکرد فنی این خودرو وارد بود. همچنین شاهین مثل دیگر خودروهای سایپا متریال داخلی چندان با کیفیتی نداشت و عملا از محصول رقیب یعنی تارا، کیفیت پایین تری را در داخل کابین ارائه می داد. بعد تر نسخه CVT از این خودرو هم به بازار آمد و اخیرا سایپا شاهین پلاس اتوماتیک با پیشرانه ME16 هم عرضه شده که ایراد پیشرانه قدیمی در آن برطرف شده اما همچنان متریال داخلی آن چندان به روز نیست. به هر ترتیب سایپا از سال ۱۳۹۹ تا حالا در حال عرضه شاهین در نسخه های مختلف است اما اگر سایپا روزی نسخه برقی یا هیبرید شاهین را رونمایی کند، این خودرو چه ظاهری خواهد داشت؟ رندرهای این مطلب جواب همین سوال است و ما در این رندر ها سعی کرده ایم چهره احتمالی سایپا شاهین برقی را متصور شویم.

همانطور که می بینید در طرح های پیشنهادی ما جلوپنجره به سبک خودروهای برقی بصورت بسته طراحی شده و تنها یک ورودی هوای باریک دیده می شود که همین موضوع باعث آن شده که بتوان این طرح را برای نسخه هیبرید یا پلاگین هیبرید شاهین هم پیشنهاد داد. چراغ ها دیلایت هایی C شکل دارند و دو چراغ بوسیله یک نوار U شکل مشکی رنگ به هم متصل شده اند. همه این تغییرات باعث شده ظاهری مدرن تر و البته جذاب تر را در شاهین برقی داشته باشیم.


در قسمت عقب خط کرومی اتصال دهنده بین دو چراغ حفظ شده اما در سایپا شاهین برقی چراغ های عقب بوسیله یک نوار LED به هم متصل شده اند. رینگ ها آلومینیومی تراش خورده اند و طراحی جدید و جذابی را در آن ها می بینیم. سپر بازطراحی داشته و در قسمت پایین دو فیک اگزوز را می بینیم که باعث شده طراحی عقب کاملا متفاوت باشد. البته خروجی اگزوز زیرین حفظ شده چراکه این طرح پیشنهادی برای خودروهای هیبرید هم در نظر گرفته می شود.

در داخل کابین کلاستر به صورت دیجیتال طراحی شده و علاوه بر صفحه نمایش مرکزی مالتی مدیا، صفحه نمایش روبروی شاگرد را هم در این خودرو می بینیم که باعث شده کابین بسیار مدرن تر بنظر برسد. فرمان D کات طراحی شده و طراحی اسپرتی دارد و اهرم تعویض دنده به سبک بسیاری از خودروهای امروزی بصورت چرخان طراحی شده و ترمز پارک برقی و اتوهلد را در این خودرو می بینیم. باقی المان ها و سبک کلی داشبورد بدون تغییر مانده اما با همین تغییرات ذکر شده، طراحی داخلی سایپا شاهین برقی بسیار مدرن تر به نظر می رسد.


نظر شما در مورد رندرهای اختصاصی آخرین خودرو از سایپا شاهین برقی چیست؟ به نظر شما این طرح های پیشنهادی می تواند در صورت تولید جذاب باشد؟
طراح : محمد مهدی مبینی
دردوبلاتون بخوره تو سره همه طراحان ……..
یه چند جا رنگ آبی میزنه که مثلا برقی کردیم!
جلو ماشین و داشبورد خوبه. مخصوصا رنگ ماشین ولی عقب ماشین اصلا جالب نبود
عالیه
اصلا ایران اگه میخواد تو صنعت خودروسازی پیشرفت کنه باید با برقی ادامه بده چون منابع و ذخایر لیتیم داره که حتی ژاپنیا و کره ای هام ندارن
فقط شدیم صادر کننده لیتیم اصلا خودمون سراغش نمیریم ایران خیلی میتونست پیشرفت کنه تو صنعت خودروسازی ولی نزاشتن یه سری نمیدونم چرا
ماشین برقی که نباید اگزوز داشته باشه اونم با اون اگزوز زشت اویزون شاهین
واقعا دست مریزاد
بسیار جالب بود و همین طراحی افتخار آمیز است و می تواند بابهر ه گیری از تجربیات دیگر طراحان ، این امیدواری را افزایش داد که ایران هم به جرگه کشورهای دارنده طراحی های برتر و پیشرفته و مدرن تر دست یابد .
هرچند که واقعا مردم ایران انتظار بیشتری از مسولان خودرو سازی در کشورمان دارند و آن را در شأن خود دانسته و باید جایگاه ایران را در خودرو سازی افزایش دهند .
سپاس از تلاش و زیبا سازی و بروز سازی طراحی شاهین .
آفرین و تبریک
طرحش قشنگ شده به خصوص جلوش ولی به نظرم پشتش با اگزوز فیک راه ام وی ام میره که اصلا قشنگ نیست ولی یه نکته ای که داره اون انبار زشت و بدنمای اگزوز شاهین هست که دقیقا انبار تیبا رو روش گذاشتن طراح عزیز این همه زحمت کشیده اونم با انبار پژو عوض میکرد بلکه قیافش پنهان میشد.