نکات تشخیص کارکرد واقعی خودرو

خرید خودرو یکی از پرچالش ترین معاملات بوده که در آن کلاهبرداری هایی نیز صورت می گیرد. در این مطلب نکات تشخیص کارکرد واقعی خودرو می پردازیم.
در خرید خودرو یکی از مهم ترین مواردی که باید چک شود میزان کارکرد خودرو است. کارکرد خودرو نشان می دهد به چه میزان از خودروی استفاده شده و بازه کارکرد قطعات چقدر می باشد. اما در فرایند خرید خودرو برخی از افراد تقلب می کنند و با کم کردن عدد کارکرد واقعی خودرو در صفحه کیلومتر و ECU سعی در فریب دادن خریدار می کنند. کم کردن کیلومتر جدا از اینکه خریدار را از دانستن کارکرد واقعی خودرو نا آگاه می کند بلکه باعث می شود قیمت واقعی خودرو افزایش یابد. در این مطلب راهکار هایی را برای تشخیص کیلومتر واقعی خودرو به شما پیشنهاد می دهیم تا در معاملاتتان متضرر نشوید.
برسی ظاهری خودرو

ظاهر خودرو یکی از نشان دهنده های کیلومتر واقعی کارکرد خودرو است زیرا مالک هر کاری انجام دهد زمان هایی از طول روز را زیر نور آفتاب و انواع شرایط های مختلف قرار گرفته. در بخش ظاهری اول به مواردی مثل خط و خش، قوری بدنه و … توجه کنید. در مرحله بعد رنگ خودرو را زیر ذره بین ببرید. شفافیت رنگ را بسنجید که معمولا در کارکرد های بالا کیلر رنگ از بین می رود و خودرو حالتی از مات بودن را به خود می گیرد.
برسی کابین
بیشتر اجزای کابین خودرو را پلاستیک، فوم و پارچه تشکیل می دهد. این قطعات به دلیل پلاستیکی بودن زودتر از اجزای فلزی دچار فرسودگی می شوند و کارکرد را بهتر از بقیه اجزا نشان می دهند. این قطعات بیشتر در معرض استفاده سرنشینان هستند و در مدت کمتری دچار تغیرات می شوند. حین ورود به کابین اول دستگیره ها را به چک کنید که جه مقدار نسبت به حالت اولیه تغییر کرده است. بعد از دستگیره ها دکمه های داخل کابین را برسی کنید که آیا دچار تغییر رنگ و شده اند یا علائم بر روی آن پاک شده است که یکی از نشانه های کارکرد بالای خودرو می باشد. این اتفاق ها در کارکرد های پایین در موارد نادر پیش می آید. میزان نو یا کهنه بودن صندلی ها، غربیلک فرمان، رنگ قطعات داخل کابین و میزان سایدگی پدال ها از مورادی هستند که به خریدار در تشخیص کارکرد خودرو کمک می کند.
دیسک های ترمز

یکی از اجزای خودرو سیستم ترمز آن می باشد که مدام درگیر بوده و به نسبت برخی از قطعات بهتر می توان تشخیص داد که میزان کارکرد آن به چه میزان بوده. لنت ها در کالیپر با درگیر کردن دیسک ترمز در آن اصطکاک ایجاد می کنند که به مرور زمان مقداری از ضخامت قسمت درگیر لینت و دیسک کم شده که به اصطلاح به آن لبه انداختن دیسک می گویند. در خودروی های با کارکرد بالای ۸۰ هزار کیلومتر این مورد را می توان دید.
سوئیچ
برای هر بار سوار شدن خودرو تقریبا لازم است که راننده از سوئیچ استفاده کند که این استفاده مداوم باعث می شود قاب سوئیچ دچار فرسودگی شود. یکی از راه های تشخیص کارکرد خودروی این مورد بوده. البته نباید این مورد را صد در صدی در نظر گرفت زیرا برخی افراد از کاور سوئیچ استفاده می کنند.
تست دیاگ

دیاگ خودرو سیستم تشخیص عیب یابی است که با اتصال به کامپیوتر خودرو اطلاعات و خطا ها را می خواند و گزارش می دهد. این سیستم مشکلات مربوط به موتور، ترمز، سنسورها, کارکرد موتور و بخش های دیگر را مشخص می کند. یکی از راه های تشخیص کارکرد واقعی خودرو استفاده از دیاگ های پیشرفته است.
استعلام گارانتی حین خرید خودرو
خودروسازان خودرو های تولیدی را معمولا تا کیلومتر مشخصی گارانتی می کنند ولی در مقابل مشتریان موظف هستند برای حفظ گارانتی برخی سرویس های دوره ای را در نمایندگی انجام دهند. سیستم نمایندگی تمامی این موارد را ثبت می کند. در حین خرید خودرو می توانید به مراجعه به نمایندگی یا با استفاده از وب سایت های آن سرویس های کارکرد خودرو را چک کنید و اگر سرویسی بالاتر از کیلومتری که فروشنده اعلام می کند وجود داشت از خرید خودرو صرف نظر کنید.
مواردی که صرفا برای خودرو های صفر کیلومتر است

در خودرو هایی که فروشنده ادعا دارد که خودرو صفر کیلومتر است می توانید با چک کردن این موارد از صحت گفته آن مطمئن شوید:
خار لاستیک
لاستیک های تازه معمولا دارای خار ها و زائده های هستند که تا کارکرد های معمولا زیر ۱۰۰۰ کیلومتر بر روی لاستیک باقی می مانند. اگر خودروی کارکرد زیر ۱۰۰۰ کیلومتر داشت و خار های لاستیک آن از بین رفته بود باید در صحت کارکرد واقعی آن شک کرد.
خط خش بر روی دیسک
دیسک خودرو در کارکرد های پایین نیز دچار خط و خطوط ریزی می شود که این خط خطوط یکی از نشانه های کارکرد خودرو است. در کمتر مواردی پیش می آید که خودرو به صورت صفر کیلومتر بر روی دیسک آن خط خش باشد. یکی دیگر از موارد که کارکرد خودرو را نشان می دهد گرده سیاه لنت ترمز بر روی رینگ های خودرو است.