شیائومی YU7 Max در آزمایش مستقل کم آورد! فاصله قابل توجه مسافت قابل پیمایش با ادعای رسمی!


شیائومی YU7 به عنوان یکی از جدیدترین خودروهای الکتریکی بازار، به خاطر فناوریهای پیشرفته، مشخصات و عملکرد بسیار خوب توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. اما یک تست مستقل نشان میدهد این خودرو ممکن است از لحاظ مسافت قابل پیمایش نتواند به رقم ادعایی سازنده حتی نزدیک شود! هرچند عملکرد این کراس اوور چینی همچنان قابل احترام است، ولی نتایج بدست آمده بار دیگر شکاف عمیق بین رکوردهای آزمایشگاهی و رانندگیهای روزمره را نمایان میکند.
نتایج تست بزرگراهی : برد ۴۹۲ کیلومتری در مقابل ادعای ۷۵۰ کیلومتری
این تست توسط رسانه چینی Sohu انجام شده است. در این تست میزان مسافت قابل پیمایش یک دستگاه شیائومی YU7 Max در رانندگی بزرگراهی مورد ارزیابی قرار گرفته؛ شاید بدانید این نسخه به باتری حجیم ۱۰۱.۷ کیلووات ساعتی و پیشرانه دو موتوره مجهز است. شیائومی ادعا میکند این نسخه بر اساس استاندارد CLTC، تا ۷۵۰ کیلومتر مسافت را پشت سر میگذارد. نکته مهم اینکه در استاندارد CLTC خودروها با متوسط سرعت ۳۷.۱۸ کیلومتر بر ساعت تست میشوند، رقمی با شرایط واقعی رانندگی در بزرگراهها تفاوت زیادی دارد.
در آزمایش Sohu، مدل مورد ارزیابی به لاستیکهای میشلن Primacy 5 Energy تجهیز شده تا از نظر مصرف انرژی بهترین عملکرد را داشته باشد. طبق اطلاعات موجود، این آزمایش با حضور دو سرنشین و تنظیم کولر روی ۲۴ درجه سانتیگراد، در دمای محیطی ۳۰ درجه و با سرعت متوسط ۹۹.۶ کیلومتر بر ساعت انجام شده است.

به گفته برگزارکنندگان این تست جالب، پس از پیمودن ۴۸۳ کیلومتر نمایشگر شیائومی YU7 Max عدد صفر را برای مسافت قابل پیمایش نشان داده که معادل ۶۴.۴٪ رقم کارخانهای است. در ادامه، خودرو ۹ کیلومتر دیگر را در حالت اصطلاحاً مرده حرکت کرده تا رکورد ۴۹۲ کیلومتر با یک بار شارژ ثبت شود. با این حساب باید گفت رکورد بدست آمده توسط Sohu برابر با ۶۵.۵٪ رقم ادعایی از سوی شیائومی است. این نشریه گفته پیمایش ۴۹۲ کیلومتر با یک بار شارژ، در بین خودروهای الکتریکی که تاکنون تست کرده، یک رکورد متوسط محسوب میشود.
نکته مثبت: عملکرد تحسینبرانگیز در شارژ سریع
اگرچه مسافت قابل پیمایش بزرگراهی شیائومی YU7 Max ممکن است ناامیدکننده به نظر برسد، اما این کراس اوور برقی در بخش شارژ سریع عملکردی فوقالعاده نشان داده است. باتری این خودرو با استفاده از شارژر پرسرعت DC، در زمان ۳۷ دقیقه از صفر تا ۱۰۰ شارژ شده که رقمی ایدهال به حساب میآید. نکته جالب توجه اینکه در بازه ۵٪ تا ۷۰٪، توان شارژ به طور ثابت روی رقم ۳۰۰ کیلووات حفظ شده است. محاسبات گویای آن هستند این کراس اوور در هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت، ۲۲.۱ کیلووات ساعت انرژی مصرف میکند. این میزان کمی بیشتر از رقم ۲۰.۲ کیلووات ساعتی است که کامپیوتر خودرو گزارش میدهد.

تناقض با ادعای مدیرعامل شیائومی
نتایج این تست با ادعای مدیرعامل شیائومی یعنی آقای لی جون در تناقض است که گفته بود با مدل استاندارد YU7 توانسته مسیر ۱۳۰۰ کیلومتری پکن-شانگهای را فقط با یک بار شارژ پشت سر بگذارد. کارشناسان معتقدند برای تحقق چنین رقمی، خودرو باید با سرعتی بسیار پایینتر از شرایط واقعی و احتمالاً در مسیری کاملاً مسطح و بدون استفاده از سیستمهایی مانند تهویه مطبوع حرکت کند.
اهمیت توجه به رکوردهای واقعی به جای ارقام آزمایشگاهی
این آزمایش به خوبی نشان میدهد که ارقام رسمی مربوط به برد حرکتی خودروهای برقی که تحت استانداردهای آزمایشگاهی اندازهگیری میشوند، معمولاً با شرایط واقعی رانندگی، به ویژه در بزرگراه و در صورت استفاده از سیستمهای مختلف خودرو، تفاوت قابل توجهی دارند. برای خریداران خودروهای برقی، توجه به تستهای مستقل و واقعنگرانه میتواند تصویر دقیقتری از عملکرد واقعی خودرو ارائه دهد.