موضوعات داغ روز:

مالکین خودروهای برقی بخوانند ؛ شارژ خودروهای برقی در خانه به صرفه نیست!

منتشر شده در 20 فروردین 1404 ساعت 17:30
نویسنده محمدرضا پاداش
شارژ خودرو برقی در خانه

به تازگی یکی از مخاطبین آخرین خودرو نکته ای عجیب در مورد شارژ خودروهای برقی در خانه و هزینه آن برای ما ارسال کرده است که در این مطلب به آن می پردازیم.

این روزها علیرقم کمبود زیرساخت لازم شاهد آن هستیم که خودروهای برقی متنوعی به کشور وارد شده اند و اتفاقا بسیاری از مردم از این خودروها استقبال کرده اند. خودروهای برقی بسته به اینکه چه نوع سبک زندگی یا لایف استایلی داشته باشید، حتی در ایران هم می توانند کارآمد باشند. برای مثال بسیاری در شهرهای بزرگ کشور خودروی برقی را به عنوان خودروی شهری خود و یا خودروی دوم خود خریداری کرده اند و برای سفرهای طولانی تر از خودروی بنزینی استفاده می کنند. از آنجایی هم که زیرساخت های لازم نظیر ایستگاه های شارژ در شهرهای ایران بصورت گسترده وجود ندارد، پس عملا بسیاری از مشتریان خودروهای خود را در خانه خود و با برق شهری شارژ می کنند. اما آیا هزینه شارژ خودرو در خانه ها به صرفه است و واقعا در ایران برق ارزان تر از بنزین در می آید؟

سیاسست گذاری اشتباه در برقی سازی حمل و نقل

در این سال ها به سیاست گذاری های اشتباه در امور مختلف خودرویی عادت کرده ایم. برای مثال برقی سازی بهتر بود به صورت گسترده از ناوگان حمل و نقل عمومی آغاز شود اما برقی سازی تاکسی ها و انوبوس ها در ایران به صورت جزئی انجام شد و از همان ابتدا خودروهای برقی به مشتریان معمولی یا همان مردم فروخته شدند. اما اشکال کار فقط اینجا نیست و در همین نوع برقی سازی هم ایرادات ریشه ای و جدی وجود دارد. بر اساس مستندات ارسالی یکی از مخاطبین آخرین خودرو که خودروی خود را بیشتر در منزل خود شارژ کرده، اداره برق هزینه ای گزاف برای افزایش مصرف این مالک لحاظ کرده است.

سیاسست گذاری اشتباه در برقی سازی حمل و نقل

طبق تصویر بالا از قبض برق، هزینه برق یک دوره ایشان به ۱ میلیون ۸۰۰ هزار تومان رسیده است و این در حالی است که قبل از خرید خودروی برقی هزینه برق برای این فرد محدود به حدود ۵۵ هزار تومان در هر دوره بوده است. در واقع شارژ خودروی برقی باعث شده تا این کاربر مصرفی بالاتر از الگوی نرمال مصرف داشته باشد و هزینه پس از رد شدن از الگوی مصرف، بصورت تصاعدی بالا رفته است. این مالک برای بیان این موضوع به اداره برق مراجعه کرده و خواستار عمومی کردن کنتور خود به دلیل مالکیت خودروی برقی شده است اما مسئولین اداره برق اعلام کرده اند که در این رابطه دستورالعمل و یا بخشنامه ای ندارند و باید هزینه بر همین اساس پراخت شود.

ناهماهنگی وزارت صمت و وزارت نیرو

از زمان آغاز ورود خودروهای برقی و بحث احداث ایستگاه های شارژ، بسیاری عنوان می کردند که وزارت های نیرو و صمت هماهنگی لازم را در پروسه برقی سازی ندارند و حالا این مورد هم حاکی از عدم هماهنگی میان این دو وزارت است. در حالی که در تمامی کشورهای پیشرفته مشتریان خودروهای برقی را بیشتر تشویق به شارژ خانگی می کنند، اما در ایران شارژ خانگی خودروی برقی می تواند تا این اندازه هزینه زا باشد. این را در نظر داشته باشید که کمبود ایستگاه های شارژ باعث شده که مالکین این خودروها فرآیند شارژ را بیشتر در خانه هاشان انجام دهند و حالا می بینیم که هزینه شارژ می تواند حتی بیشتر از سوخت گیری با بنزین هزینه ساز باشد. اگر هزینه شارژ تا این اندازه برای هر مالک بالا باشد پس مشتری چرا باید به سراغ خودروی پاک برود؟ آیا اصلا مسئولین در مورد این چالش ها فکری کرده اند؟

امیدواریم به زودی هماهنگی های لازم بین دو وزارت نیرو و صمت رقم بخورد و مشکلات مالکین خودروهای برقی برطرف شود. فراموش نکنید که مالکین خودروهای برقی می توانستند با همین مبلغ نمونه های بنزینی را خریداری کنند و صرفا به دلیلی تبلیغات و سیاست گذاری های وزارت صمت به سراغ خرید این خودروها رفته اند.

ویدیو های پیشنهادی

۱۴ Responses to “مالکین خودروهای برقی بخوانند ؛ شارژ خودروهای برقی در خانه به صرفه نیست!”

  1. علی گفت:

    هیچ هماهنگی اتفاق نمی افتد اتومبیل برقی دستپخت شهرداری تهرانه ومقداری هم وزارت صمت ،دیگر سازمانهازیر بار نمیروندو تمام هنوز در کشور پیشرفته انگلیس زیر ساخت ها برای برقی سازی تکمیل نیست چه رسد به کشور ما که مشکل کمبود برق نیز داریم.

    ۵
    ۱
  2. آدم ساده گفت:

    کاملا درسته، من هم در مازندران همین مشکل را دارم. متاسفانه مثل خیلی از موضوعات، برقی سازی حمل و نقل در ایران احساسی و بدون برنامه است. حداقلش این بود که فقط تهران و یک کلان شهر دیگر برای ۵ سال پایلوت ان هم در بخش عمومی کار میشد.

    ۱
    ۱
  3. واعظی هستم گفت:

    سلام نظر من هم نسبت ب این خودرو که مالک این نوع خودرو هستم هزینه برق مصرفی زیاد است و متاسفانه وزارت صنعت هیچ گونه زیر ساخت یا تعرفه برای شارژ این نوع خودرو نکرده اند

    ۱
    ۱
  4. بوگاتی گفت:

    بدون تحقیق خودرو خریدن تو ایران دردسره.
    بعد این دوستمون رفته برقی خریده که هیچیش معلوم نیست.

    ۲
    ۳
  5. افشین گفت:

    از همون اول هم مشخص بود خودروی برقی برای ایران مناسب نیست و بهتره سرمایه‌گذاری و تبلیغاتی که روی واردات خودروی برقی شد صرف خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبرید میشد.
    سرمایه‌گذاری برای زیرساخت خاصی نیاز نداشت و مصرف بنزین و آلودگی هم کاهش پیدا میکرد.
    اما تصمیم‌گیران کشور مثل اکثر اوقات در یک تصمیم نابخردانه و اشتباه هیبریدی‌ها رو نادیده گرفتند و به سراغ برقی‌ها رفتند!

    ۳
    ۱
    • Ali گفت:

      چرا به این خودروها میگید خودرو پاک
      در کل شما هر چقدر که سوخت کمتری توی موتور خودروها بسوزونید به جاش باید سوخت بیشتری توی نیروگاهها سوخته بشه برای تولید انرژی. کلی از انرژی تولیدی نیروگاه هم توی خطوط انتقال تلف میشه.

      ۳
      ۲
  6. سیامک گفت:

    من تصمیم داشتم خریداری کنم ولی منصرف شدم

    ۴
    ۲
  7. محمد گفت:

    قیمت خودرو برقی در ایران نصف همان مدل خودرو بنزینی است.. پاراگراف آخر نوشتید طرف می توانست با همان پول خودرو نمونه بنزینی بخرد غلط است خودرو برقی در ایران به خاطر تعرفه صفر.. قیمتش نصف همان مدل خودرو بنزینی است

    ۵
    ۱
  8. علی گفت:

    حاجی خوب شد اینو دیدم واقعا نمیصرفد🪖

    ۱
    ۱
  9. احمد گفت:

    بنزین رایگانه! کسی که چند ملیارد پول خودرو برقی داده لنگ قبض برق نیست. مزایای خودرو برقی هنوز خیلی زیاده. کیفیت رانندگی خیلی بالاتری داره که قابل مقایسه با بنزینی ها نیست.

    ۲
    ۱
  10. امیر گفت:

    ایشون احتمالا در طول روز به برق نزدن که ساعت های پر باری هست و مصرف خیلی گرونتر محاسبه میشه؟ اگر آخر شب بزنن تا صبح زود خب چند برابر مصرف کم تر میشه. ضمنا محاسبه هزینه برق تو شهرهای مختلف متنفاوته. ایشون کدوم شهر هستن؟

    ۳
    ۰
  11. Saeed گفت:

    خب هر چقدرم حساب کنی قیمت خودروهای برقی تعرفش خیلی پایینه نسبت به بنزینی. تو حتی ماهانه ۱۸۰۰ هم پول برق بدی سالانه میشه ۲۱میلیون.
    باتری خودروهای برقی هم ۷/۸ سال عمرشونه.
    تو هفت سال میشه ۱۵۰میلیون. در صورتیکه خودروی بنزینی باید یه میلیارد راحت بذاری روش بخری.
    پس بازم با این هزینه برقی که براش اومده میصرفه.
    هر چند جایگاه ها باید بیشتر بشن تا این هزینه ها هم نباشه

    ۱
    ۰
  12. محمد گفت:

    در نهایت خودرو برقی به دلیل ارزان تر بودن و نبود هزینه‌های تعمیرات و سوخت و روغن و.. بهتره
    و میشه با مدیریت هزینه‌هاش رو کاهش داد
    ولی به نظرم دولت باید خودرو فروشان مثل ایران خودرو و بقیه رو ملزم کنه به ازای( مثلا هر ۲۰۰ تا) یه تعداد ماشین یه ایستگاه بزنه اینطوری مشکل ایستگاه هم برطرف میشه

    ۰
    ۰
  13. مصطفی گفت:

    با سلام به عنوان یک کارشناس بازنشسته اداره برق باید با وزارت نیرو پیشنهاد شود برای کسانی که خودروبرقی دارند در کم باری با یک پنجم قیمت محاسبه شود تا دارنده خودرو از ۱۱شب تا ۶صبح خودرو را شارژ کنند و این موضوع دو سر برد خواهد بود

    ۰
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.