نسل دوم پورشه ماکان با پیشرانه برقی و مشخصات بسیار جذاب معرفی شد
پورشه سرانجام از نسل دوم ماکان رونمایی کرد. این نسل یک دگردیسی مهم را تجربه کرده و به خودروی کاملا الکتریکی تبدیل شده است.
در فاز نخست این کراس اوور در دو نسخه ماکان ۴ و ماکان توربو به فروش خواهد رسید.

نسل اول پورشه ماکان در سال ۲۰۱۴ معرفی شد. از آن تاریخ تاکنون، پورشه سعی کرده با به روزرسانی های مداوم این کراس اوور را در چرخه رقابت حفظ کند. نسل جدید این خودرو قرار بود سال گذشته رونمایی شود، اما مشکلات نرم افزاری معرفی و عرضه آن را چند بار به تعویق انداخت.
مشخصات فنی پورشه ماکان برقی
پورشه ماکان ۴ به پیشرانه دو موتور مجهز است. این پیشرانه توانایی تولید ۴۰۸ اسب بخار قدرت و ۶۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد. با اتکا به این پیشرانه قدرتمند، ماکان ۴ صفر تا صد را در زمان ۵.۲ ثانیه طی کرده و در مسیر مستقیم می تواند به حداکثر سرعت ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. انرژی مورد نیاز این نسخه توسط پک باتری ۱۰۰ کیلووات ساعتی تأمین می شود. بر اساس استاندارد WLTP ماکان ۴ در رانندگی ترکیبی قادر است تا ۳۸۱ مایل یا ۶۱۳ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد طی کند. در استفاده شهری، مصرف انرژی این خودرو بهینه تر است و امکان پیمایش ۴۸۷ مایل یا ۷۸۴ کیلومتر مسافت با آن وجود دارد.

پیشرانه پورشه ماکان توربو نیز شامل دو موتور برقی می شود. اما این موتورها قدرتمندتر هستند و می توانند با همکاری هم ۶۳۰ اسب بخار قدرت و ۱۱۳۰ نیوتن متر گشتاور تولید کنند. کمپانی آلمانی صفر تا صد این نسخه از ماکان را ۳.۳ ثانیه و حداکثر سرعت آن را ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت اعلام کرده است. این نسخه هم انرژی خود را از پک باتری ۱۰۰ کیلووات ساعتی دریافت می کند؛ ولی به علت پیشرانه قوی تر و در نتیجه مصرف بیشتر برد حرکتی آن اندکی کمتر از ماکان ۴ است. طبق داده های رسمی و بر اساس استاندارد WLTP، ماکان توربو در چرخه ترکیبی می تواند ۳۶۷ مایل یا ۵۹۰ کیلومتر مسافت را پشت سر بگذارد. این نسخه هم در استفاده شهری کم مصرف تر است و پس از طی ۴۷۵ مایل یا ۷۶۴ کیلومتر پیمایش شارژ آن تمام می شود.

پورشه ماکان برقی نسبت به رقبا، برد حرکتی بیشتری را ارائه می کند. طبیعتاً استفاده از باتری حجیم یکی از مهم ترین دلایل موجود است. اما فاکتورهای دیگری هستند که این خودرو را در دستیابی به رکوردهای مناسب یاری می کنند. یکی از این فاکتورها آیرودینامیک پیشرفته و ضریب درگ ۰.۲۵ است که برای یک خودروی کراس اوور رقمی ایده آل محسوب می شود. بهره مندی از تکنولوژی بازیابی انرژی ترمز دیگر فاکتوری است که باید به آن اشاره کنیم. این سیستم در پورشه ماکان می تواند تا ۲۴۰ کیلووات برق را به باتری برگرداند.

نسل جدید پورشه ماکان بر اساس پلتفرم مدرن و پیشرفته PPE توسعه پیدا کرده؛ شاید بدانید این پلتفرم ۸۰۰ ولتی حاصل همکاری پورشه و آئودی است و از سرعت شارژ ۲۷۰ کیلوواتی پشتیبانی می کند. این امر به معنای آنست که تنها در عرض ۲۱ دقیقه میزان شارژ از ۱۰ به ۸۰ درصد می رسد، البته به شرط اتصال به یک پورت پرسرعت. در صورت استفاده از برق خانگی، باتری این کراس اوور جذاب آلمانی با سرعت ۱۱ کیلووات شارژ می شود.

خبر خوش اینکه پورشه ماکان برقی با سیستم تعلیق بادی اختصاصی کمپانی راهی بازار می شود. البته این سیستم در ماکان توربو استاندارد و در ماکان ۴ آپشنال است. کمک فنرهای این خودرو حالا به تکنولوژی سوپاپ های دوگانه مجهز شده اند و بسیار سریع تر و دقیق تر به شرایط واکنش نشان می دهند. چرخ های عقب فرمان پذیر یکی از گزینه های جذاب در لیست آپشن هاست. در صورت سفارش این آپشن، چرخ های عقب تا ۵ درجه زاویه می گیرند و شعاع گردش به ۱۱ متر کاهش می یابد. با توجه به این ویژگی ها و همچنین کاهش ارتفاع صندلی راننده و پایین آمدن مرکز ثقل خودرو، می توان هندلینگ و تجربه رانندگی بهتری را از پورشه ماکان برقی انتظار داشت.

طراحی ظاهری نسل دوم پورشه ماکان
نسل دوم پورشه ماکان طراحی و استایل زیبایی دارد. مثل شمار زیادی از مدل های جدید، چراغ های این نسل از ماکان نیز دو تکه شده اند و تامین کننده اصلی روشنایی، چراغ های حاضر روی سپر هستند. این چراغ ها به شکلی خلاقانه با ورودی های هوای موجود در طرفین سپر ترکیب شده اند. همچون قبل، چراغ های روشنایی در روز این خودرو نیز شامل چهار المان می شود.

در نمای جانبی کاملا واضح است که با محصولی از پورشه طرف هستیم. در این نما فرم کلی پیکره یادآور نسل اول ماکان است. شاید قوس ملایم سقف و شیب انتهای اتاق را بتوان جذاب ترین ویژگی ماکان برقی در نمای جانبی دانست. البته رینگ ها هم به خاطر ابعاد بزرگی که دارند، بسیار جلب توجه می کنند. بد نیست اشاره کنیم خریداران این خودرو می توانند آن را با رینگ های بزرگ ۲۲ اینچی سفارش دهند.

نسل جدید ماکان در نمای عقب طراحی ساده اما مدرنی دارد. با آنکه در این نما خبری از المان های پیچیده و شلوغ نیست، ولی طراحان پورشه موفق شده اند با کمک خطوط و حجم های نرم ترکیب بسیار هماهنگی را خلق کنند. شاخص ترین ویژگی این بخش چراغ سرتاسری است که ساختار بسیار ساده ای دارد.

شایان ذکر است نسل جدید پورشه ماکان طولی برابر با ۴۷۸۴ میلیمتر، عرضی برابر با ۱۹۳۸ و ارتفاعی برابر ۱۶۲۲ میلیمتر دارد. فاصله محوری نیز برابر با ۲۸۹۳ میلیمتر است. با چنین ابعادی باید گفت نسل دوم ماکان نسبت به نسل اول طول بدنه بیشتری دارد، ولی ارتفاع آن کاهش پیدا کرده است.
طراحی داخلی
در داخل کابین پورشه ماکان برقی شباهت زیادی به نخستین مدل برقی کمپانی، یعنی تایکان، دارد. ارتفاع داشبورد این کراس اوور الکتریکی پایین است؛ در مقابل کنسول میانی به خاطر ارتفاع بالا نقش یک حائل را بین راننده و سرنشین کناری ایفا می کند! بی تردید سه نمایشگر دیجیتال موجود روی داشبورد، خاص ترین ویژگی کابین ماکان برقی است. نمایشگر حاضر در پشت فرمان یا همان کلاستر، اندازه ای برابر با ۱۲.۹ اینچ دارد. نمایشگر مربوط به سیستم اطلاع رسانی-سرگرمی و نمایشگر اختصاصی سرنشین کناری هم ۱۰.۹ اینچی هستند. مکمل عملکرد این نمایشگرها سیستم هداپ دیسپلی ۸۷ اینچی است که اطلاعات ضروری را در برابر دیدگان راننده منعکس می کند.

نسل دوم پورشه ماکان از سیستم نورپردازی داخلی پیشرفته بهره می برد. این سیستم چند منظوره است و علاوه بر زیباسازی کابین، می تواند با تغییر حالت پیام هایی را به راننده منتقل کند.
بد نیست اشاره کنیم که پورشه ماکان برقی به سیستم عامل اندروید اتوموتیو مجهز شده؛ به همین خاطر امکان نصب اپلیکیشن های ثالث در آن وجود دارد. این کراس اوور برقی با فرمان های صوتی قابل کنترل است و سیستم مسیریاب آن طوری برنامه ریزی شده که می تواند ایستگاه های شارژ را هنگام مسیریابی لحاظ کند.

قیمت و زمان عرضه نسل دوم پورشه ماکان
پورشه ماکان ۴ که فعلاً مدل پایه به حساب می آید، قیمتی برابر با ۸۰,۴۵۰ دلار دارد. این رقم چیزی در حدود ۱۹ هزار دلار بیشتر از قیمت ارزان ترین نسخه بنزینی ماکان است. نسخه پرچمدار توربو هم با پرداخت ۱۰۶,۹۵۰ دلار قابل خرید خواهد بود. این رقم در مقایسه با قیمت ماکان GTS بنزینی که گران ترین مدل به شمار می رود، ۱۸.۵ هزار دلار بیشتر است. انتظار می رود این خودرو تا پایان سال وارد بازار شود.
آنطور که پورشه اعلام کرده، این شرکت نسخه بنزینی ماکان را کماکان برای بازار آمریکا تولید می کند. این نسخه به خاطر قوانین آلایندگی سختگیرانه تر اروپا، دیگر در این قاره عرضه نمی شود. ناگفته نماند نسل اول پورشه ماکان از زمان ورود به بازار در سال ۲۰۱۴ تاکنون، رکورد فروش بیش از ۸۰۰ هزار دستگاه را ثبت کرده است.