نقد و بررسی طراحی سایپا اطلس ؛ مشتی نمونه خروار!

اطلس جدید ترین محصول گروه خودروسازی سایپا است که به زودی به بازار می آید. در این مطلب طراحی سایپا اطلس را به صورت دقیق بررسی می کنیم.
در سال ۱۳۸۷ بود که سایپا از نخستین محصول به اصطلاح «ملی» خود با نام مینیاتور که بعدها و در هنگام عرضه به بازار به «تیبا» تغییر نام داد، رونمایی کرد. تیبا حاصل پروژه ای با نام SPC5 بود که حدودا ده سال پیش از آن , در سال ۷۹-۱۳۷۸ و با هدف طراحی و ساخت خودرویی بر پایه موتور، شاسی و بسیاری قطعات مشترک با کیا پراید و البته طراحی بیرونی و داخلی متفاوت از آن استارت خورده بود. هرچند که همانند نام محصول، کد پروژه و پلت فرم نیز در طول زمان طراحی و توسعه محصول تغییر کرد و اکنون محصولات خانواده تیبا با پلتفرم X200 شناخته می شود.

پس از عرضه نسبتا موفق تیبا، سایپا همانند آنچه که پیش از آن همواره در صنعت خودروسازی ایران شاهدش بودیم! نسخه های متفاوتی از تیبا را به همراه بروزرسانی های ظاهری جزئی و عمیق و با نام های متفاوتی مانند تیبا۲، ساینا و کوییک و در قالب خودروهایی در کلاس هاچبک, هاچبک کراس و البته سدان عرضه کرد که همگی توانستند به طرق مختلف، موفقیت های تیبا را تکرار کنند. بخصوص کوییک که پس از توقف عرضه پراید، در قالب یک هاچبک کراس کوچک شهری اقتصادی و صرفا به دلیل طراحی نسبتا متعارف تر و به روز تر( نه زیباتر) و البته برخی اپشن های بیشتری که در مقایسه با تیبا ۲ و سایپا ۱۱۱ و نیز قیمت کمتری که نسبت به پژو ۲۰۶ تیپ۲ داشت، توانست به سرعت در میان خریداران, بخصوص جوانان با اقبال رو به رو شود.

در طراحی ظاهری کوییک که در واقع نسخه هاچبک ساینا قلمداد می شد، شاهد استفاده از المان هایی ظاهری مانند قطعات پلاستیکی مشکی دور گلگیر و باربند یا روف رک «Roof Rac» بودیم که استایلی شبیه به خودروهای هاچبک-کراس که در آن زمان با ورود رنو ساندرو استپ وی با استقبال گسترده ای مواجه شد، پیدا کرده بود. ضمن اینکه با انجام برخی اصلاحات در فرم پردازی عناصری مانند جلوپنجره، چراغ های عقب و سپرهای جلو و عقب، از چهره ای به مراتب هماهنگ تر در مقایسه با ساینا که مملو از زوایای تیز بود و از عدم هماهنگی میان اجزا و کلیت پیکره رنج می برد, برخوردار شد. هر چند که هنوز هم با استایل و پیکره قدیمی و و از مد افتاده تیبا رو به رو بودیم.

با این حال به نظر می رسد که سایپا قصد دل کندن از پلت فرم قدیمی خانواده تیبا، یعنی X200 را ندارد و در جدیدترین محصول خود! قصد دارد تا جامه ای نو را بر تن نحیف و خسته تیبا بپوشاند و آن را با نام های اطلس و سهند به بازار عرضه کند که در ادامه نقدی بر طراحی ظاهری و داخلی این محصول به نوعی جدید خواهیم داشت.
طراحی ظاهری
اطلس خودرویی است که از ناحیه دماغه و قسمت پشت تغییرات کاملی را نسبت به کوییک تجربه کرده است. با این حال اگر چرخی در اطراف خودرو بزنیم، با استایل کلی کوییک یا درواقع همان تیبا، به خصوص در نمای جانبی رو به رو می شویم که کمی با چاشنی مدرنیته همراه شده است.

در نمای جلو و در قسمت دماغه اطلس سعی دارد تا با الگوبرداری از نمونه های روز و بین المللی و نیز استفاده از خطوط و زوایا تیز، بخصوص در قسمت جلو پنجره و چراغ ها که طبق ادعای سایپا در طراحی آن از پوزه کوسه الهام گرفته شده!، چهره ای جوان پسند و مدرنی را از خود به نمایش بگذارد. البته این ادعای سایپا، مبنی بر الهام گیری از پوزه کوسه را نمی توان شعاری تبلیغاتی بیش قلمداد کرد، چرا که با یک جستجو ساده در اینترنت و دیدن تصاویری از فورد Ka پلاس یا FIGU متوجه شباهت های انکارناپذیر میان این دو محصول و نگاه عمیقی که طراحان در الگو برداری از نمای جلو این مدل فورد داشته اند، شد. بخصوص در قسمت سپر و مجموعه چراغ ها و ورودی های هوای آن که این شباهت ها به اوج خود رسیده است.

هرچند که این شباهت ها و الگوبرداری ها, همانطور که بارها در مقالات و بحث های گوناگون به آن اشاره شده است به خودی خود موضوع تازه, عجیب و یا منفی در امر طراحی خودرو به شمار نمی آید، اما انتخاب درست و منطقی یک محصول جهت الگوبرداری از عناصر ظاهری آن و نیز نحوه استفاده و بکارگیری اصولی از آن ها در یک مدل دیگر می تواند تاثیر بسزایی در زیبایی و یا عدم زیبایی ظاهری یک محصول داشته باشد. موردی که پیش از این در شاهین به درستی اجرا شده بود, درحالی که اکنون در اطلس شاهد آن هستیم که این امر به گونه ای سطحی و به دور از اصول زیبایی شناسی صورت گرفته اس, چرا که این نما به هیچ وجه با کلیت بدنه هماهنگ نمی باشد. با این حال بخشی از این نکته منفی را می توان در ساختار و معماری قدیمی اطلس جستجو کرد.

در ادامه علاقه طراحان به استفاده از خطوط و زوایای تیز در فرم چراغ ها، جلو پنجره، خطوط روی سپر و فریم دور مه شکن، سبب شده تا همانند آنچه که در ساینا شاهدش بودیم، یعنی عدم هماهنگی فرم پردازی این عناصر و تضاد آن ها با فرم های نرم پیکره کلی و منحنی های نمای جانبی، آزار دهنده باشد. بخصوص زمانی که در کوییک این نقصان ها تا حدودی, هر چند کم برطرف شده بود و عدم رعایت این جزییات و و نیز بهبود آن در بروزرسانی جدید، یک پسرفت به شمار می آید که قابل چشم پوشی نیست.

ضمن اینکه تعدد خطوط روی کاپوت و استفاده از دو خط استخوانی «Bone Line» در مرکز کاپوت مطابق آنچه که در محصولات مرسدس شاهدش هستیم، هیچ توجیه اصولی و فنی نداشته و تنها دلیل مستدلی که می توان برای ایجادشان پیدا کرد سلیقه طراح یا تیم اجرایی بوده است.
در نمای جانبی همچنان با خط سقفی منحنی شکل و فرم آشنا و به اصطلاح تخم مرغی گرین هوس«Green house» کوییک و تیبا رو به رو می شویم که بسیار قدیمی و از مد افتاده می باشد، بخصوص وقتی که ارتفاع سقف و نیمه بالایی بدنه بلندتر از حد معمول باشد، سبب ایجاد تناسباتی نا متعارف در این بخش می شود.

از ویژگی های جدید و متفاوت اطلس در مقایسه با کوییک در این نما اما می توان به آینه های جانبی جدید که هر چند از ابعادی نسبتا مناسب تری برخوردار است، اما همچنان ظاهری زمخت و ناموزون را در مقایسه با سایر عناصر جدید و قدیم بدنه به نمایش می گذارد و مورد بعدی نیز اضافه کردن یک المان تزئینی آبشش مانند در گلگیرهای جلو است که البته بسیار ساده طراحی شده است.
نکته دیگری که در نمای جانبی ساینا و کوییک همواره مورد انتقاد بوده و در طراحی سایپا اطلس هم شاهدش هستیم، فرم خشک و بی حس رکاب زیر درب ها است که به عنوان یکی از تاثیرگذارترین المان ها در طراحی نمای جانبی به شمار می رود که تیم طراحی می توانست با یک بازنگری مجدد و صرف زمان بیشتر و با بازی با خطوط و یا اضافه کردن یک المان بصری همانند آنچه که پیش از این در محصولات سیتروئن شاهدش بودیم، چهره ای پویا تر و البته هماهنگ تر با پیکره کلی، به نمایی جانبی اطلس بدهند. ضمن اینکه ابعاد و سایز رینگ ها هنوز هم کوچک بوده و با کلیت نمای جانبی سازگار نیست.

با گذر از دو نمای قبلی، به قسمت عقب اطلس می رسیم، جایی که به تبعیت از نمای جلو، شاهد یک الگوبرداری عمیق از سبک طراحی محصولات رنو و مشخصا نسل دوم کپچر هستیم. به طوری که تمامی جزئیات و عناصر طراحی شده در این قسمت به سرعت یادآور کپچر می باشد.
طراحی چراغ ها جدید و به روز می باشند و بر خلاف چراغ ها جلو که در طراحی آن از زوایای تیز در گوشه ها استفاده شده, دارای فرمی نرم تر و هماهنگ تر با ساختار کلی بدنه هستند, همچنین استفاده دیفیوزر های اسپرت در زیر سپر نیز چهره این نما را اسپرت تر کرده است.

با این حال و در یک دید کلی طراحی, شاید تمامی این المان ها و جزئیات اجرا شده، بصورت جداگانه نسبتا مدرن و جذاب تر از کوییک از آب درآمده باشد، اما در قالب یک مجموعه واحد و بر روی یک پیکره با تناسباتی قدیمی و تقریبا بیست ساله، به هیچ وجه قابل توجیه نیست، ضمن اینکه شما در کوییک چهره ای به مراتب هماهنگ تری را در نماهای مختلف نسبت به اطلس مشاهده می کنید, به گونه ای که در اطلس هر نما ساز خود را کوک کرده و به صدا در می آورد!
کابین در طراحی سایپا اطلس
در داخل خودرو اما با تغییراتی کامل رو به رو هستیم که البته همانند نمای جلو و عقب استایل بیرونی که شاهد الگوبرداری های متعددی بودیم، فضای کابین اطلس نیز بر گرفته از نسل دوم داچیا لوگان که در بازار ایران با نام رنو سیمبل شناخته می شود، می باشد. با این تفاوت که در مقایسه با نمای بیرونی از میزان شباهت ها کاسته شده است و با فرمی به مراتب دلپذیر تر و تا حدی زیباتر از کابین کوییک مواجه می شویم.
استفاده از نمایشگر مرکزی و لمسی بزرگ تر، کلاستر جدید با نشانگر های که بی شباهت به نسل اول ام و ام X22 و محصولات ب ام و نیست، دریچه ها دوار سیستم تهویه و نیز استفاده امکانات رفاهی و ایمنی بیشتر مانند سانروف، سیستم تهویه اتوماتیک و…، همگی فضای داخلی دلنشین تری را برای اطلس به ارمغان آورده است.

اما همچنان در داخل کابین و در طراحی سایپا اطلس با ایرادات ریز و درشتی رو به رو می شویم که در ادامه به آن می پردازیم.
اولین مورد که می توان به آن اشاره کرد، رنگ کرم استفاده شده در تریم داخلی است که در ترکیب با قسمت های مشکی داشبورد، فرمان و… چنان جذاب نیست، بخصوص با توجه به متریال نه چندان با کیفیتی که در داخل کابین استفاده شده، می توان حدس زد که در طولانی مدت به صورت محسوسی جذابیت بصری خود را از دست خواهد داد.
مورد بعدی که داخل کابین کاملا آزار دهنده است، فرم رودری ها، خصوصا رودری های جلو است که به لحاظ بصری بسیار شلوغ و فاقد زیبای می باشد و به لحاظ عملکردی نیز به دلیل زاویه عجیبی که دستگیره های عمودی دارند، نمی توان انتظار باز و بسته شدن راحت در ها را داشت. علاوه بر این غربیلک D شکل فرمان، با وجود ساده و خوش فرم بودن، اما با کلیت داشبورد و مجموعه سر دنده هماهنگ نمی باشد.

به لحاظ فضای داخلی نیز، با توجه به مشترک بودن پلت فرم اطلس و کوییک و فاصله محوری یکسان هر دو, می توان انتظار فضای مناسبی را در این کلاس از اطلس داشت.
نکته آخر در مورد طراحی سایپا اطلس
سایپا اطلس نمونه ای از موارد متعددی است که طی چندین سال در صنعت خودرو کشور شاهدش بودیم و هستیم، یعنی انجام بروزرسانی های متعدد ریز و درشت بر روی یک محصول قدیمی و ارائه نسخه های مختلفی از آن با نام یک محصول کاملا جدید. با ذکر این نکته که ما در هیچ یک از این محصولات پیشرفتی محسوس و قابل توجه ای را چه از نقطه نظر طراحی و چه به لحاظ کیفیت فنی و مونتاژ مشاهده و لمس نکرده ایم و شاهد آن هستیم که این دور باطل همچنان ادامه دارد! بطوری که در هر نوبت با برداشتن یک گام رو به جلو، چند گام رو به عقب بر می گردیم!

هر چند علیرغم ایرادات و اشکالات گفته شده در رابطه با اطلس، اما همانند سایر محصولات وطنی که به روی خط تولید رفته، قطعا شاهد فروش و استقبال گسترده ای از آن خواهیم بود.
مطلب خیلی خوب و کاملی بود و تمام نکات آن به درستی اشاره شد
حالا که این حرفاروزدی شده قرض هم بگیرم میرم ثبتنام میکنم
خودرو زیبایی هست و بااین قیمت در مقایسه با خودرو های دیگر آپشن های خوبی دارد، به نظرم خریدش خارج از لطف نیست.
فقط در نظر بگیر که یکسال تاخیر داره
فنیش هم مهمه ک اشاره نشد.همچنان موتور هشت سوپاپ!ضعف در دیسک و صفحه که هم زود تموم میشه هم لرزش اولیه دارن!لرزش فرمان در سرعت بالای ۸۰ تا!کشیدن فرمان ب یک سمت هنگام ترمزگیری!صدای ناهنجار موتور در دور بالای ۳۰۰۰ دور بر دقیقه!سیستم تعلیقی ک هیچ بهبودی نداشته!کپ وحشتناک دریچه گاز!مشکلات برقی کما السابق! و …
هنوز به بازار نیومده اطلس شما چطور سوار شدین و این همه ایراد ازش گرفتی
عزیزم همچین میگی هنوز به بازار نیامده یکی ندونه فکر میکنه یه ماشین جدیدی هست !
داداش ظاهرشو دیدی ؟ مشخصات فنی و موتوریشو خوندی ؟ همون کوییکه ها !
داداش چرا الکی نظر میدی. من ۶ساله ساینا دارم.درسته نسبت به ماشینهای خارجی حرفی واسه گفتن نداره.ولی بعد از ۱۰۰هزار کارکرد هنوز دیسک و صفحه وجلو بندی فابریک روشه مشکلاتی که گفتی نداره
من ساینا ۹۹ دارم علاوه بر مشکلاتی که دوستمون گفت کلی ایراد دیگه هم داره .
از صفر خودم تحویل گرفتم شکل ترمز داشت لنت رو میجویید با اینکه میبردم گارانتی تا درستش کنن فک کنم ۵ دست لنت خریدم . قبل از ۴۰ هزار کیلومتر تو گارانتی سر سیلندر ماشین باز کردن . تو گارانتی دنده برنجی رو دوبار عوض کردن اخرم درست نشد .
رو ۴۰ هزار دیسک و صفحه عوض کردم و در کمال تعجب چندین نفر بودن که میگفتن زیر ۳۰ هزار تا عوض کردن . از هر ۱۰۰ تا یکی خوب در میاد . من پراید داشتم مدل ۹۳ واقعا بی ازار و خوب بود ولی این اشغال جالبه اشغال رو میاید دفاع میکنید خب شمایید که باعث میشید پر رو بشن
در اینکه مثل تخم مرغ شانسیه شکی نیست بعضیاشو هرکاری کنی مشکل دارن .
منم یه کوییک داشتم خداییش راضی بودم کلی مسافرتم باهاش رفتم فقط روغن خوب میریختم و لنت خوب میذاشتم کلا بی ازار بود بجز دستگیره درش که میشکست که اونم یه مدل اهنی تو بازار داشت(پشتش اهنی بود) حل شد
آره ماشین ۶ سال پیش بازم بهتره تا آشغالهای امروزی شخصه ی ساینا داریم یک سال کار هررررررر روز خرابه
چرا جای پلاک در بخش عقب انقدر بزرگ و نامتناسبه. از اون گذشته اصلاً نمیتونم با داشبورد و کنسولش کنار بیام. ی جوریه. وقتی راناپلاس توی این محدوده قیمت هست خرید این ماشین هیچ توجیحی نداره (سورن پلاس هم یکم گرون تره)
این دو تا خبر هونگچی برقی و اطلس رو پشت سر هم نگاه کردم و تسمه تایم پاره کردم!!! خخخخ
درود
شما رو به مقدسات تون قسم میدم انقدر مردم رو هالو فرض نکنید
چه نقد و برسیایی؟!!!
مردم بینوای ما که چاره ای ندارند
حداقل به شعورمون توهین نکنید😡
یه سایتی ام میاد مشکلات ظاهری یه ماشین رو حالیمون میکنه باهاش مشکل دارید؟ خوبه نیومده به به چه چه کنه، من اصلا هر کاری کردم با ظاهر اطلس کنار نیومدم تازه این مطلب رو خوندم بیشتر متوجه ایرادات ظاهریش شدم، لااقل میشه جای اطلس یه ماشین ایرانی یه کم بهتر از لحاظ ظاهری خرید و همون پول رو داد و مجبور نباشی حتما اطلس بخری، گرچه کلا همه ماشینهای داخلی ایراد دارن ولی کم و زیاد داره!
بلاخره به مرحله تولید انبوه رسید انشالله؟
گرچه خرداد دیدم خبر گذاشتن به تولید انبوه رسیده ولی تا ماه پیش که هنوز ازمایشی بود
هنوز. پرایدههههه…..اوق.
فقط. بوقش ت. جلو پنجره😆😆😆
مشخصه پراید داری؟؟؟
ولی من خودم سهند دارم هر روز دلم رو می شکنن می گن ماشینت پرایده خره و…
هیچ کس مبارکه یا ماشإالله بهم نگفت یکبار اشکم در اومد نفرین کردم کسانی که مارو اذیت می کنن مخصوصا افکارمون…ما پولمون همینه سوارش هستیم بهتر از ناشکری کردنه؟
صد هزار رحمت به سایپا و ایران خودرو ایلیا خودرو با دایون y5پول میگیره و نه پولو میده نه ماشینو .سایپا حداقل پول میگیره یه چی بهت میده
من مطمئنم و کاملا ایمان دارم داخل کشور طراحان و گرافیست های فوق العاده حرفه ای داریم ولی عمدا همچین آشغال هایی رو تحویل ملت میدن یعنی اگه تا چند سال پیش شک داشتم الان کاملا ایمان دارم که یه سیاست های کثیفی پشت پرده است
چه برایمان آوردی مارکو؟! محصولی شگرف از سایپا بنام اطلس..چی این که همان کوییک لگن است
آری قربان خر همان خر است فقط پالانش را تعویض نموده و به قیمتی گزاف میفروشیم!!؛
آفرین بر تو مارکو باهوش
با سلام . به نظر من اطلس فقط اگه ثبت نامی باشه و با قیمت کارخانه (۳۹۹۷۳۱۰۰۰ تومان) خریداری بشه ارزش خرید داره ((البته اگه داستان کوییک GX تکرار نشه که آخرش بعد یکسال انتظار اومدن کوییک GXL بدون آپشن دادن گفتن اون همونی بود که وعده داده بودیم !)) در غیر این صورت (قیمت بازار در سایت ۵۲۵ میلیون تومان) اصلا نمی ارزه چون همان کوییک هست منتها آپشنالش ! اتاق و بدنه که همان کوییکه – موتور و گیربکس هم که همونه – پنل تهویه که همونه – دکمه های فلشر و قفل کودک که همونه – فرمانم که همونه . اگه به من باشه که میرم یه کوییک ساده میگیرم که هم اکنون قیمت بازارش ۳۸۵ میلیون هست ((دقت کنید همه قیمتها از روی چند سایت فروش معتبر در آوردم خودتون میتونید برید ببینید)) یه مانیتور بهترین برند میشه ۴ میلیون – رینگ اسپرت هم هست ۳۴۰۰ تومان – ست کامل چرم که شامل روکش صندلی و دور فرمان – گردگیر و سری دنده و پشتی گردنی میشه ۲ میلیون – قاب راهنمادار اسپرت آیینه بغلها هم ۳۳۰ هزار تومان هست – دوربین دنده عقب ۱۵۰۰ تومان – برای افزایش قدرت و نفس ماشین یه هدرز استیل با ریمپ اصولی هزینه ش میشه ۴۱۰۰ تومان – گرم کن صندلی ۲ میلیون – آنتن کوسه ایی ۱۰۰ هزار تومان – قاب اسپرت صفحه کیلومتر ۱۷۸ هزار تومان که جمعا میشه ۱۹۳۰۸۰۰۰ تومان که حالا ما رندش میکنیم میگیم ۲۰ میلیون تومان دقت کنید اینها گرانترین و بهترین برندها هستند و اگه بخوایید مارک های ارزانتر بندازین هزینه ی آپشنال کردنش خیلی کمتر میشه (که قطعا سایپا هم مارک خوب نمی بنده!) ۳۸۵ میلیون یه کوییک ساده به اضافه ۲۰ میلیون برای تقویت موتور و آپشنال کردنش میشه ۴۰۵ میلیون ۱۴۰ میلیون هم اضافه میاد میذارم گوشه جیبم اینجوری نه خودم را درگیر ثبت نام و شرایط هفت خوانیش کردم و نه منتظر تحویل ماشین که در بهترین حالت ممکن سه ماه طول میکشه میشم . تمام
داداش بعضیا رو یادت رفت
رینگ اسپرت ۴ تا چرخ میشه حدود ۱۲ میلیون سانروف حدود ۳۰ میلیون چراغ لنز دار که تو محصولات ایرانی اصلا نداریم حدود ۴ تومن . چراغ عقبم نئون میشه حدود ۲.۵ ترمز Eps که مهمترین آپشنه برای جلوگیری از تصادف . پاور سانروف . ترمز سربالایی . فرمان دی کات کلید دار و آپشنهای دیگه مثل کولر حالت مکس با پرتاب بیشتر و باله عقب و …
تازه خیلی ازینا رو یا نمیتونی ببندی رو ماشین کوییک مثل سانروف و ترمز و … یا همخونی نداره یا اصلا موجود نیست.
در کل چاره ای نیست تو بقیه دنیا با این قیمت ها میتونی بهترین ماشینها رو سوار بشی ولی اینا مردم ایران رو گروگان گرفتن .
البته دلالها هم تو این اوضاع کم مقصر نیستند .
ماشین رو باید همه بتونن براحتی به قیمت کارخونه بخرن مثل قدیم . و هرکس باید بتونه اپشنها رو انتخاب کنه .
داخل اطلس مثل یه دختر زشت و بد قیافه میمونه که هر چی کرم و اریشش کنی بازم چون فرم و زمینه نداره بازم زشته
سلام . سایت خوبه آخرین خودرو خدا وکیلی چطور دلتون اومد FORD را کنار اطلس گذاشتید و یه جورایی مقایسه کردید !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
همکنون قیمت اطلس با اتاق تیبا ۲ و موتور و گیربکس تیبا ۲ با استاندارد های ۸۵ گانه به اضافه سانروف و مانیتور ۵۷۰ میلیون تومان و قیمت رانا پلاس ارتقا یافته با موتور ۱۶ سوپاپ TU5 و با استانداردهای ۸۵ گانه و کروز کنترل و آیینه وسط الکتروکرومیک بدون سانروف و مانیتور هست ۶۱۰ میلیون تومان یعنی ۴۰ میلیون گرانتر ! وقتی پشت اطلس میشینی هیچ چیز تازه ایی تجربه نخواهید کرد و وقتی استارت میزنید موتور پر صدای ۸ سوپاپ قدیمی تیبا گوش را آزار میدهد و با راندمان بسیار پایین نسبت به حجم موتور آن (۱۵۰۰ سی سی ) شاسی هم که تیبا هست وقتی دو نفر بزرگسال عقبش میشینن کف ماشین خیلی میاد پایین . اگه به من باشه ۴۰ تومن میذارم روش میدم رانا پلاس ارتقا یافته با موتور پر قدرت و کم صدا و کم مصرف و کم استهلاک TU5 میگیرم . کروز کنترل و آیینه وسط الکترو کرومیک هم بیشتر داره بعدش یه سه چهار تومن هم میدم یه مانیتور روش میبندم حالشو میبرم حداقل رانا را میشه اسمشو ماشین گذاشت و با خانواده یه مسافرت باهاش رفت در ضمن اینم یادم رفت بگم که رانا و ۲۰۶ صندوقدار صندوق عقب بسیار جاداری داره و بدرد مسافرت میخوره .
بنظر بنده اطلس برای کسانی که ثبت نام کردن و به قیمت کارخانه خرید کردن خوبه چون ماشالا انقدر طرحهای فروش کم و نادر هست که برای کسی که ماشینی نداره و بودجه خرید از بازار آزاد را نداره و چاره ایی نداره خوبه . ولی خرید اطلس با بازار آزاد و قیمت پانصد میلیون خورده ایی کار منطقی نیست و اصلا با این قیمت گزاف ارزش خرید نداره ! از نظر طراحی سلیقه اییه بنظرم درسته که پلتفرم همون کوییک و تیبا ۲ هست ولی خب بالاخره یه تنوعی در ظاهر ماشینهای داخلی هست ولی در کل نظر شخصی خودم من ظاهر کوییک را بیشتر میپسندم چه از نظر طرحی داخلی چه خارجی بخصوص صفحه کیلومتر کوییک اس بنظرم خوشگلتره و در نمای جلو ماشین طرح جلو پنجره و چراغهای کوییک بیشتر به هیکل و جسه ی ماشین میخوره اطلس را وقتی یکی برای اولین بار از جلو نگاهش میکنه انتظار یه خودروی بزرگ شاسی بلند را داره ولی وقتی میاد کنارش میبینه یه خودروی هاچبک یا بقول سایپا مینی کراس هست ! طرح جلو پنجره طرح کوسه بزرگ و چراغهای کشیده تا کنار ماشین از هیکل ماشین بزرگتره و جور در نمیاد ولی در نمای عقب باز یکم وضعیت بهتره . از نظر مشخصات فنی هم که دیگه همه چیش مثل کوییک جی ایکس ال هست و در واقعیت با همون کوییک ساده هم تفاوتی نداره .
داداش بعضیا رو یادت رفت
رینگ اسپرت ۴ تا چرخ میشه حدود ۱۲ میلیون سانروف حدود ۳۰ میلیون چراغ لنز دار که تو محصولات ایرانی اصلا نداریم حدود ۴ تومن . چراغ عقبم نئون میشه حدود ۲.۵ ترمز Eps که مهمترین آپشنه برای جلوگیری از تصادف . پاور سانروف . ترمز سربالایی . فرمان دی کات کلید دار و آپشنهای دیگه مثل کولر حالت مکس با پرتاب بیشتر و باله عقب و …
تازه خیلی ازینا رو یا نمیتونی ببندی رو ماشین کوییک مثل سانروف و ترمز و … یا همخونی نداره یا اصلا موجود نیست.
در کل چاره ای نیست تو بقیه دنیا با این قیمت ها میتونی بهترین ماشینها رو سوار بشی ولی اینا مردم ایران رو گروگان گرفتن .
البته دلالها هم تو این اوضاع کم مقصر نیستند .
ماشین رو باید همه بتونن براحتی به قیمت کارخونه بخرن مثل قدیم . و هرکس باید بتونه اپشنها رو انتخاب کنه .
دقیقا درسته آقا صادق عزیز . مثلا در آمریکا قشنگ میری توی سایت خودروی مورد نظر مثلا برند فورد بعد ماشین مورد نظر را انتخاب میکنی بعد نوع سوختش را مشخص میکنی که برقی باشه ، هیبریدی باشه ، بنزینی باشه یا دیزلی ( گازویلی ) بعد جالبه هر مدل ماشین حتی میتونی نوع موتور و حجم موتورش را مشخص کنی که ۱۶۰۰ سی سی باشه یا ۲۰۰۰ سی سی . بعد مابقی آپشنها مثل رنگ و تجهیزات و امکانات رفاهی پ غیره به راحتی قابل انتخابه ! قرعه کشی و مسخره بازی و شرایط هفت خوانی هم ندارن . بعدش در کوتاه ترین زمان با کیفیت ترین ماشین با منطقی ترین قیمت ( نسبت به حقوق اداره کارشون ) دو دستی با احترام تقدیم مشتری میشه ! دیگه از خدمات پس از فروش و نمایندگی هاشم نگم براتون … حالا بعضی از عزیزان میان میگن ما و چه به آمریکا ! همین سایپای اطلس ساز یه زمانی شورلت روز آمریکا میزد بعدش چه عیبی داره آدم حتی باید از (( دشمنش )) هم درس بگیره ببینه اونا دارن چی کار میکنن ما هم همین کار را بکنیم ! هی چی بگم حالا ما با این کشور ثروتمند و با این همه منابع باید بشینیم بحث کنیم که کوییک بهتره یا اطلس – یا ۲۰۶ تیپ ۲ یا ۲۰۷ تیپ ۳ ؟؟؟؟؟!!!!!…..
. من این اطلاعات را از سایت اداره کار آمریکا و سایت فورد بدست آوردم میتونید برید ببینید :
حقوق یک کارگر ساده بدون سابقه در آمریکا با کار کرد ۴۰ ساعت در هفته ( یعنی روزی ۸ ساعت کار با دو روز تعطیلی در هفته ) حدود ۵ هزار دلار است ( با بیمه تامین اجتماعی و مزایا ) و اگر اضافه کاری هم داشته باشد حقوق تا ۷ هزار دلار هم میشه . حالا ما همون ۵ هزار دلار را در نظر میگیریم . هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در شهرهای گران مثل نیویورک ۲ هزار دلار است و هزینه خورد و خوراک و پوشاک و حمل و نقل و تفریحات یک نفر حداکثر ۲ هزار دلار میشه یعنی هزار دلار هم پس انداز میشه ! قیمت فورد فیستا مدل ۲۰۲۴ در سایت فورد ۳۰ هزار دلار زده یعنی یه کارگر ساده با پس اندازش ۳۰ ماهه میتونه یه ماشین بخره یعنی چیزی حدود ۲.۵ نهایت سه سال ! حالا حقوق یه کارگر ساده در ایران نهایت ۱۱ میلیون تومان است ببینید اگه کل حقوقش را بذاره کنار چقدر طول میکشه که همین اطلس چهارصد و خورده ایی بخره !!!