موضوعات داغ روز:

خودرو های داخلی که معرفی شدند اما هیچ گاه تولید نشدند

منتشر شده در 24 فروردین 1404 ساعت 12:30
نویسنده آرام عزیزی
خودرو های داخلی که معرفی شدند اما هیچ گاه تولید نشدند

در این مطلب آخرین خودرو به سراغ خودرو هایی می رویم که خودرو سازان داخلی آنها را معرفی کردند ولی هیچ گاه به تولید انبوه نرساندند.

در کارنامه خودرو سازان داخلی مجموعه ای خودرو ها وجود دارند که فقط در نمایشگاه ها و یا در بازدید اشخاص خاص از خطوط تولید در کارخانه ها به نمایش گذاشته شده اند. این خودرو ها با وجود هزینه های بالای تولید و طراحی ساخت ساخته شده اند، آن هم در شرایطی که کشور در سخت ترین بحران های اقتصادی و تحریمی قرار داشته است؛ اما این نمونه ها هیچ گاه از نمونه های کارخانه ای فراتر نرفته و هرگز تولید انبوه نشدند. در بین طرح های ارائه شده خودرو های قرار دارد که مشخصات به نسبت خوبی را در کاتالوگ ثبت کرده بودند اما به دلایلی همانند هزینه های تولید، عدم دسترسی به فناوری های تولید انبوه، تغییرات مدیریتی و ساختاری پروژه آنها به فراموشی سپرده شد. در این مطلب آخرین خودرو به سراغ خودرو هایی می رویم که خودرو سازان داخلی آنها را معرفی کردند ولی هیچ گاه به تولید انبوه نرساندند.

پردیس

سمند پردیس ایران خودرو

در اوایل ده ۸۰ شمسی ایران خودرو بر روی غلتک توسعه و پیشرفت قرار داشت و مدیران این خودرو ساز داخلی رویای تبدیل شدن به خودرو سازی در سطح جهانی را در فکر داشتند. در همین سالها این خودرو ساز که سمند را به عنوان اولین خودرو ملی و توسعه یافته در ایران معرفی کرده بود قصد داشت که سمند را به خانواده محصولی با اشتراکات بالا تبدیل کند. در همین سالها سمند پردیس معرفی شد.

سمند پردایس نسخه ای لوکس تر از سمند بود که از چهره ای جدید و بروز در سالهای معرفی شده بهره می برد. پردیس از ویژگی های همانند مانیتور مالتی مدیا، پروژکتور لنز چراغ ها، رینگ های اسپرت با طراحی اختصاصی و چندین ویژگی متمایز کننده در بین خودرو های آن سالها بهره می برد. پردیس نسخه لوکس از سمند است که برای قشر مرفه جامعه توسعه یافته بود در نهایت هیچ گاه به تولید انبوه نرسید.

زانتیا ۲

زانتیا 2

زانتیا از محبوب ترین خودرو های فرانسوی در بازار ایران است که شرکت سایپا در دهه هشتاد با همکاری سیتروئن آن را در کارخانجات خود مونتاژ می کرد. بعد از عرضه موفق این خودرو با سایپا، این شرکت تصمیم گرفت آن را فیس لیفت کند که یکی از دلایل این کار چسباندن لگوی خود بر روی این خودرو بود. سایپا اسم این خودرو را به زانتیا ۲ تغییر داد و با همین نام هم در نمایشگاه خودرو به نمایش گذاشت. زانتیا ۲ مورد انتقاد اکثر افراد قرار گرفت و هنوز هم این خودرو در نظر اکثر افراد به عنوان خودروی زشت، بد ترکیب و نا متقارن یاد می شود. زانتیا ۲ در نهایت تبدیل به پروژه ای شکست خودرو تبدیل شد.

پیکا

پیکا ایران خودرو

در سال های ابتدای دهه ۸۰ ایران خودرو خودروی در کلاس هاچ بک معرفی کرد که به عنوان یک خودروی بسیار اقتصادی در سبد محصولات خود داشته باشد. این خودرو با نام پیکا از آن رونمایی شد. پیکا در ابتدا قرار بود با پلتفرم یکی از محصولات شرکت ایتالیای فیات تولید شود اما بعد از ایکه فیات به تعهدات خود عمل نکرد ایران خودرو به سراغ پژو رفت؛ پژو نیز بعد صحت سنجی ها بازار از دادن امتیاز پلتفرم پژو ۱۰۶ به ایران خودرو خودداری کرد. در نهایت این پروژه به گوشه ای از پارکینگ مرکز تحقیقات ایران خودرو راه یافت.

تندر ۹۰ سایانا

ال 90 سایانا

تندر ۹۰ در دو شرکت ایران خودرو و سایپا به مونتاژ رسید. تندر ۹۰ از لحاظ ظاهری خودرو نه چندان جذاب است و همین موضوع این خودرو را مورد نقد بسیاری از خریدارن قرار داد. ایران خودرو که در آن زمان آپکو، که مرکز تیونینگ خود بود را فعال کرده و مسئولیت ارتقاء تندر ۹۰را به آن سپرد. آپکو با طراحی جلو پنجره، سپر جلو و عقب، چراغ های جدید این خودرو را تا حدودی بروز رسانی کرد. با وجود ارتقاء های آپکو تندر ۹۰ ارتقاء یافته یا همان سایانا هیچ گاه به تولید انبوه نرسید.

پژو پارس فیس لیفت

پژو پارس فیس لیفت

پژو پارس در ابتدای سال ۱۴۰۳ بعد از دو دهه تولید و پاس نکردن استاندار های ۸۵ گانه با ضرب العجلی که به ایران خودرو داده شد توقف تولید شد. ایران خودرو در مدتی که صحبت از توقف تولید پژو پارس می شد سعی در بروز رسانی این خودرو کرد. فیس لیفت ایران خودرو با استفاده از مجموعه ای از قطعات وانت آریسان بود. این خودرو هیچ گاه در هیچ نمایشگاهی به بازدید عمومی در نیامد و فقط عکس های تایید شده از آن در خطوط تولید منتشر شد.

پیکان فیس لیفت

پیکان فیس لیفت

در سالهای پایانی تولید پیکان ایران خودرو با همکاری موسسه ای ایتالیایی دست به فیس لیفت پیکان زد. پیکان فیس لیفت را می توان قناس ترین و نا همگون ترین طرح خودرویی در ایران خواند. خوش بختانه پیکان فیس لیفت هیچ گاه به تولید انبوه نرسید.

رانا هاچبک

رانا هاچبک

رانا سدان از سری محصولات ایران خودرو است که بر روی پلتفرم پژو ۲۰۶ توسعه یافته. بسیاری انتظار داشتند که بعد از رانا سدان نسخه هاچ بک آن نیز تولید شود زیرا از پلتفرم و قالب های مشترکی با هاچ بک پژو ۲۰۶ بهره می برد. در ایران خودرو چنین پروژه ای در اجرا بود اما به دلایل نامشخصی رانا هاچ بک تولید نشد. رانا هاچ بک برخلاف دیگر سری خودرو های وابسته به ۲۰۶ از موتوری کاملا متفاوت بهره می برد. موتور که در نسخه آزمایشی رانا بر روی این خودرو قرار داشت موتور ملی EF7 بود.

سمند وانت

سمند بار

از پروژه های ایران خودرو در زمینه وانت های تجاری سمند وانت بود. سمند کار و تجاری از موتور پژو پارس ELX که ۱۶ سوپاپ (XU7-AL4)بهتره می برد که بازدهی بالایی داشت. این وانت از نمونه های آزمایشی پیشتر نرفت که پروژه آن به نفع آریسان کنار گذاشته شد. در صورت تولید این وانت می توانست بازار نسبتا گسترده ای را ازآن خود کند.

زوبین

زوبین ایران خودرو

زوبین نسخه از سمند بود که با خطوط طراحی پردیس طراحی شده است. کارشناسان ایران خودرو زوبین را برای قشر جوان جامعه توسعه داده بودند و در انتخاب قوای فنی آن این موضوع را نیز در نظر داشتند. تولید خودروی با طراحی نسبتا اسپورت و موتوریی توربوشارژر با نام زوبین از برنامه های ایران خودرو بود. این پروژه در نهایت به دلیل محدودیت های تکنولوژی در ایران لغو شد.

پروژه TF21

تی اف 21

در مهر سال ۱۴۰۲ ایران خودرو از خودروی جدید به نام TF21 رونمایی کرد. این خودرو یک هاچ بک کوچک بود که قرار شد در دسته خودرو های اقتصادی قرار گیرد. در نهایت با تغیرات مدیریتی و تغیرات راهبردی این پروژه به ثمر نرسید.

دنا با موتور XUM

موتور XUM

موتور XUM یک موتور ۱۹۰۰ سی سی هشت سوپاپ است که بر اساس موتور XU7 توسعه یافته. این موتور بر روی پژو پارس نصب شد که در طول چنیدن سال گذشته توانست امتحان خود را پس دهد و برخلاف موتور XU7 به دلیل تغییرات که داشت موتور کم دردسر باشد. در نهایت به دلیل پاس نکردن استاندارد های آلایندگی این موتور از خط تولید خارج شد. در نمونه هایی از دنا با موتور XUM به صورت آزمایشی تولید شدند.

سمند دیزل

سمند دیزل

سمند دیزل از پروژه های ایران خودرو بود که مدتی دنبال می شد. مهندسان ایپکو موتور EF7 دیزل را توسعه دادند که توان گشتاوری در حد موتور EF7 توربو را تولید می کرد. این پروژه بعد از تغییر رویه دولت به سمت گاز سوز کردن هر چیزی که با سوخت فسیلی کار میکند کنار گذاشته شد.

ویدیو های پیشنهادی

۲۵ Responses to “خودرو های داخلی که معرفی شدند اما هیچ گاه تولید نشدند”

  1. حجت‌اله براهنی گفت:

    البته گاز هم سوخت فسیلی محسوب میشه!

    ۷۸
    ۱
  2. آرام عزیزی گفت:

    خلاف این کجا نوشته شده؟ میگه هرچی با سوخت فسیلی کار میکنه رو گاز سوز کنن

    ۱۵
    ۴
  3. محمد گفت:

    به جز اینا خودروهای دیگه هم هستن، مثلا، پژو پارسیان که فیس لیفت پژو پارس بود، فیس لیفت پی کی و…

    ۱۱
    ۳
  4. کامران گفت:

    فکر میکنم زانتیا ۲ در تعداد خیلی محدودی به فروش رسید چون من یه نمونه اش رو توی شهر دیدم و انصافا ناهمگون هم بود

    ۲۳
    ۲
  5. نه به تصادف گفت:

    ما هم کانسپت داریم پس چی فکر کردین

    ۵
    ۰
  6. رضا گفت:

    اگر این کشورواقتصادش به سروسامان رسیدبایدطراحی مثل منصوری رودعوت کنندتابیایدبرای طراحی ماشین های بروزانهم برای قشرکارمندوایرانی هاهم برای صادرات بامشارکت تولیدکنندگان بزرگ دنیا با موتورهای مختلف خیلی کارها میشودکرد.

    ۳۴
    ۲
  7. Amiiir گفت:

    یا خدا اونموقع یادمه وقتی گفتن زانتیا فیس لیفت قراره بیاد تو بازار ینی دلمون میخاس بریم نمایندگی ها رو آتیش بزنیم 🤣 همه شون پولدارای ک…‌مغزی هستن از طریق ارث و آقازادگی مسئول شدن

    ۲۳
    ۳
  8. هانتر گفت:

    خاک تو سرتون کنن با این انحصار طلبی و ساخت خودروهای بی کیفیت و بسیار تا بسیار گرونتر از قیمت واقعیش که اونقدر بی شرفین که همین خودروها رو با کیفیت بهتر و آپشن های مختلف با یک دهم قیمت به عراق و سوریه و لبنان و …صادر میکنین و حاضر نیستین همونو با همون قیمت به هموطنان خودتون بدین بی شرفای دزد

    ۸۳
    ۳
  9. مسعود عباسی گفت:

    ثمر درسته نه سمر

    ۱۲
    ۱
  10. حسین مهراندیش گفت:

    پیکان ۱۶۰۰ آردی، یه زمانی خیلی تلویزیون تبلیغ میشد . اوایل دهه ۷۰ . اونو جا انداختین

    ۱۵
    ۲
  11. افشین گفت:

    خودروی سورنا رو نگفتید که تنها کوپه تولید داخل میتونست باشه و حداقل ی گام به سمت پیشرفت بود.

    ۱۲
    ۰
  12. ایمان چراغی گفت:

    ثبت نام خودرو

    ۸
    ۱
  13. حیدر گفت:

    ای کاش همین چندتا هم تولید نمیشد و بجاش یه خودروی درجه ۴ حتی میاوردن
    مثل اریسان پراید ۱۵۱ تیبا رانا و …

    ۱۰
    ۰
  14. فکت گفت:

    تمام این ها یا تولید شدن(مثل زانتیا ۲) یا پردیس(سورن) یا به نوعی تولید شدن مثل پرشیا فیس لیفت و سمند وانت (آریسان) منتها در لول های پایینتر مثل سورن که قراربود ماشین لوکسی باشه ولی عملا با سمند فرقی نداره.

    ۹
    ۰
  15. Hesam گفت:

    وانت پژو ۲۰۷ رو جا انداختین

    ۸
    ۱
  16. آرگین گفت:

    ۲۰۷ پیکاپ که ساخت برزیل است.

    ۴
    ۰
  17. کاظم گفت:

    گازسوزکردن خودروها اصلا ازنظرفنی کاری غیرکارشناسی وبجزخسارت وهزینه واستهلاک ودردسربراخانوده ها چیزی دربرنداشت وخاطرات تلخ وبدی به یادگارماند

    ۱۲
    ۱
  18. ناشناس گفت:

    اقای که توی ایران خودرو و سایپا مثلا داری زحمت میکشی و خودرو مثلا طراحی میکنی یکم برو روی ظاهر و مغز خودت کار کن اول اونارو مرتب کن بعد بیا خودرو طراحی کن این اشغالا چیه اخه، از hdm.decignیاد بگیر

    ۱۴
    ۱
  19. رضایی گفت:

    توام گوسفنگدی هستی که با عقده و حقارت قد کشیدی

    ۰
    ۴
  20. بچه محل گفت:

    به نظر من سمند دیزلی با طراحی بدنه دو تیکه طرح شورلت وانت با کابین وشاستی دوبل محور عقب چهار چرخی چرخ بزرگتر مدل نیسانی با ظرفیت موتور ۲۰۰۰۰ اگه تولید کنید برای حمل نقل شرکت‌هایی مثل توزیع آرد کشور خیلی جواب میده ولی باید در بدنه دوتیکه وشاستی دوبل شده خیلی بیشتر کار بشه اگه این تولید کنید صد در صد جواب میده جای نیسان میگیره

    ۴
    ۰
  21. مهران طاهری گفت:

    به نظر من سمند دیزلی با طراحی بدنه دو تیکه طرح شورلت وانت با کابین وشاستی دوبل محور عقب چهار چرخی چرخ بزرگتر مدل نیسانی با ظرفیت موتور ۲۰۰۰۰ اگه تولید کنید برای حمل نقل شرکت‌هایی مثل توزیع آرد کشور خیلی جواب میده ولی باید در بدنه دوتیکه وشاستی دوبل شده خیلی بیشتر کار بشه اگه این تولید کنید صد در صد جواب میده جای نیسان میگیره

    ۳
    ۰
  22. Arash گفت:

    هر چی کمتر این شبه‌خودروها ساخته بشه به نفع اکثر مردم ایرانه، خودرو ایرانی یعنی کیفیت یک دهم استاندارد جهانی قیمت ده برابر قیمت خودروهای استاندارد جهان

    ۱۰
    ۰
  23. حسین گفت:

    بهترین کار تعطیلی این مافیاهای دزد جان و مال مردم هست.کی گفته ما باید توی هر چیز خودمون تولید کننده باشیم در صورتی که این شرکت‌ها با زد و بندهاشون شدن پاشنه آشیل مملکت

    ۱۰
    ۲
  24. رضا گفت:

    سلام
    ایران
    تا از طراحان مطرح خارجی استفاده نکند هیچگاه نمیتواند حرفی برای گفتن داشته باشد
    کاری که در دنیا مرسوم است وخودروسازان همیشه بدنبال طراحان مطرح میگردند و موفق هم هستند

    ۵
    ۲
  25. سکوت! گفت:

    ملتی که کمپین نخریدنشون درآستانه پیروزی رو با صف طولانی برای خرید وپیش خرید بهم زدن گله نکنن!
    ملتی که برای سود جیبشون بصورت موقت ،میرن ثبت نام میکنن و۳ماه جلوتر پول میدن ،گله نکنن!
    یک بار برای همیشه خودرو،مرغ و… نخرید وپای حرفتون بمونین،یک بار طعم پیروزیش رو بچشین تا شکست های پی درپی سیاستهای دست تو جیب مردم را ببینید

    ۱
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.