لحظه تاریخی در صنعت خودرو ایران ؛ مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی رسید

بالاخره بعد از کش و قوس های فراوان مدیریت شرکت ایران خودرو به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان کشور به پنج شرکت خصوصی رسید.
همان طور که می دانید شرکت ایران خودرو بزرگترین خودروساز و تولید کننده خودرو کشور است که در سال های اخیر با مشکلات عدیده ای روبرو بوده است و بار ها مدیران این شرکت از میزان ضرردهی ایران خودرو گلایه کرده اند. با این حال در چند وقت اخیر برخی از شرکت های خصوصی نظیر شرکت کروز در تلاش بود تا وارد هیئت مدیره ایران خودرو شده و در نهایت مدیریت ایران خودرو را به دست گیرد. با این حال تا امروز مدیریت شرکت ایران خودرو به شرکت ها و بخش خصوصی محول نشده بود.
اما شرکت ایران خودرو امروز ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ جلسه مجمع خود را با حضور سهامداران خود تشکیل داده که حواشی بسیار زیادی را به وجود آورد. یکی از مهم ترین حواشی مربوط به برگزاری این مجمع، تاخیر ۷ ساعته آغاز این مجمع بود که به دلیل سنگ اندازی ها و اعمال نظر شخصی جواد نجم الدین (مدیر عامل اسبق ایران خودرو و عضو هیئت مدیره ایران خودرو) ایجاد شد که این میزان تاخیر باعث اعتراض شدید سهام داران و شرکت کنندگان در این مجمع شد.

با تمام این تفاصیل، در نهایت این مجمع با حضور ۴۳ درصد از ۵۳ درصد سهامداران حق رای، به صورت قانونی، برگزار شد و بر اساس تصمیمات گرفته شده در این مجمع، شرکت های خصوصی با تصاحب پنج صندلی هیئت مدیره ایران خودرو، مدیریت این شرکت را به دست گرفتند و به عبارت دیگر مدیریت و تصمیم گیری در سیاست ایران خودرو به بخش خصوصی واگذار شد. در نهایت پنج کاندیدا از بخش های خصوصی برای تصاحب مسند هیئت مدیره ایران خودرو معرفی شدند که در نهایت هر پنج کاندیدا در هیئت مدیره این شرکت حضور خواهند داشت.

بر این اساس شرکت خدمات گستر صبا انرژی، شرکت سرمایه گذاری گنجینه ایرانیان، شرکت بهینه ساز بهمن، شرکت اعتبار آفرین، شرکت سرمایه گذاری ملی ایران به عنوان اعضای اصلی هیئت مدیره ایران خودرو اعلام شده اند و بالاخره بعد از ۴۶ سال مدیریت ایران خودرو از بخش های دولتی به بخش خصوصی رسید.
در نهایت کنسرسیوم سهامداران بخش خصوصی شرکت ایران خودرو طی بیانیه ای اعلام کردند که ضمن قدردانی از اعتماد نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران در واگذاری مدیریت بخش خصوصی، در یک زمان بندی مطلوب کیفیت محصولات تولیدی بزرگترین بنگاه خودروسازی ایران را ارتقا خواهند داد تا محصولاتی در شان مردم ایران راهی بازار کنند. همچنین سعی خواهد شد تا حداکثر طی دو هفته پس از شروع به کار تیم جدید، گزارش کامل مالی ایران خودرو به اطلاع عموم مردم برسد.
همچنین کنسرسیوم سهامداران بخش خصوصی شرکت ایران خودرو در این بیانیه اعلام کرده است که همه تلاش خود را خواهد کرد تا نارضایتی های سال های گذشته مردم ایران پایان یابد و به سرعت خشنودی و رضایت آنها سرلوحه همه فعالیت های پیش روی گروه صنعتی ایران خودرو قرار خواهد گرفت.
در هر صورت چه بخواهیم و چه نخواهیم واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش های خصوصی اتفاقی مهم و تاریخی در صنعت خودرو کشور به شمار می رود و با توجه به پیشرفت بخش های خصوصی در چند سال اخیر انتظار می رود که اوضاع شرکت های تولید کننده داخلی نیز بهبود یابد.
تسلیت عرض میکنم
ارزون ترین خودروی بخش خصوصی که یک خودروی درجه ۶ چینی هست یعنی جک j4 یک میلیارد قیمت داره. آماده باشید. که خودرو قراره تبدیل به رویا بشه.
ته تو هر کدوم از این شرکت هارو هم در بیاریم یا داماد فلان وزیر یا فرزند فلان معاون وزیر و مدیرکل و موسس و مالک این شرکت های عنوان شده هستن . قدرت و ثروت دست مردم نمیفته بین خودی ها دست به دست میشه
به عنوان یک شهروند پرتر شدن جیب سرمایه دار های اختصاصی و سنگین شدن ارثیه بچه هاشون و فقیرتر شدن مردم رو لحظه تاریخی نمی دونم.
جک j4 که یه اشغال چینی با قیافه ضایعو موتور لاجونه ۹۰۰ تومنه با خصوصی سازی قطعا دناپلاس توربو اتومات میشه ۱و۳۰۰و ۲۰۷ ۱و۲۰۰ از کارخونه تو بازارم ۳۰۰ تومن گرونتر تا اخر سال راحت به این قیمتا میرسه
آقای sharmin یه سوال تو همون آقای بالایی نیستی که در مورد جک جی ۴ حرف زد؟
دوست عزیز چرا جو بیش از حد میدی؟ بازار ایران گنجایش قیمت های بالاتر از این رو واقعا نداره
الان گروه کروز خصوصی حساب میشه؟ یعنی کروز به هیچ نهادی وابسته نیست؟!
نه، دو تا مالک داره که یکیشون فرار کرده خارج و داره پناهندگی انگلیس میگیره یکی دیگه هم که توی ایران پرونده سنگین قضایی داره.
کاری ندارم که چه بلایی قراره سر قیمتها بیاد کیفیت که بماند چرا اینقدر خر تو خره در تصویر بالا نوشته شرکت صبا گستر سهامی خاص در وب سایت رسمی صبا گستر نوشته زیر لوگو سهامی عام در قسمت اطلاعات کلی نوشته سهامی عام در اطلاعات و تاریخچه شرکت نوشته سهامی خاص ؟؟؟؟؟؟!!!برگام؟یا برگام؟ مسئله این است
لحظه تاریخی اون حکمی حکومتی بود که اموال سرمایه دار ایرانی رو دولتی کرد تا کفتارها به نوا برسن گرد و خاک جماعت متصل رانتی برای دریدن همپیاله های قدیمی برای خودشون شاید لحظه تاریخی باشه برای صنعت خودروی ایران و ملت ایران نیست
این مدل تیتر نوشتن باعث خجالت و شرمندگیه
اگر منظور شما دولتی کردن کارخانه های سرمایه دار های بزرگ در اول انقلاب است، آن کار به نفع مردم و برای جلوگیری از تجمع ثروت و عدالت اجتماعی انجام شده بوده. هدف این بوده که از این به بعد تجمع ثروت نداشته باشیم. اما این رویه فقط ۱۰ سال دوام داشت و سال ۶۸ به بعد همه چیز تغییر کرد و دوباره شاهد تجمع ثروت و ساخت سرمایه دار های جدید بوده و هستیم مثل همین کروز مثل عظام مثل هلدینگ بانک آینده و غیره…
هنوز کمونیست ها هستند؟تفکرات کمونیستی ۴۰ سال پیش دفن شدند. بعضی ها هنوز نفهمیدم.
ببینیم این خصوصی سازی چقدر کلفته
قیمت ها تا کجا میره
از مزایا ی این مسئله این است که اگر ایران خودرو بدترین ماشین را هم بسازد مردم توهین نخواهندکرد