داچیا اسپرینگ ؛ خودروی برقی و فرانسوی که رئیسی دید

داچیا اسپرینگ یکی از خودروهایی بود که امروز توسط وزیر صمت در حیاط دولت معرفی گردید. در ادامه به معرفی این خودرو می پردازیم.
امروز حیاط هیئت دولت روز شلوغی را تجربه کرد و خودرو های برقی و نیمه برقی که بر روی آنها تا حدی داخلی سازی انجام گرفته بود، در حضور رئیس جمهور به نمایش درآمد. این خودرو ها با همکاری شرکت های خودروسازی داخلی و شرکت مپنا داخلی سازی شده اند. از جمله خودرو هایی که در این مراسم نمایش داده شده اند می توانیم به جک جی ۴ برقی، جک E10، لاماری ایما هیبرید و….. اشاره کنیم.
اما در میان این خودرو ها ، خودرویی مشاهده شد که اندکی متفاوت تر از بقیه بود چرا که این خودرو ذاتا تمام برقی است و اصالت فرانسوی دارد. در ادامه بیشتر به بررسی این خودرو می پردازیم.
داچیا اسپرینگ ؛ برقی و اقتصادی اما غیر چینی
نام اصلی این خودرو اسپرینگ است و محصول کمپانی رومانیایی داچیا است که زیر مجموعه کمپانی رنو می باشد. داچیا اسپرینگ ارزان ترین خودروی برقی اروپاست و جامعه هدف آن قشر متوسط رو به پایین اروپاست. قوای محرکه داچیا اسپرینگ از یک موتور برقی و مجموعه باتری ۲۶.۸ کیلووات تامین می شود که قادر است نهایت قدرت ۴۴ اسب بخار را به چرخ های جلو منتقل کند. شایان ذکر است که در نسخه های بالاتر این خودرو این مقادیر افزایش پیدا می کند.

داچیا اسپرینگ به وسیله این موتور می تواند با هر بار شارژ بازه شعاع حرکتی بین ۲۳۰ – ۲۵۰ کیلومتر را پیمایش کند. نکته ای که در خودرو های برقی حائز اهمیت است زمان شارژ شدن پک باتری آن است. مدت زمان شارژ شدن باتری های داچیا اسپرینگ توسط جریان ۲۲۰ ولت خارجی ۱۴ ساعت و توسط جریان برق DC به یک ساعت و نیم می رسد. در کل داچیا اسپرینگ خودرویی کم مصرف و اقتصادی ولی کم توان است.
رنو و پژو را تحریم نکرده ایم؟
این خودرو امروز در حیاط هیئت دولت به عنوان دستاورد های داخلی در زمینه خودرو های برقی دیده شد اما چند نکته از این خودرو جای بحث دارد. نکته اول اینکه چرا تاکنون هیچ صحبتی از پروژه داخلی سازی این خودرو به میان نیامده و جزئیات آن تاکنون منتشر نشده است. همچنین اصلا مشخص نیست کدام شرکت سرمایه گذاری برای واردات و بومی سازی فناوری این خودرو را در ایران انجام می دهد. البته احتمال آن می رود پشت ورود داچیا اسپرینگ ماموت خودرو و یا ایران خودرو باشد.


نکته دیگر این است که چگونه با وجود تحریم ها ایران و همچنین ممنوعیت واردات خودرو های فرانسوی این خودرو سر از حیاط هیئت دولت در آورده و داخلی سازی این خودروی برقی نیاز به انتقال دانش فنی و همچنین انتقال تکنولوژی توسط شرکت مادر دارد که با توجه به تحریم ها این روند میسر نیست.
در نهایت امیدواریم جزئیات این روند و همچنین میزان داخلی سازی این خودرو توسط وزارت صمت منتشر شده شفاف سازی های لازم درباره این پروژه را انجام شود.