موضوعات داغ روز:

ده فیس لیفت جذاب، پرهزینه و البته حاشیه ساز صنعت خودروسازی کدام اند؟

منتشر شده در 14 اسفند 1403 ساعت 14:34
ده فیس لیفت جذاب

در این مطلب به سراغ ده مورد از فیس لیفت های جذاب و البته حاشیه ساز صنعت خودرو در سال های اخیر رفته ایم و آن ها را بررسی کرده ایم.

صنعت خودروی جهان با روزهایی که خودروسازان هر ساله تغییرات مهمی را در طراحی ظاهری محصولاتشان ایجاد می کردند فاصله زیادی دارد. اما از آنجا که متوسط عمر خودروهای جدید، تقریبا به شش تا هشت سال رسیده است، بنابراین اجتناب ناپذیر است که خودروسازان احساس کنند که در میانه عمر یک مدل، نیاز به بروزرسانی و تغییراتی هر چند کوچک در استایل و سبک طراحی محصولات خود دارند.

بر همین اساس امروزه فیس لیفت به یکی از ارکان مهم در طراحی و توسعه خودروها تبدیل شده است. این بروزرسانی ها در اواسط چرخه کامل محصول، این فرصت را به خودروسازان می دهد تا مشکلات موجود در مدل را بهبود داده و برطرف کنند. در فیس لیفت‌ یا بروزرسانی ها، عمدتا چند ویژگی ظاهری مانند تغییر در فرم طراحی چراغ ها و یا سپر می تواند به یک خودروی قدیمی کمک کند تا کمی شیک تر و مدرن تر به نظر برسد و یا حتی برخی تغییرات فنی نیز سبب بهبود شرایط رقابت یک محصول در بازار شود.

در برخی مواقع اما، خودروسازان و البته طراحان به چند تغییر محدود بسنده نمی کنند و میزان بروزرسانی های صورت گرفته فراتر از یک جراحی زیبایی ساده می شود. اما در این میان، تمامی فیس لیفت ها و بروزرسانی های انجام شده بر روی یک مدل، سبب بهبود ویژگی های ظاهری و یا فنی آن نمی شود و بلکه نتیجه عکس نیز به همراه دارد. به همین دلیل در ادامه این نوشته ۱۰ فیس لیفت مطرح قرن ۲۱ که در برخی مواقع جنجال ها و حاشیه های زیادی را هم بخصوص از نقطه نظر طراحی به همراه داشته اند بررسی می کنیم.

ب ام و سری ۷ – E65

ب ام و سری ۷ کد اتاق E65 که  نخستین بار در نمایشگاه اتومبیل فرانکفورت در سال ۲۰۰۱ به نمایش درآمد را می توان یکی از جانجالی ترین و پرحاشیه ترین محصولات تاریخ این کمپانی معرفی کرد. جنجال و حاشیه هایی که به واسطه ارائه یک استایل صریح و سبک طراحی ساختارشکنانه به وجود آمد و باعث شد تا انتقادها نسبت به کریس بنگل «Chris Bangle»، طراح ارشد وقت ب ام و به بالاترین حد خود برسد.

درواقع زمانی که کریس بنگل به عنوان رئیس دپارتمان طراحی ب ام و انتخاب شد، انقلابی در طراحی محصولات این کمپانی به وجود آورد و سری ۷ E65 نیز یکی از همین محصولات با طراحی انقلابی بود. هر چند که این روند انقلابی انتقادهای زیادی را به همراه داشت، اما کریس بنگل در مقابل به شدت از نقدهایی که به سمت او و تیم طراحی ب ام و سرازیر می شد دفاع می کرد و معتقد بود خطوط تولید باید ابتدا یک چرخه انقلابی را دنبال کنند و سپس نسلی تکاملی و به دنبال آن از یک نسل انقلابی دیگر پیروی کنند.

سری ۷ E65 در مقایسه با نسل قبلی خود، یعنی اتاق E38 که از یک طراحی محافظه کارانه اما بسیار جذاب برخوردار بود، از سبکی نسبتا رادیکال با ظاهری نوآورانه تر و جسورانه تر برخوردار شد که البته چندان مورد استقبال عموم قرار نگرفت و انتقاد کارشناسان حوزه طراحی را نیز در بر داشت. هر چند که این انتقادها عمدتا خود شخص کریس بنگل را نشانه می گرفت، اما طراح این نسل از سری ۷ کسی نبود جز  مدیر طراحی فعلی ب ام و، ادرین ون هویدونک «Adrian van Hooydonk» که در سال ۱۹۹۸ اولین ایده ها را در قالب اسکچ هایی ارائه داد. طرحی که به واسطه نمای عقب متفاوت و ساختار شکنانه ای که تا پیش از این در هیچ یک از محصولات ب ام و دیده نشده بود، فروش آن را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داد و باعث شد تا در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ تا ۶۰ درصد فروش سری ۷ کاهش پیدا کند و همین امر سبب شد تا کریس بنگل و مدیران ب ام و خیلی زود از موضع خود کوتاه آمده و تقریبا دو سال بعد از رونمایی E65، نسخه فیس لیفت شده آن را معرفی کنند. در نسخه فیس لیفت عمده تغییرات صورت گرفته مربوط به نمای عقب می شد و چراغ های L شکل که درواقع امضای طراحی محصولات ب ام و بودند با ساختاری منطقی تر جایگزین چراغ های قبلی شدند. هر چند که همچنان درب صندوق عقب بلند و لبه دار که در کنار چراغ ها که بعد ها نیز به یکی از الگوها و ترند های طراحی تبدیل شد, ساختار خود را حفظ کرد. با این حال اگر به تصاویر دقت کنید، تغییری در قسمت بیرونی چراغ های عقب و به دنبال آن ساختار گلگیر عقب , به دلیل هزینه بر بودن تغییر پرس این قسمت ایجاد نشده است.در کنار نمای عقب اما، نمای جلو خودرو نیز دستخوش تغییراتی شد که چهره ای به مراتب منطقی تر را به سری ۷ بخشیده بود.

ب ام و سری ۷ – G11/G12

دومین خودروی این لیست نیز ب ام و سری ۷ با کد اتاق G11/12 می باشد. اما داستان این اتاق از سری ۷ کاملا برعکس مدل قبلی می باشد. این نسل از سری ۷ که در سال ۲۰۱۶ به نمایش درآمد، پس از نسل دوم سری ۶، دومین محصولی بود که طراحی بیرونی آن را نادرفقیه زاده بر عهده داشت. محصولی که در زمان معرفی و به دلیل بهره مندی از استایل و سبک طراحی جذاب و زیبا که ویترینی کامل از تناسبات قوی، خطوط هماهنگ و کاراکتری پویا در کنار جزئیاتی ظریف بود، توانست توجهات بسیاری را به خود جلب کند و نظرات مثبت کارشناسان را نیز با خود همراه کند.

بطوری که بسیاری معتقد بودند که سری ۷ اتاق G11/12 (این کد اتاق مربوط به نسخه های با فاصله محوری کوتاه و بلند است) یکی از کامل ترین سری ۷ های طراحی شده توسط ب ام و است که توانسته ویژگی های مدرن و لوکس را در کنار شخصیت پویا محصولات ب ام و به نمایش بگذارد.

اما با وجود این همه زیبایی، ب ام و تصمیم گرفت که در سال ۲۰۲۰ نسخه فیس لیفت و بروز شده این مدل را با تغییرات نسبتا زیاد، بخصوص در نمای جلو معرفی کند. فیس لیفتی که نتوانست آنطور که باید بر زیبایی و جذابیت این نسل اضافه کند. بروزرسانی هایی که در نسخه فیس لیفت این نسل صورت گرفته بود شامل تغییر کامل فرم چراغ ها و سپر جلو، جلو پنجره کلیوی جدید و البته تغییر کامل درب موتور و گلگیر جلو بود که بیشتر به جهت هماهنگی با زبان جدید طراحی محصولات ب ام و صورت گرفته بود. با این حال این تغییرات، بخصوص استفاده از جلو پنجره بسیار بزرگ در مقایسه با مدل پیش از فیس لیفت، نقدهای زیادی را به دنبال داشت، اما آدریان ون هویدنک Adrian van Hooydonk و دوماگوی دوکک «Domagoj Dukec»، طراحان ارشد ب ام و اعتقاد داشتند که این جلو پنجره بزرگ، شخصیتی قوی و خاص تری به سری ۷ بخشیده است. تا آنجا که در نسل بعدی سری ۷ نیز شاهد استفاده از جلو پنجره ای به مراتب بزرگ تر از نسخه فیس لیفت سری ۷ G11/G12 بودیم.

با این حال این تغییرات تنها به نمای جلو محدود نبود و در عقب نیز تغییراتی هر چند جزئی تر در مقایسه با نمای جلو را شاهد بودیم که شامل تغییر در گرافیک و فرم قسمت داخلی چراغ ها و البته سپر عقب می شد.

مرسدس بنز E کلاس W212

در بین محصولات مرسدس بنز، کلاس E یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین کلاس های این برند می باشد. E کلاس کد اتاق W212 که در سال ۲۰۰۹ معرفی شد، یکی از نسل های ساختار شکن این مدل از نقطه نظر طراحی در طول نسل های مختلف این کلاس بود. محصولی که از خطوط و حجم پردازی های خشک بهره مند شده بود و از آن سبک طراحی محافظه کارانه ای که پیش از این از مرسدس بنز و این کلاس سراغ داشتیم فاصله گرفته بود. سبکی که پایه گذار آن پیتر فایفر «Peter Pfeiffer» مدیر سابق دپارتمان طراحی مرسدس بود و پس از آن نیز توسط گوردن واگنر «Gorden Wagener» نیز دنبال شد. با این حال این سبک طراحی و ویژگی های جذاب آن چندان ماندگار نبود و در سال ۲۰۱۳، نسخه فیس لیفت این اتاق از کلاس E با تغییرات گسترده ای معرفی شد. تغییراتی که باعث شده بود تا W212، لقب پرهزینه ترین فیس لیفت تاریخ مرسدس را تا آن زمان را داشته باشد. چرا که علاوه بر تغییرات ظاهری، نسخه فیس لیفت W212 از نظر امکانات رفاهی و سیستم های ایمنی تغییرات بسیاری را تجربه کرد و پیشرفته تر از قبل شد.

اما از جمله تغییرات ظاهری این مدل می توان به تغییر کامل مجموعه چراغ ها، سپر، کاپوت و جلوپنجره در نمای جلو اشاره کرد. در نمای عقب و با وجود انتقادهایی که به سبک طراحی چراغ های آن به دلیل ارائه حسی نامحسوس از محصولات آسیایی آن دوران می شد، اما تنها بروزرسانی صورت گرفته محدود به تغییر جزئی گرافیک چراغ ها و سپر عقب شده بود. ضمن اینکه بر خلاف تصور بسیاری، گلگیرهای عقب هیچ گونه تغییری نسبت به نسخه قبل فیس لیفت نداشته و تنها تغییر صورت گرفته بر روی پوسته بیرونی درهای عقب بوده است که به واسطه تغییر در خطوط و حجم پردازی این قسمت انجام گرفته تا ساختاری هماهنگ تر با سایر محصولات این برند داشته باشد.

ضمن اینکه در نسخه فیس لیفت W212 برای اولین بار در تاریخ کلاس E لوگوی سه پر مرسدس بنز از بالای کاپوت به روی جلوپنجره منتقل شد که البته چندان به مذاق دوستداران مرسدس بنز و این کلاس خوش نیامد همچنین با وجود اینکه گرافیک چراغ های روشنایی در روز به گونه ای طراحی شده بود که همچنان ان حس چراغ های دوبل به صورت بصری منتقل شود, اما به نوعی با هویت کلاس E کمی فاصله گرفته بود.

مرسدس بنز E کلاس W213

دهمین نسل از کلاس E، در سال ۲۰۱۶ و با مجموعه ای از ویژگی های برتر شامل طراحی شیک و زیبا و فضای داخلی منحصر به فرد و با کیفیت بالا عرضه شد. این مدل که با کد اتاق W213 معرفی شد، به عنوان پرفروش ترین مدل کلاس E شناخته می شود. با این حال در سال ۲۰۲۰ این مدل همانند نسل قبلی خود یعنی اتاق W212 یک بروزرسانی جامعی را تجربه کرد. به طوری که تمامی عناصر نمای جلو شامل چراغ ها، جلوپنجره، سپر و کاپوت باز طراحی شده اند و در نمای عقب نیز چراغ ها، سپر و نیمه پایینی درب صندوق به جهت هماهنگی با زبان طراحی جدید مرسدس بنز در آن زمان تغییر کردند. هر چند که در نسخه فیس لیفت W213 با وجود ارائه یک شخصیت اسپرت تر، اما ارتباط بصری عناصر باز طراحی شده، بخصوص ارتباط بصری چراغ های عقب قرار گرفته بر روی گلگیر با ستون C، زیبایی نسخه قبل را نداشتند.

ضمن اینکه بازهم باید به این مورد اشاره کرد که با وجود تغییر کامل فرم چراغ های عقب در نسخه فیس لیفت W213، اما اگر نقطه اتصال چراغ ها و سپر را با گلگیر عقب بررسی و با مدل قبل مقایسه کنیم، خواهیم دید که این قسمت از بدنه بدون تغییر باقی مانده است. با این حال برخلاف تغییرات گسترده نمای بیرونی, فضای داخلی اما تغییر مهمی را تجربه نکرده بود.

مرسدس بنز CLC

در سال ۲۰۰۸ بود که مرسدس بنز همزمان با هفته مُد برلین، از نسل جدید کوپه کلاس C و با نام CLC رونمایی کرد. محصولی که یک سال پس از نسخه سدان کلاس C اتاق W204 معرفی شد و طبیعی بود که طراحی آن نیز شباهت های زیادی با برادر سدان خود داشته باشد. اما مرسدس در تصمیمی که تا پیش از این احتمالا تنها در صنعت خودروسازی ایران شاهدش بودیم و هستیم، تنها اقدام به ایجاد تغییر در دماغه و قسمت انتهایی خودرو در مقایسه با نسل قبلی کرده بود و تغییرات خاصی را به جز اینه های جانبی و الیته رینگ ها در نمای کناری ان به وجود نیاورد. نکته عجیب تر اینکه مرسدس این مدل را با نامی جدید, یعنی با نام «CLC» به بازار معرفی کرد. در حالی که مشخص نبود که کوپه CLC یک فیس لیفت Major از نسل قبلی خود، یعنی C کلاس کوپه می باشد یا نسل کاملا جدید کوپه C. به عبارتی اگر CLC یک محصول جدید بود چرا بسیاری از جزئیات بدنه و یا حتی نمای داخلی تقریبا بدون تغییر باقی ماند و اگر یک فیس لیفت بزرگ از مدل قبلی بود, پس علت تغییر نام آن چه بود؟!

در نمای بیرونی نیز تغییرات صورت گرفته که شامل تغییر کامل چراغ ها، جلو پنجره، سپر و کاپوت در نمای جلو و نیز قسمتی از چراغ ها و درب صندوق در نمای عقب بود، به لحاظ بصری نتوانسته بود هارمونی مناسبی با ساختار نسخه قبل ایجاد کند و این عدم هماهنگی بین خطوط و فرم های تیز عناصر جدید با خطوط نرم و ماهیچه ای نسل قبل، واکنش های منفی بسیاری از کارشناسان و علاقه مندان را به همراه داشت.

سرانجام هم مرسدس CLC پس از حدود دوسال از خطوط تولید مرسدس بنز خداحافظی کرد و جای خود را به مدل کاملا جدید کلاس C کوپه که بر پایه نسخه فیس لیفت کد اتاق W204 طراحی شده بود داد.

تویوتا کمری XV50

دهمین نسل سدان محبوب و سایز متوسط تویوتا، یعنی کمری برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ معرفی شد. این مدل که با کد اتاق XV50 شناخته می شود، برای رقابت با رقبای مدعی خود یعنی هوندا اکورد، هیوندای سوناتا و کیا اپتیما، بخصوص در بازار آمریکا که کمری همواره از محبوبیت و فروش بالایی برخوردار بود، نیاز به یک سبک طراحی قوی و البته زیبا برای حضور قدرتمند تر داشت. اما در عوض این نسل از کمری حداقل از نقطه نظر ظاهری، ویژگی برتری را نسبت به رقبای خود ارائه نمی کرد و هر چند که نباید فراموش کرد که فاکتور زیبایی و جذابیت های بصری در اولویت چندم اغلب خریداران کمری قرار دارد، اما نمی تواند دلیل بر زیبا نبودن آن نیز تلقی شود. بنابراین با توجه به این امر و انتقادهای ایجاد شده نسبت به این نسل از کمری، در سال ۲۰۱۵ تویوتا تصمیم گرفت که از نسخه فیس لیفت دهمین نسل کمری رونمایی کند.

اما بر خلاف گذشته، این یک فیس لیفت ساده و یا مختصر از کمری نبود، بلکه تقریبا نسل جدیدی از این سدان محبوب را شاهد بودیم که تقریبا تمامی عناصر بدنه و سطوح بیرونی به جز سقف تغییر پیدا کرده بود. در واقع میزان تغییرات آنقدر زیاد بود که علاوه بر تغییرات معمول در یک فیس لیفت مختصر «Minor» یا عمده «Major» که شامل چراغ ها، جلو پنجره و سپر می شود، شاهد تغییر در درهای جانبی، گلگیرهای جلو و عقب و ستون ها نیز بودیم. هر چند که نسخه فیس لیفت شده هم از نظر سبک طراحی و استایل, چندان خودرو جذابی از کار در نیامد، اما این ریسک تویوتا برای ایجاد تغییرات در بدنه کمری یکی از پرهزینه ترین و مشهورترین فیس لیفت های صورت گرفته در تاریخ خودروسازی را رقم زد. با این حال در داخل کابین به جز غربالک فرمان و اهرم تعویض دنده, بروزرسانی دیگر دیده نمی شود.

هیوندای سوناتا LF

در طول تقریبا یک دهه اخیر، هیوندای نشان داده است که هیچ ابایی در بروزرسانی و فیس لیفت های گسترده بر روی محصولات خود ندارد. از دو نسل اخیر هیوندای سوناتا تا نسل قبلی سانتافه و مدل هایی مانند الانترا و یا پالاسید، همگی تغییرات گسترده ای را در نسخه فیس لیفت تجربه کرده اند.با این حال شروع این روند را می توان به نام سوناتا LF زد.

این نسل از هیوندای سوناتا نخستین بار در سال ۲۰۱۵ به بازار معرفی و جایگزین مدل جذاب YF شد. با این حال طراحی ظاهری آن مثل گذشته پویا و جسورانه نبود، بنابراین هیوندای تصمیم گرفت که در سال ۲۰۱۸ یک فیس لیفت عظیم بر پیکره این مدل انجام دهد و آن را با سبک طراحی جدید هیوندای که بر پایه پویایی و هیجان بصری شکل گرفته بود هماهنگ تر کند. از جمله تغییرات صورت گرفته در نسخه فیس لیفت سوناتا LF، می توان به تغییر فرم چراغ ها و سپرهای جلو و عقب، جلوپنجره، کاپوت و درب صندوق اشاره کرد که توانست چهره ای به مراتب پویا تر و جسورانه تر را به هیوندای سوناتا ببخشد.

فورد موستانگ S550

فورد موستانگ یکی از مشهورترین محصولات فورد و احتمالا محبوب ترین خودروی عضلانی یا «Muscle Car» تاریخ است که به عنوان یکی از نمادهای صنعت خودروسازی امریکا و جهان نیز شناخته می شود.

ششمین نسل این مدل محبوب فورد با کد اتاق S550، نخستین بار در سال ۲۰۱۵ معرفی شد که در مقایسه با نسل قبلی خود که یکی از زیباترین موستانگ های تاریخ با طراحی رترو بود، از ظاهری مدرن تر که هویت یک موستانگ را با استفاده از عناصری مانند کاپوت بلند و سقف و صندوق کوتاه که حالتی عریض تر و کم ارتفاع یا به اصطلاح خوابیده تر به آن بخشیده بود را تا حدودی به نمایش گذاشت.

اما تمامی این ویژگی ها در سال ۲۰۱۸ و با معرفی نسخه فیس لیفت نسل ششم موستانگ رنگ باخته و انتقادها نسبت به طراحی آن را بیشتر کرد. درواقع تغییرات صورت گرفته بر روی موستانگ که عمدتا به نمای جلو آن و تغییر فرم چراغ ها، جلو پنجره، سپر و خطوط روی کاپوت مربوط می شد، نتوانسته بود آن چهره و کاراکتر عضلانی و قدرتمند موستانگ را حفظ و بهبود ببخشد و بیشتر آن را به یک کوپه اسپرت دو نفره که از یک طراحی ظریف و مدرن برخوردار است نزدیک کرده بود و با آن Muscle Car همیشگی که از یک موستانگ به یاد داشتیم تا حدی فاصله گرفته بود.

بنتلی بنتایگا

در سال ۲۰۱۶ بود که اولین SUV تاریخ بنتلی که بر پایه کانسپت EXP-9F طراحی و توسعه پیدا کرده بود معرفی شد. از همان زمان رونمایی نسخه کانسپت شاسی بلند بنتلی، انتقادهای بسیاری نسبت به طراحی ظاهری این کانسپت وجود داشت و عموما انتظار داشتند که نسخه تولیدی آن شباهت زیادی به مدل مفهومی نداشته باشد. با این حال زمانی که بنتلی از نسخه تولیدی بنتایگا رونمایی کرد، ناامیدی زیادی نسبت به طراحی آن به وجود آمد. چرا که بسیاری معتقد بودند که بنتلی بنتایگا از نظر ظاهری هیچ گونه ویژگی که نشان دهنده یک محصول لوکس با ظرافت بالای طراحی است را ندارد و تنها یک بنتلی با ارتفاع بلند تر است که سعی می کند خود را کمی لوکس نشان دهد.

با این حال در حدود پنج سال بعد، بنتلی از نسخه فیس لیفت بنتایگا رونمایی کرد که تغییرات مهمی را بخصوص در نمای عقب تجربه کرده بود و با اینکه هنوز هم بنتایگا SUV جذابی به نظر نمی رسید، اما همین تغییرات و بروزرسانی ها، ظاهری شیک تر و البته پویا تری را از بنتایگا به نمایش می گذاشت. از جمله تغییرات صورت گرفته در نسخه فیس لیفت بنتایگا می توان به تغییر در فرم چراغ های دوبل جلو که اکنون از آن حالت دایره ای شکل مدل قبلی فاصله گرفته و فرمی بیضی یا به اصطلاح بادامی شکل به خود گرفته است و یا تغییر کامل سپر و ورودی های هوا، جلو پنجره، کاپوت و در ادامه گلگیر جلو اشاره کرد. اما در نمای عقب تغییراتی بسیار محسوس تر از نمای جلو است که شامل تغییر کامل فرم چراغ ها، درب محفظه بار و سپر می باشد. ضمن اینکه نکته جالبی که در فیس لیفت بنتایگا باید به آن اشاره کرد، تغییر کامل گلگیر عقب است که نشان از اهمیت بهبود ظاهر بنتایگا برای بنتلی داشت. در داخل کابین نیز حجم تغییرات بسیار فراتر از یک فیس لیفت ساده است چرا که رودریها، غربالک فرمان و حتی کنسول میانی داشبورد بطور کامل بازطراحی شده است.

مرسدس بنز C کلاس W204

مرسدس بنز کلاس C با کد اتاق W204 که در سال ۲۰۰۷ معرفی شد را می توان یکی از زیباترین کلاس C های تاریخ نامید. محصولی که در آن دوران، یعنی در حدود دو دهه پیش به الگویی در طراحی محصولات سایر برند ها نیز تبدیل شد. با این حال C کلاس W204 در فضای داخلی و طراحی کابین، با وجود ارائه ترکیبی مناسب از زیبایی و فناوری های روز، نتوانست همانند نمای بیرونی نظرهای مثبت را به خود جلب کند. بخصوص از نظر کیفیت مواد و متریال. موردی که گوردن واگنر «Gorden Wagener» مدیر بخش طراحی مرسدس در طی مصاحبه ای به آن اذعان داشت و بحران اقتصادی اروپا در اواسط دهه اول ۲۰۰۰ میلادی و کاهش هزینه های تولید ناشی از این بحران را دلیل اصلی این افت کیفیت در مواد و متریال محصولات مرسدس، بخصوص نسل چهارم C کلاس دانست.

اما در سال ۲۰۱۱، یعنی چهار سال بعد از معرفی  W204، نسخه فیس لیفت این اتاق را معرفی کرد که بر خلاف سایر فیس لیفت های معرفی شده در لیست، عمده بروزرسانی صورت گرفته بر روی ان، نه بر روی نمای بیرونی، بلکه در نمای داخلی اتفاق افتاده بود. به طوری که تقریبا پوسته داشبورد به طور کلی تغییر پیدا کرده بود و از نظر کیفیت مواد و متریال نیز، نسخه فیس لیفت بهبودهای قابل توجهی را دریافت کرده بود.

امکانات مرسدس بنز C کلاس W204

تغییر فرم دریچه های تهویه کناری و مرکزی، پنل نمایشگر مرکزی، غربالک فرمان و… شخصیتی متفاوت و البته اسپرت تری را به فضای داخلی کلاس C بخشیده بود. با این حال و با وجود تغییرات گسترده در داخل کابین و پوسته داشبورد، اما فرم رودری ها، کنسول مرکزی و نیز صندلی های تقریبا بدون تغییر باقی مانده بود.

حال نظر شما کاربران چیست؟ به نظر شما جای فیس لیفت کدام خودرو در این لیست خالیست و کدام مدل می توانست به عنوان بهترین و یا بدترین فیس لیفت خودروسازی جایگزین مدل های بررسی شده این لیست باشد؟

ویدیو های پیشنهادی

One Response to “ده فیس لیفت جذاب، پرهزینه و البته حاشیه ساز صنعت خودروسازی کدام اند؟”

  1. رضا گفت:

    فیس لیفت اتاق بنز W213 را میتواند افتضاح ترین و بدترین فیس لیفت تاریخ مرسدس نامید و اون رو شروع سقوط مرسدس تلقی کرد.

    ۰
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.