مقایسه تارا اتوماتیک و دنا پلاس توربو اتوماتیک
تارا اتوماتیک و دنا پلاس توربو اتوماتیک دو سدان هم کلاس ایران خودرو هستند که در بازار خودرو رقیب هم به حساب می آیند. در ادامه این دو خودرو را مقایسه می کنیم.
در مقایسه تارا اتوماتیک و دنا پلاس توربو اتوماتیک دو سدان هم کلاس ایران خودرو هستند که در بازار خودرو رقیب هم به حساب می آیند. در ادامه این دو خودرو را بررسی می کنیم.
تارا اتوماتیک V2 و دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک دو سدان کلاس C پلاس گروه صنعتی ایران خودرو هستند که تقریباً در یک محدوده قیمتی در کارخانه و بازار آزاد به فروش می رسند. البته باید بدانیم که امروز (خرداد ۱۴۰۲) دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک کمی گران تر از تارا اتوماتیک V2 است.
در ویدیو مقایسه تارا اتوماتیک V2 و دنا پلاس توربو اتوماتیک نگاهی به مشخصات این دو خودروی ملی و هم کلاس انداخته ایم و ویژگی های هر کدام را بررسی کرده ایم. باید مخاطبان عزیز آخرین خودرو یادآور شد که این محتوا صرفاً برای مقایسه کلی این خودروها تهیه شده است و در قسمت های بعدی ویدیوهای این رسانه به سراغ تست و بررسی کامل هر کدام از این خودروها خواهیم رفت.
مقایسه طراحی تارا اتوماتیک با دنا پلاس توربو اتوماتیک
در بحث طراحی مقایسه تا حد زیادی می تواند سلیقه ای باشد اما در مجموع دو سبک طراحی کاملا متفاوت را در این دو سدان ایران خودرو می بینیم. چراغ ها در تارا کشیده طراحی شده اند و در عقب پیوسته هستند اما در دنا پلاس توربو اتوماتیک چنین سبکی را نمی بینیم. طراحی تارا نسبت به آنچه در بازار تولید داخل می بینیم متفاوت تر است اما بسیاری از علاقه مندان به خودرو طراحی دنا پلاس را پخته تر می دانند. یک نکته منفی در مورد طراحی تارا، گرافیک ضعیف کاسه چراغ عقب است که بسیاری این طراحی چراغ را دوست ندارند. نکته دیگر طراحی سپر و مهندسی اکسل عقب است که طوری طراحی شده که از عقب کاملا زیر خودرو پیداست. البته این مشکل را در بسیاری از خودروهای بازار ایران می بینیم.
مقایسه مشخصات فنی
تارا اتوماتیک به پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی TU5 پلاس با فناوری زمان بندی متغییر سوپاپ های ورودی مجهز است که ۱۱۳ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر تولید می کند و جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک DAE توان را به چرخ های جلوی این سدان می رساند. دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک به پیشرانه ۱.۶۵ لیتری توربوشارژر TC7 مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر در اختیار راننده می گذارد و جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک DAE وظیفه انتقال قدرت به چرخ های جلوی این خودروی ملی را دارد.
همانطور که اعداد نشان می دهند دنا پلاس توربو اتوماتیک قدرتمند تر است و در نتیجه شتاب بهتری دارد. البته این را در نظر داشته باشید که مصرف دنا پلاس بیشتر است و حساسیت موتور توربوی آن به کیفیت بنزین بیشتر بوده و استهلاک قوای فنی در این سدان بالاتر است. این موضوع را هم در نظر داشته باشید که تارا اتوماتیک بر اساس پژو ۳۰۱ ساخته شده و این یعنی پلتفرم PF1 را برای این سدان داریم. اما دنا پلاس پلتفرم ارتقا یافته سمند را دارد که خودش پلتفرمی ارتقا یافته از پژو ۴۰۵ را داشت. این یعنی فناوری ساخت در تارا اتوماتیک بروز تر است و پلتفرم مدرن تری را در این سدان ایران خودرو نسبت به دنا پلاس می بینیم.
مقایسه طراحی کابین و امکانات
در داخل دنا پلاس توربو اتوماتیک قطعات طرح چوب را داریم و دریچه های تهویه عمودی طراحی شده اند. اما در تارا اتوماتیک قطعات مشکی و نقره ای هستند و دریچه ها الگویی افقی دارند. همانقدر که تفاوت در طراحی بدنه دیده می شد، در طراحی کابین هم تفاوت ها زیاد است. برای مثال شیشه بالابر های دنا پلاس توربو اتوماتیک روی درها هستند اما برای تارا اتوماتیک (البته در نسخه V2) شیشه بالابر ها در وسط قرار گرفته اند. نکته مهم در مورد کابین این است که فضای کابین در تارا اتوماتیک (در جلو و عقب) بسیار بیشتر از دنا پلاس توربو اتوماتیک است و این موضوع در مورد فضای سر سرنشینان هم صادق است. همچنین فضای صندوق عقب هم در تارا بیشتر بوده و می توان گفت برای سفرهای خانوادگی سدانی کاربردی تر است.
در این دو سدان امکاناتی مثل چهار کیسه هوا، صفحه نمایش مالتی مدیای لمسی، دوربین و سنسور دنده عقب، فرمان کمکی برقی، سنسور نور و باران، چراغ روشنایی روز، آینه های تاشو برقی، شیشه های دودی عقب و رینگ های ۱۶ اینچی آلومینیومی را می بینیم. در دنا پلاس توربو اتوماتیک تنظیمات برقی بیشتر را برای صندلی راننده و شاگرد داریم که این آپشن در تارا اتوماتیک دیده نمی شود. همچنین تهویه دنا پلاس توربو اتوماتیک از نوع اتوماتیک است اما تهویه در تارا اتوماتیک از نوع اکترونیکی دستی است. در ردیف دوم دنا پلاس دریچه تهویه و زیرآرنجی را داریم که این آشپن ها در تارا دیده نمی شود. در برابر در تارا اتوماتیک سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، تریم چرم و پارچه و محدود کننده سرعت را داریم که این امکانات در دنا پلاس توربو اتوماتیک دیده نمی شوند.
آلبوم تصاویر تارا اتوماتیک V2









آلبوم تصاویر دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک









آلبوم تصاویر مقایسه تارا اتوماتیک و دنا پلاس توربو اتوماتیک






سوالات متداول
تارا اتوماتیک به پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی TU5 پلاس با فناوری زمان بندی متغییر سوپاپ های ورودی مجهز است که ۱۱۳ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر تولید می کند و جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک DAE توان را به چرخ های جلوی این سدان می رساند.
دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک به پیشرانه ۱.۶۵ لیتری توربوشارژر TC7 مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر در اختیار راننده می گذارد و جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک DAE وظیفه انتقال قدرت به چرخ های جلوی این خودروی ملی را دارد.
خداییش این چه بررسی هست
اصلا به عملکرد بدنه در تصادف اشاره نشد.
به نرمی سواری اشاره نشد.
به راحتی صندلی اشاره نشد.
به ترمز گیری اشاره نشد.
به عملکرد ماشین و آپشن هاش بعد حداقل ۱۰ هزارتا کار اشاره نشد.
به کیفیت مواد داخل کابین اشاره نشد.
به بیصدا بودن کابین اشاره نشد.
مثل همیشه درگیر کلیشه هایید
یه بچه بهتر مقایسه میکنه
این هم ایدوئولوژی شماست؟!
سلام دوست عزیز.این دو خودرو بصورت جداگانه و جزئی تر بررسی شدن که به زودی ویدیو منتشر میشه ازشون
داداش اینکه کدوم بهتره که فکر کردن نداره.تارا از پلتفرم پژو۳۰۱هست اما دنیا از پلتفرم سمند و ۴۰۵ که کلی قدیمی تره،تارا موتور تیو فایو پلاس داره که همون ای سی فایو هست اما دنا همون ای اف سون رو یه توربوشارژ قلابی روش گذاشتن،بعدآپشن کنترل پایداری که تارا داره خودش کلی ایمنی رو بالامیبره،بعدجادارتر بودن تارا هست،اصلا دنا حرفی در برابر تارا نداره،وقتی قیمتشون تقریبا یکیه آدم چرا باید دنا رو به تارا ترجیح بده؟ای بابا
اتفاقاً مقایسه خیلی خوبی بود، درسته کامل نبود. به من باشه میگفتم باید یه سفر باهاش میرفتن و ترافیک و خیابون همه چی شو بررسی میکردن، اما این دوتا ماشین خیلی فاصله ای با سمند و پرشیای خودمون ندارن پس خیلی تخصصی نیاز به بررسی ندارن هرچند تازگی ها بررسی های بیشتری منتظر شده و ممنون آخرین خودرویی ها هستیم ولی بهتر نبود یه خسته نباشید عرض میکردید و بعد هم میگفتید این موارد رو هم لطفاً بررسی کنید!؟
سلام.خسته نباشی دلاور!مقایسه بسیار خوبی بود. تمامی تفاوتهای این دو خودرو را که وجود دارند به طور خلاصه بیان کردید.
غلط کردی خیلی هم خوب بررسی کرد ممنون اقا دلاور
با سلام و احترام
به نظرم تو بحث مقایسه این دو تا ماشین با توجه به رنج قیمت خیلی نزدیک به هم انتخاب برمیگرده اول به سلیقه و بعدش نوع کاربرد و انتظارات از اون محصول
برای خودم اگه بخوام انتخاب داشته باشم با توجه به اینکه دو تا سفر در مجموع ۱۰۰۰ کیلومتری با هر کدومشون جداگانه رفتم انتخابم قطعأ تاراست به چند دلیل : ۱- اطاق بزرگتر و جادارتر ۲- نرمی و راحتی بیشتر اطاق و صندلیاش ۳- صندوق جادارتر ۴- وجود سیستم کنترل پایداری ۵-شاسی و پلتفرم به روز تر و جدیدتر ۶- ایمنی بیشتر در تصادفات ۷- ظاهر شکیل تر و به روزتر (سلیقه ای )
با سلام دوستان من خودم هر ماه سفر بالای ۲۰۰۰ کیلومتر دارم وطی تجربه ای که داشتم دنا پلتس توربو کشش بالاتری نسبت به تارا در سینه کشی ها داره شاید باورتون نشه ولی تو گردنه های استان فارس یه بار که با تارا بودم یه تیبا امد لولمون کرد و رفت 😐 ولی با دنا پلاس ۶ دنده دستی حتی شوتی ها هم با بدبختی رد میشدن ازمون در کل دنا پلاس توربو به دلیل کشش و قدرت موتور بالاتر تو جاده حس بهتری بهت میده و صندلی دنا بهتره تا تارا
من هر دو رو داشتم و واقعا هر کدوم یه چیزهایی رو کم دارن که جای بسی تعجبه اخر سر هم مجبوری زود بفرشیش تا رو دستت کلی ضرر نگذاشته
ولی اگه دنبال کلاس هستید دنا بالاتره ولی خیلی نه ولی اگر استهلاک کمتر و هندلینگ بهتر میخین تارا بالاتره هر چند واقعا نداشتن پار کابی داخل اتاق و یا چراغ داشبورد و همون محافظ پلاستیک صندوق تارا وطرح ساده وارزان قیمت داشبورد تارا واقعا ازار دهنده و مسخره ست ولی از اون طرف اتاق تنگ دنا و گرم کردن بی اندازه موتور تو شتابهای زیاد ….ازار دهنده ست و یه چیز دیگه با تارا اصلا امکان نداره بتونید بکس بات کنید شاید ریمپ بشه خوب بشه ولی معمولی امکان نداره ! ولی دنا تا بخای راحت بکس بات میکنه و حسابی بهت حال میده تا موتور داغ کنه و شل کنی خلاصه هر کدوم یه چیز های اساسی کم دارن خلاصه ما فروختیم رفت شما هم خریدین زیادنگه ندارین که بد ضرر میدن !
سلام
لطفا زودتر تارا اتوماتیک را به تنهایی بررسی کنید
سلام ممنون هر چه بررسی موتور گیربکس خودروها کاملتر باشه بهتره . در مورد اندازه گیری صدا در تستهای شما بهتر است در ابتدا با موتور خاموش و شیشه باز اندازه گیری را شروع کنید و با بسته شدن شیشه میزان عایق بودن اتاق را مشخص کنید و ادامه تست را انجام دهید . ببخشید کمی توقع اضافی هست .
سلام . ممنون از پیشنهادتون تو قسمت های بعدی حتما انجام میشه
سلام.خسته نباشی دلاور!! مقایسه بسیار خوبی بود. تمامی تفاوتهای این دو خودرو را که وجود دارند به طور خلاصه بیان کردید.مفید بود.ضمنا لازم است بیان کنم از مدتها قبل من از ویدئوهای شما در <> استفاده کرده ام و از این بابت نیز ممنون هستم.ولی به نظر من کارهای شما در اسب بخار بدلیل برسی دونفره خودروها گاهی با اضافه گویی و حاشیه پردازیهایی همراه میشد که خوشبختانه در <>این مسئله خود به خود حل شده است.در تمام دنیا اکثرا بررسی خودرو را یک نفر انجام میدهد.متشکرم و موفق باشید.
سلام.خدا قوت.از وضعیت بدنه تارا که خیلی حرف و حدیث پشتش هست.که مثلاً ورقش با دست فرومیره تو تصادف میپاشه از هم ماشین.یا دیاق زیر سپر ندارد با گیره وصل شده.یه گزارش بزارید ممنون میشم.بهترین و کامل ترین بررسی ها رو شما دارید
من ابتدا ماشین دنا داشتم اما چون سوار و پیاده شدن از صندلی راننده ونا با قد ۱۷۸ راحت نبود و پایم به فرمان گیر میکرد آن را با تارا عوض کردم.
اگه ماشین رو برای خانواده و راحتی سفر خانواده میخواهید و سفرهای درون شهری تارا قطعا بهتره چون اطاقش از لحاظ فضا و دلبازی بهتره و قابل قیاس با دنا نیست و ا ز لحاظ نرمی ردیف عقب هم بسیار بهتر از دنا هست و اینکه فضای صندوق عقب تارا هم بسیار جادار و در رده اینگونه خودرو ها حتی در خارجی ها هم رقیب نداره و ۶۴۰ لیتر فضای مفید داره و دنا پلاس ۵۰۰ لیتر فضا داره یعنی ۲۰ در صد کمتر. من یک سفر به تهران داشتم و خانواده بسیار راضی بودند و … . در سفرهای داخل شهر هم سیستم اتومات تارا بهتر از دنا عمل میکند
اما اگر جوان هستید و عشق به شتاب و قدرت دارید ماشین تارا جوابگوی شما نیست و اگر کاری به راحتی خانواده در سفر ندارید قطعا دنا بهتره.
قبل از خرید راننده باید چندبار روی صندلی بنشیند و بیرون بیاد بعد اگر مشکل نداشت دنا را بخرد .دنا برای افرادی که قد زیر ۱۷۰ دارند مناسب هست ولی تارا محدودیتی ندارد.من خودم با قد ۱۷۸ به هنگام سوار شدن به دنا راحت نبودم.