روش اعتراض به جریمه رانندگی و انواع جرائم رانندگی

بسیاری از جرایم رانندگی به دلایلی اشتباه ثبت می شوند، در این مطلب آخرین خودرو درباره راه کار اعتراض به جریمه رانندگی می پردازیم.
یکی از راه کار های قانون گذاران برای ایمنی،کنترل ترافیک و نظم معابر و خیابان ها ایجاد قوانین عبور و مرور است. برای سرپیچی نکردن رانندگان از قوانین راهنمای و رانندگی پلیس مسئول نظارت و اعمال قانون رانندگان بوده و در صورتی راننده ای از قوانین پیروی نکند جریمه می شود و به نوعی جریمه کردن بازدارنده و مجازات کننده متخلفان است. پلیس با استفاده از ابزار های مختلف همانند دوربین ها و ماموران تخلف ها را ثبت می کند. در بین تخلفات ثبت شده با توجه به اینکه هیچ سیستم نظارتی عملکرد ۱۰۰ درصد درست ندارد و دچار خطا یا فریب خوردن می شود، برخی از خودرو ها اشتباهی جریمه می شوند. پلیس راهور برای اعتراض به این جرایم راه کار های برای اعتراض به جرایم رانندگی در نظر گرفته که در این مطلب به برسی این موضوع خواهیم پرداخت.
انواع جرایم رانندگی
جرایم رانندگی معمولا چهار نوع هستند که هر کدام انواع مختلفی دارند. در ادامه هر کدام از این نوع جرایم را توضیح داده ایم:
جریمه تسلیمی

در خیابان ها و معابر پلیس به صورت ساعتی گشت هایی را انجام می دهد و در صورتی که راننده ای تخلفی انجام دهد جریمه به صورت کاغذی به راننده تحویل داده می شود. بر روی این جریمه ها مشخصات راننده و افسر جریمه کننده وجود دارد. در این نوع جرایم راننده به صورت آنی می تواند به پلیس اعتراض کند و در موارد نادر مراجعه به مراکز پلیس این نوع جرایم لغو می شوند. مهلت پرداخت جریمه تسلیمی ۶۰ روز بود و بعد از ۶۰ روز مبلغ اعمال قانون ۲ برابر خواهد شد.
خواندنی: پلاک ویژه معلولین و جانبازان؛ مراحل و شرایط دریافت پلاک ویژه
جریمه الصاقی

حتما خودرو هایی را دیده اید که برگه جریمه بر روی شیشه آنها قرار گرفته باشد. خودرویی اگر تخلفی انجام دهد اما راننده در محل تخلف حضور نداشته باشد جریمه آن بدونه ذکر مشخصات راننده توسط مامور ثبت خواهد شد و به صورت برگه ای بر روی شیشه قرار داده خواهد شد. حساسیت پلیس نسبت به جریمه های الصاقی مقداری کمتر از جریمه دو برگی بوده که راه اعتراض را بازتر می کند. مهلت پرداخت جریمه الصاقی نیز مانند جریمه تسلیمی ۶۰ روز است.
جریمه خودداری
اگر راننده از پذیرش جریمه یا دستور ایست پلیس خود داری کند جریمه خودداری برای شخص صادر خواهد شد. فرد اعمال قانون شده برای اعتراض به این گونه جرایم باید حتما مستنداتی دلیل بر این که این عمل را مرتکب نشده باید ارائه کند. معمولا اعتراض به چنین جرایمی رد خواهد شد.
جریمه دوربینی
بیشترین خطا در ثبت تخلفات مربوط به دوربین های پلیس بوده که درصد بالایی از جرایم را نیز ثبت می کند. این دوربین ها به دو دسته اپراتور دار و هوشمند تقسیم می شوند. دوربین های اپراتور دار داری خطای کمی هستند و اکثر جرایمی که به اشتباه ثبت می کنند به دلیل دستکاری اعداد پلاک است که برخی از رانندگان انجام می دهند. اعتراض به جرایم دوربین اپراتور دار کمتر مورد قبول قرار می گیرد. دوربین های ثبت تخلف هوشمند اکثر معابر و جاده های کشور را پوشش می دهند این دوربین ها برنامه ریزی شده هستند هرچند احتمال خطای کمی دارند اما صد درصد دقیق نیستند و به دلایلی همانند مشکلات مانند آب هوای نامساعد، دستکاری های پلاک، محدودیت های تکنولوژی، مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری دچار خطا می شوند. از مزیت این دوربین ها این است که تمامی جرایم را به صورت مستند ضبط می کنند که اگر اشتباهی صورت بگیرد به راحتی مورد برسی قرار خواهد گرفت. اعتراض به جرایم دوربین های هوشمند به دلیل وجود تصاویر و فیلم لحظه ثبت واقعه راحت تر مورد قبول قرار می گیرد.
مدارک مورد نیاز

برای پیگیری و اصلاح اشتباهات مربوط به ثبت جریمه باید مدارکی خودرو و مستندات مربوط به تخلف را همراه داشته باشید. این مدارک شامل اصل و کپی کارت خودرو، اصل سند مالکیت خودرو، اصل گواهینامه رانندگی، مدارک شناسایی مالک خودرو یا نماینده قانونی او و همچنین اسناد و مدارک لازم برای اثبات اشتباه در ثبت جریمه می باشد. ارائه این مدارک به مراجع ذی ربط، نخستین گام برای بررسی و رفع اشکالات احتمالی در پرونده تخلفات رانندگی است.
مراحل اعتراض به جرایم رانندگی
رییس پلیس راهور در سال ۱۴۰۳ اظهار کردند که: سامانه ای برای اعتراض به صورت آنلاین به جرایم رانندگی راه اندازی خواهد شد. با اینکه سال ۱۴۰۴ آغاز شده، هنوز خبری از چنین سامانه ای نیست و در وب سایت پلیس راهور گزینه ای به این عنوان وجود ندارد. در نبود سامانه آنلاین دو راه برای ثبت اعتراض وجود دارد، مراجعه به پلیس +۱۰ و مرکز اجرئیات پلیس.
بررسی جریمه
قبل از مراجعه به مراجع پلیس جریمه را با توجه به آگاهی خودتان بسنجید که مطمئن شوید که مرتکب خلاف قانونی نشده اید. جریمه را نیز ارزش سنجی کنید که آیا ارزش دارد آن را پیگیری کنید یا نه. سایت های مختلفی برای مشاهده جزئیات جریمه رانندگی وجود دارد.
مراجعه پلیس +۱۰ و مرکز اجرئیات پلیس

با مراجعه به این مراکز، ارائه مدارک و مستندات جزئیات جریمه در سامانه پلیس راهور برای برسی ثبت خواهد شد اما برای اینکه درخواست شما بهتر مورد برسی قرار گیرد مرکز اجرائیات پلیس می تواند در رسیدگی به اعتراض، سرعت و دقت بالاتری داشته باشد.
پیگیری نتیجه
زمان رسیدگی به اعتراض ۱ تا ۷ روز بوده و با رفتن به پلیس +۱۰ و مرکز اجرئیات پلیس نتیجه اعتراض را به شما اعلام خواهند کرد. یکی از راه های دیگر برسی نتیجه اعتراض استعلام خلافی خودرو بود که اگر مبلغ جریمه کاهش داشته باشد به معنای قبولی اعتراض شما است.
اعتراض مجدد
اگر جواب اعتراض شما منفی بود می توانید برای اعتراض مجدد اقدام کنید. پلیس +۱۰ و مرکز اجرئیات پلیس برای اعتراض مجدد شما را به واحد رسیدگی پلیس ارجاع می دهد. اعتراض در واحد رسیدگی پلیس، توسط افسر یا قاضی مورد برسی قرار می گیرد. اگر اعتراض شما تایید شود جریمه بخشوده و در غیر این صورت مهلت ۲۰ روزه ای را در نظر می گیرند که جریمه پرداخت شود. امکان اعتراض به رای واحد رسیدگی پلیس وجود ندارد.