پژو ۲۰۷ TU3 یا سایپا اطلس ؛ کدام هاچبک بهتر است؟

پژو ۲۰۷ TU3 و سایپا اطلس دو هاچبک داخلی بازار ما هستند که ایران خودرو و سایپا تولید می کنند. اما کدام یک از این دو محصول انتخاب بهتری است؟
خودروهای هاچبک همیشه از طرفداران زیادی در بازار برخودار هستند، از همین رو ایران خودرو و سایپا در سبد محصولات خود حداقل یک خودروی هاچبک دارند. سالها است که پژو ۲۰۶ تیپ ۲ به عنوان یک محصول شناخته شده ایران خودرو به فروش میرسد. به تازگی این شرکت پژو ۲۰۷ را هم با همان پیشرانه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ یعنی موتور TU3 به بازار عرضه کرده است تا بخشی از فروش بازار را به خود اختصاص دهد. در آن طرف سایپا هم نسخه فیس لیفت کوییک یعنی سایپا اطلس را روانه بازار کرده است که از طراحی خوبی نسبت به مدلهای قبلی این هاچبک دارد. حال این دو خودرو در بازار به گزینههای طرفداران اتومبیلهای هاچبک تبدیل شده است، از همین رو تصمیم داریم تا به مقایسه پژو ۲۰۷ TU3 و سایپا اطلس G بپردازیم.


مقایسه کمپانی های مادر
پژو ۲۰۷ با موتور تیو ۳ محصولی از شرکت ایران خودرو است که با همکاری کمپانی پژو ساخته شده است. البته اساس این همکاری به قبل تر از دورانی که تولید پژو ۲۰۶ شروع شد بر میگردد. ایران خودرو-پژو یک شرکت مشترک بین ایران خودرو و گروه پژو است که در سال ۱۳۷۵ تاسیس شد. این شرکت با هدف تولید و فروش خودروهای پژو در بازار ایران و منطقه فعالیت میکند. برخی از محصولات این شرکت عبارتند از پژو ۲۰۶، پژو پارس، پژو ۴۰۵ و پژو ۲۰۰۸ است.

شرکت سایپا یکی از بزرگترین شرکت های خودروسازی ایران است که در سال ۱۳۴۴ با همکاری شرکت سیتروئن فرانسه تاسیس شد. نام سایپا مخفف Société anonyme iranienne de production des automobile است که به معنی شرکت سهامی تولید اتومبیل ایرانی است. سایپا در طول تاریخ خود محصولات مختلفی را تولید و عرضه کرده است که از جمله آنها میتوان به پراید، تیبا و همین اطلس جی اشاره کرد. سایپا علاوه بر تولید خودرو، در بخشهای دیگری مانند فروش، خدمات پس از فروش، مالکیت خودرو، حاکمیت شرکتی و مسئولیت های اجتماعی نیز فعالیت میکند.

هردو خودروساز تولید کننده این دو هاچبک، از تولید کنندگان بزرگ کشور هستند اما اصالت پژو ۲۰۷ TU3 به فرانسه برمی گردد اما اطلس هویتی نسبتا ایرانی دارد. پس عملا می توان گفت در این مبحث برتری با پژو ۲۰۷ TU3 است.
مقایسه ابعاد و طراحی پژو ۲۰۷ TU3 و سایپا اطلس G
نمای جلویی پژو ۲۰۷ TU3 شبیه به نسخههای دیگر ۲۰۷ است و تنها تفاوت آن در بَج روی گلگیر جلو سمت راننده است که عدد ۱.۴ را نشان میدهد. این خودرو دارای چراغهای مه شکن، لوگوی شیر پژو، سپر جلو با طراحی ساده و گریل جلو با روکش مشکی است. چراغهای بزرگ این خودرو در نمای جلویی به خوبی جلب توجه میکنند. طراحی نمای جلویی به صورت عضلانی و خشن صورت گرفته است. اطلس G دارای طراحی جلویی تهاجمی و مدرن است که از یک جلو پنجره بزرگ با نوارهای کرومی، چراغهای درشت و کشیده با خطوط برجسته، سپر جلویی با قاب J شکل برای مه شکنها، و کاپوت با خطوط و حجم پردازیهای متفاوت تشکیل شده است. این خودرو در تیپ G دارای بدنه دو رنگ است که سقف، قاب آینههای جانبی و قاب دور مه شکنهای جلو رنگ متفاوتی با دیگر اجزای بدنه دارند.

این خودرو دارای طراحی کناری ساده و کلاسیک است که از یک خط ملایم و منحنی از جلو تا عقب، یک خط مورب و متحرک از بالای دربها، و یک خط کشیده و برجسته از پایین دربها تشکیل شده است. این خودرو همچنین دارای رینگهای ۱۴ اینچی فولادی که از قالپاق های زیبایی دارد. در نمای کناری این خودرو فرم تخم مرغی و معروف خودرو به خوبی دیده میشود. این فرم زیبا و جذاب به اتومبیل حس اسپرت بودن میدهد. اطلس G دارای طراحی کناری جذاب و متفاوتی است که از یک خط کشیده و برجسته از جلو تا عقب، یک خط ملایم و منحنی از پایین دربها، و یک خط مورب و متحرک از بالای دربها تشکیل شده است. این خطوط باعث میشوند که اطلس G از یک حجم پردازی مناسب برخوردار باشد. این خودرو همچنین دارای رینگهای ۱۴ اینچی آلومینیومی است.

نمای عقبی پژو ۲۰۷ TU3 شبیه به نمای عقبی پژو ۲۰۶ است، با این تفاوت که چراغهای عقب آن دارای گرافیک جدیدی هستند که الگوی آنها از پژو ۲۰۷ آی گرفته شده است. یک نوار مشکی رنگ روی سپر خودرو قرار گرفته است که باعث میشود نمای عقبی اسپرتتر به نظر برسد. همچنین پلاک اتومبیل روی درب صندوق عقب قرار میگیرد. سایپا اطلس G دارای طراحی عقبی جذاب و مدرنی است که از نسل دوم رنو کپچر الهام گرفته است. یک سپر عقبی با خطوط برجسته دیگر بخشهای این اتومبیل است. این خودرو همچنین دارای رادار نقطه کور، دوربین دنده عقب، و سانروف برقی است. چراغهای این خودرو دو تکه است که بخش اصلی آن روی بدنه و بخش خیلی کوچک آن هم روی درب صندوق عقب قرار دارد. همچنین پلاک زیر درب صندوق عقب نصب میشود.

پژو ۲۰۷ TU3 یک خودروی هاچبک است که از نظر ابعاد، ۳۹۰۰ میلیمتر طول، ۱۶۸۰ میلیمتر عرض و ۱۴۶۸ میلیمتر ارتفاع دارد. سایپا اطلس G یک خودروی هاچبک کلاس B است که بر پایه پلتفرم X200 سایپا توسعه یافته است. این خودرو از نظر ابعاد، ۳۹۲۲ میلیمتر طول، ۱۶۷۳ میلیمتر عرض و ۱۴۶۰ میلیمتر ارتفاع دارد. فاصله محوری پژو ۲۰۷ چیزی معادل ۲۴۳۰ میلیمتر و فاصله محوری سایپا اطلس جی هم ۲۴۵۰ میلیمتر است.

مقایسه مشخصات فنی
پژو ۲۰۷ دارای موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱.۴ لیتری است که با کد TU3 شناخته میشود است. این موتور میتواند حداکثر قدرت ۷۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۱۸ نیوتن متر تولید کند. این موتور با گیربکس پنج دنده دستی همراه است و مصرف سوخت ترکیبی آن ۶.۴ لیتر در صد کیلومتر است. سایپا اطلس G دارای موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱.۵ لیتری است که با کد M15-GSI شناخته میشود. این موتور میتواند حداکثر قدرت ۹۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۳۷ نیوتنمتر تولید کند. این موتور با گیربکس دستی پنج دنده همراه است و مصرف سوخت ترکیبی آن ۶.۹ لیتر در صد کیلومتر است. هر دو خودرو دارای ۸ سوپاپ هستند که دیگر در ساخت موتورها جدید از چنین تعداد سوپاپی استفاده نمیشود، شاید اگر تعداد سوپاپ این خودروها به ۱۶ عدد افزایش پیدا کند قدرت آنها هم افزایش یابد.


مقایسه کابین پژو ۲۰۷ TU3 و سایپا اطلس G
داخل کابین ۲۰۷ TU3 از مواد پلاستیکی با کیفیت متوسط تشکیل شده است. داشبورد این خودرو از دو بخش تشکیل شده است: نیمه بالایی که شبیه ۲۰۷ اصلی است و نیمه پایینی که شبیه ۲۰۶ است. در نیمه بالایی داشبورد، یک نمایشگر لمسی ۷ اینچی قرار دارد که از سیستم مالتی مدیا پشتیبانی میکند. این نمایشگر قابلیت اتصال به گوشی هوشمند از طریق بلوتوث، پخش فایلهای صوتی و تصویری، نمایش دوربین دنده عقب و نقشه راهنما را دارد. در زیر نمایشگر، کنترلهای تهویه مطبوع و سیستم صوتی قرار دارند. در نیمه پایینی داشبورد، یک محفظه دارای درب و دو نوشیدنی گیر قرار دارد.

در میانه کنسول مرکزی، دنده دستی ۵ سرعته و دو کنترل کروز کنترل و اسپرت مد قرار دارند. فرمان این خودرو دارای چهار پره است و روی آن کنترلهای صوتی و تلفن قرار دارند. در پشت فرمان، دو کمبینیشن متر دیجیتال و آنالوگ قرار دارند که اطلاعاتی مانند سرعت، دور موتور، سطح سوخت، دمای مایع خنک کننده و کیلومتر کارکرد را نشان میدهند. صندلیهای این خودرو از جنس پارچه هستند و قابلیت تنظیم ارتفاع و عقب و جلو رفتن را دارند. دربهای این خودرو دارای آینههای برقی با چراغهای راهنمای جانبی و شیشههای برقی هستند.

سایپا اطلس G طراحی به روزتری نسبت به سایر محصولات سایپا دارد. در ساخت کابین این خودرو از تریم دو رنگ تیره و روشن استفاده شده که به طور پیش فرض مشکلی و کرمی است. جنس به کار رفته در اکثر بخشهای کابین پلاستیک خشک است. فرمان این خودرو به صورت D کات و به همراه دکمههای کنترلی طراحی شده است. در بخش بالایی داشبورد یک نمایشگر ۷ اینچ دیده میشود که میتوان از طریق آن مالتی مدیا را مدیریت کرد. روکشهای صندلی اطلس پارچهای است اما از طراحی هماهنگی را کابین برخودار است. کلاستر این خودرو بسیار جذاب طراحی شده به شکلی که عقربههای آن برعکس محصولات قبلی شرکت سایپا قرار گرفته است.
امکانات مشترک بین دو خودرو به شرح زیر است :
• فرمان هیدرولیک
• دو کیسه هوا
• ترمزهای دیسکی جلو و کاسه ای عقب
• شیشه ها و آینههای جانبی برقی
• نمایشگر
• سنسور پارک عقب
• کنترل سیستم صوتی از روی فرمان
• چراغ روشنایی روز و …
آپشن ایمنی یا رفاهی | سایپا اطلس G | پژو ۲۰۷ TU3 |
سنسور نور | دارد | ندارد |
تهویه اتوماتیک | ندارد | دارد |
کروز کنترل | ندارد | دارد |
سانروف | دارد | ندارد |
شیشه دودی | دارد | ندارد |
تریم چرم و پارچه | دارد | ندارد |
سیستم کنترل حرکت در سربالایی | دارد | ندارد |
دقت داشته باشید در نسخه های جدید پژو ۲۰۷ TU3 سیستم کنترل پایداری هم اضافه شده است و بر همین اساس این آپشن را در هر دو خودرو می بینیم.
مقایسه قیمت و سخن پایانی
زمانی که خبر تولید پژو ۲۰۷ با موتور TU3 منتشر شد خیلیها تعجب کردند زیرا این موتور دیگر قدیمی شده و پیش بینی میشد دیگر شاهد تولید ان نباشیم اما دوباره آن را روی خط تولید ایران خودرو دیدیم. همچنین پیش بینی میشد که ساپیا دیگر از موتور M15 استفاده نکند که با یک تغییر کوچک دوباره آن را روی یک محصول جدید قرار داد. حال این دو خودرو با اساسی قدیمی به طور صفر کیلومتر در بازار موجود است. قیمت کارخانه اطلس G چیزی معادل ۴۰۶,۶۱۵,۰۰۰ تومان است. همچنین قیمت پژو ۲۰۷ با موتور TU3 در کارخانه هم ۳۲۳,۸۰۰,۰۰۰ تومان و در بازار ۶۱۴,۰۰۰,۰۰۰ است.
در مجموع اگر به دنبال اصالت برند و کیفیت فنی بهتر باشید باید پژو ۲۰۷ TU3 را انتخاب کنید اما اگر آپشن های بیشتر مد نظرتان باشد، اطلس G گزینه منطقی تری خواهد بود. اما انتخاب شما کدام یک از این دو خودرو است؟
تیبا تیبا دو ساینا ساینا اس کوییک کوییک آر و الان اطلس فقط گرافیک چراغ عوض شده و نمای جانبی همون آشغال همیشگی واقعا اینایی که مهندس و مدیر سایپا هستن خجالت نمیکشن این آشغال هارو تولید میکنن بخدا من جای شما خجالت میکشم من…
واقعا حیف به ملت ایران واقعا حیف کسی برای مردم تره خردنمیکند آخه مردنا حسابی مگرفرانسه به ایران ۲۰۷داده خجالت نمیکشیدمردم رامسخره میکنید یااطلس ازپراید ۶میلیونی ببینی چی درآوردن تیبا ساینا ساینااس کوییک کوییک اس کوییک ار کوییک جی ایکس ال کوییک جی ایکس بی الان هم اطلس جی بااعدادحروف انگلیسی دارندبازی میکنند ؟حتا یدونه مسئول درنیومدبگه بابا بس نیست تاکی مردم راسرکاربزاریم بله دردملت ایران یکی دوتانیست تااخرعمربایدبکشیم هربلای سرمان بیادکم
دوست عزیز دست همون مسئول تو کاره!
سیستم حکومتی الان اینو اقتضا میکنه مگه اینکه ساختار سیستم اداره کلان کشور تغییر داده بشه
پس بیخودی نباید انتظار وعده وعید و فرج بشکیم
متاسفم برای مردم کشورم که شاهد این خودروهای بی کیفیت قدیمی و هنرنمایی مسئولان نالایق و بی کفایت باشند
به نظر من پژو ۲۰۷ بهتر است چون یک خودرو خوب رو از لحاظ فنی می شناسند آپشن داشته باشه ولی از لحاظ فنی خوب نباشد باید همیشه تعمیرگاه باشی
من هم ۲۰۷ داشتم و الان هم اطلس دارم از نظر ابشن اطلش بیشتره ولی ۲۰۷ یه سواریه دیگه رو به آدم میده
۷۵ اسب بخار واقعا جای تاسف داره که هنوز موتور TU3 تولید میشه
صد در. صد. پژو ..
مقایسه. کردنش مسخرس
اما در آخر اگر عقل داشته باشید یک اسب میخرید و پول به گاری های وطنی نمی دهید
معلومه که دیوونه اطلس
سلام تو رو خدا دیگه دست از این پلت فرم تیبا بردارید دیگه، چرا هی پالانش را عوض می کنید؟
ماشین قشنگیه اطلس
خاک تو سر ایرانخودرو که مثلا محصول فرانسه رو مهندسی معکوس و تولید میکنه. بجایی رسیده که پژو رو با خانواده تیبا مقایسه میکنن…😏😏
بخدا که قیمت بالای ۲۰۰ میلیون برای این خودروها ظلم به این ملت شریف هستش🤬
موتور جدید تر اطلس رو نمیشناسی ؟! چراغ عوض شده ؟! یک جمله کلیشه ایی یاد گرفتید هی تکرار میکنید که فقط چراغش عوض شده
موتورش با تکنوازی جدید ساخته شده زمان بندی متغیر سوپاپ ها رو داره یعنی در دور موتور بالا کم نمیاره در سربالایی کم نمیاره کوییک اس و ساینا و و غیره نه در موتور نه در آپشن ها نه در کیفیت رم حریف اطلس نیستن ، اصطحلاک پایین تر مصرف سوخت کمتر صدای موتور کمتر نسبت به پژو تیپ ۲ و ۳ و پژو ۴۰۵ اینا هیچکدوم حریف اطلس که هیچی حریف کوییگ جی ایکس ال هم که موتور m15 i یا پلاس رو داره نمیشه
فرمان برقی داره که خودش تنهایی می ارزه به تمام خودروهای قدیمی و نسخه فول آپشن لبریز از امکانات است اصلا من لال میشم برو مطالعه کن راجب امکانات و موتور ماشین
همون حرف های تکراری را مدام مثل طوطی تکرار نکنید
جفتشون که واقعا آشغالن و این قیمتها نمیارزن، ولی VVT نه تکنولوژی جدیده نه ربط زیادی به دور موتور بالا داره، اتفاقا تاثیرش بیشتر تو دور موتور پایینه، و اینکه هم m15 هم m15i هم TU3 ایرانیزه شده، همهشون تو سربالایی کم میارن. کیفیت سهند و اطلس هم فرقی با ساینا و کوییک نداره، همونطور که کیفیت تیباها با اونا فرقی نداشت، استهلاک رو هم اینطوری مینویسن، فرمون برقی هم مال اطلس G نیست.
دویست ۷ یک موتور خوب داشت که اونم برداشتن به جای پیشرفت عقب گرد زدن
من تیبا۲ داشتم کوئیکم داشتم ،به عنوان یک مشتری سایپا دارم انتقاد میکنم . از سایپا آشغال تر وجود نداره بعد یک سال ماشین صفر میوفته به خرج هزینه ها هم که نگم براتون تیبا دست کمی از ۲۰۷ نداره قیمت قطعاتش ،
نخرید نخرید نخرید سایپا (شاهین تیبا کوییک ساینا و…) همشون به درد نخورن ،اسم ماشینای سایپا میاد تنم میلرزه ، پیکان شرافت داره به اینا
طراحی ها مثل ماشین ای. جنگی. روس میمونه این جلو پنجره به نظر شما قشنگه.
همون پرایده خودمونه حیف وقتت نبود نویسنده مقاله
این موتور کوییک یک حساسیت شدید در من ایجاد کرده چرا نمی تونن حداقل حداقل حداقل یدونه موتور سالم و هماهنگ با گیربکس خودرو طراحی کنند واقعا چرا؟؟؟؟.
هردوتاشون اَشغال هستن هیچ تفاوتی باهم ندارن
این وضعیتی که بازارمون داره باید همچین ماشینی رو تجربه کنیم