موضوعات داغ روز:

وویا فری ؛ مشخصات فنی + معرفی

وویا فری کراس اوور سایز بزرگ لوکسی هواوی است که شرکت سروش موتور قصد دارد آن را به بازار ایران عرضه کند. در ادامه به برسی آن خواهیم پرداخت.

حجم موتور 1499 سی سی
قدرت 483 اسب بخار
گشتاور 720 نیوتن متر
انتقال قدرت دو دیفرانسیل
وویا فری
منتشر شده در 08 اسفند 1403 ساعت 14:43
نویسنده آرام عزیزی

وویا فری کراس اوور سایز بزرگ لوکسی هواوی است که شرکت سروش موتور قصد دارد آن را به بازار ایران عرضه کند. در ادامه به برسی آن خواهیم پرداخت.

درباره وویا فری

دانگ فنگ در سال ۱۹۶۹ به دلیل نیاز دولت چین به کامیون بعد از جنگ کره با ۱۰۰ نفر نیرو در شهر شیان چین تاسیس شد. این شرکت در ابتدا در زمینه مونتاژ و تولید کامیون های ساخت شوروی فعایت داشت اما در گذر زمان با همکاری با کمپانی های مطرح و برنامه ریزی توانست در سال ۱۹۸۰ اولین خودروی سواری خود را روانه بازار کند. این شرکت با انبوهی از شرکت های خودرو سازی مانند کیا، گروه PSA، مزدا و نیسان همکاریی های گسترده ای داشته و در تی چند سال گذشته توانسته جزء برند های مطرح و پرفروش شود. دانگ فنگ چندین زیر مجموعه دارد که Voyah یکی از آن ها است.

وویا فری


دانگ فنگ در سال ۲۰۲۰ برند وویا را معرفی کرد، که زیر شاخه لوکس ساز این کمپانی به شمار می رود. در همان سال معرفی این برند دو خودرو مفهومی از آن در نمایشگاه خودروی پکن رونمایی شد که وویا فری یکی از آن ها است. وویا فری بر پایه پلتفرم خودرو های الکتریکی ESSA دانگ فنگ توسعه یافته است و در سال ۲۰۲۵ وارد خطوط تولید این خودرو ساز چینی شد. سروش موتور که در نمایشگاه یک سال قبل محصولاتی از رنو-سامسونگ را با خود آورده بود قرار است این خودرو را در ایران عرضه کند.

طراحی بدنه Voyah Free

طراحی این خودرو توسط موسسه Italdesign انجام شده است که از معروف ترین و با سابقه ترین طراحان خودرو در جهان می باشد. طراحان این خودرو برای ساده و لوکس نشان دادن آن از خطوط ملایم و المان های طراحی ساده اما با خلاقیت استفاده کرده اند. در نمای جلو شاهد چراغ های با ابعاد بزرگ هستیم که در ابروی آن دی لایت بکار رفته است اما طراحان برای به هم پیوسته نشان دادن چراغ ها از نوار دی لایت به صورت عرضی استفاده کرده اند که به نشان وویا ختم می شود. از نکات جالب در طراحی این خودرو خطوط عمودی کرومی جلو پنجره آن است که در وسط نیز مقداری به داخل فرورفتگی دارد. در بخش ورودی هوا زیر سپر(front air intake) شکل جالبی بکار رفته و تا مجرا های جانبی ورودی هوای ادامه یافته است.

طراحی بدنه وویا فری

در نما های جانبی نیز از خطوط و برجستگی های ملایم استفاده شده که پیوستگی طراحی را نشان می دهد. به دور گلگیر و بخش پایینی درب ها به صورت یکپارچه فلاپ بکار رفته که هم از این بخش ها محافظت می کند هم زیبایی خوبی به این خودرو داده است. نقدی که به این فلاپ می توان گرفت، رنگ مشکی پیانو ای آن می باشد که به مرور زمان دچار خط خوردگی می شود. از المان های مدرنی که در این خودرو  بکار رفته دستگیره های مخفی آن است که حس لوکس بودن را انتقال می دهد. وویا برای بیشتر کردن حس لوکس بودن این خودرو از رینگ های ۲۰ اینچی با طراحی فضایی استفاده کرده است که این خودرو را بسیار لوکس زیبا نشان می دهد.

بدنه وویا فری

در بخش عقب وویا فری بنا به ترند روز از چراغ های بهم پیوسته استفاده شده که در داخل آن نوار LED با شکل متفاوتی دیزاین شده است. داخل کاسه چراغ نیز فلش هایی به سمت خارج با LED وجود دارد که حین راهنما زدن حالت رانینگ دارد و توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند. رنگ مشکی پیانویی سپر در محل پلاک و اطراف آن بکار رفته بسیار مستعد به خط و خش است. البته اینکه در بخش عقبی وویا فری خروجی اگزوز نداریم که بهتر بود شرکت سازنده برای انتقال حس همیشگی خودرو ها استفاده می کرد.

تغییرات در نسخه ۲۰۲۵:

شرکت وویا در نسخه ۲۰۲۵ این خودرو را فیس لیفت کرده و برخی از المان های باکسی دیزاین که ترند روز هستند را به آن افزوده است. اصلی ترین تغییرات در بخش جلوی خودرو بخصوص سپر های آن مشهود است. در نمایی جلو سپر به کلی تغییر کرده و اسپرت تر شده اما تغییرات تنها محدود به سپر نبوده و جلوپنجره، لیپ سپر نیز دستخوش بازطراحی قرار گرفته اند. در نمای جانبی وویا فری تغییری نداشته اما در بخش عقب اسپویلر به نمونه جدید و اسپرت تغییر پیدا کرده، در کل می توان تغییرات بخش خارجی را مثبت در نظر گرفت.

مشخصات فنی وویاه فری

وویا فری خودرویی هیبرید است اما با این تفاوت که موتور بنزینی نقشی بجز شارژ باتری ها ندارد و در مواقعی که ظرفیت باتری در سطح پایینی قرار بگیرد وارد چرخه شارژدهی می شود. قوای محرکه این خودرو را ۳ موتور تشکیل می دهد که شامل یک موتور بنزینی  1.5 لیتری و دو موتور برقی در محور جلو و عقب می شود. مجموعه توان این دو موتور ۴۸۳ اسب بخار و ۷۲۰ نیوتن متر گشتاور می باشد که می توانند این خودروی ۲۲۸۰کیلو گرمی را در ۴.۸ ثانیه از حالت سکون به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسانند. تعلیق به کار رفته در بخش جلو مک فرسون و در عقب مولتی لینک می باشد که قابلیت تنظیم ارتفاع با حالت رانندگی را نیز دارد.

برندوویا
مدلفری
کلاس بدنهکراس اوور
سال تولید۲۰۲۴
حجم موتور۱۴۹۹ سی سی
ظرفیت باتری۳۹ کیلووات ساعت
تعداد سیلندر۴
تعداد سوپاپ۱۶
فناوری موتورپلاگین هایبرید
قدرت۴۸۳ اسب بخار
گشتاور۷۲۰ نیوتن متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰۴.۶ ثانیه
حداکثر سرعت۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
گیربکستک سرعته اتوماتیک
انتقال قدرتدو دیفرانسیل
تعلیق جلودابل ویشبون
تعلیق عقبمولتی لینک
طول۴۹۰۵ میلی متر
عرض۱۹۵۰ میلی متر
ارتفاع۱۶۴۵ میلی متر
فاصله محوری۲۶۹۰ میلی متر
وزن۲۲۶۰ کیلوگرم
حجم باک۵۶ لیتر
مصرف سوخت۶ لیتر به ازای هر صد کیلومتر ترکیبی
پیمایش در حالت برقیدر حالت تمام برقی : ۲۵۹ کیلومتر
ابعاد رینگ و لاستیک۲۵۵/45R20
شرکت عرضه کنندهسروش موتور
برند نشان مادروویا
کشور سازندهچین
وویا فری برقی

موتور های برقی وویا فری از یک باتری ۳۹ کیلووات ساعتی  بهره می برند که می تواند به طور میانگین پیمایش ۳۰۰ کیلومتری در حالت تمام برقی و ۱۰۵۰  کیلومتر در سیکل ترکیبی فراهم کند. موتور بنزینی وویا فری به طور میانگین در هر صد کیلومتر ۱.۳ لیتر بنزین می سوزاند.

تغییرات در نسخه ۲۰۲۵:

در بخش فنی همان ترکیب موتور ۳ گانه را می بینم که دچار تغییر در کالیبراسیون و ظرفیت باتری شده است. مجموع توان موتور های نسخه جدید از ۴۸۳ به ۴۹۰ ارتقاء یافته و باتری نیز از ۳۹ کیلووات به ۴۳ رسیده که این امر موجب به افزایش برد خالص الکتریکی به ۳۰۰ کیلومتر شده است.

کابین و امکانات شاسی بلند وویا

وویا فری در بازار های جهانی خودرو گران قیمتی می باشد و در آن متریال با کیفیت بکار رفته است. رویه داشبورد را سافت تاچ های نسل جدید که ترکیبی از فوم های ۳ لایه و چرم است پوشش می دهد. رودری ها نیز در اکثر قسمت ها که دست با آن ارتباط دارد نرم می باشد. در کل در این خودرو به خوبی می تواند حس لوکس بودن و کیفیت را تحربه کنید.

فرمان وویا فری

ترکیب رنگی کرم-خاکستری استفاده شده در کابین این خودرو نمای بسیار جذابی به آن داده است. در طراحی داشبورد این خودرو اولین موردی که به چشم می آید نمایشگر سه قسمتی آن می باشد که کاملا عرضه داشبورد را در بر گرفته است. این نمایشگر سرتاسری بسته به حالت رانندگی قابلیت تنظیم ارتفاع نمایشگر ها را دارد که بسیار به دید راننده کمک می کنند. تنظیمات سیستم تهویه در وویا فری در داخل مالتی مدیا است که مقداری دسترسی به آن سخت می باشد. سنسور پایش هوشیاری راننده ای که بر رو داشبورد این خودرو به کار رفته است شکل جالب و متفاوتی دارد. فرمان کرم رنگ دی تایپ وویا فری بر روی خود تنظیمات مالتی مدیا، سیستم های خودران، کروز کنترل و دستیار های راننده دارد که مقداری دسترسی ها را راحت تر کرده است.

تغییرات در نسخه ۲۰۲۵: .

در کابین خودرو تغییرات محدود به بخش جلوی کابین و تغییر رنگ تریم بوده که خودرو را اسپرت تر نشان می دهد. بخش میانی کنسول به دلیل طراحی جدید به طور کلی متفاوت شده و دسته دنده تخم مرغی نسخه قبل در وویا فری ۲۰۲۵ به طور کامل حذف شده است. اضافه شدن بالشتک به صندلی راننده و سرنشین همراه با طراحی کربن فایبر بر روی رودری ها نیز از تغییرات نمونه جدید این خودرو به حساب می آید.

امکانات وویا فری

در بحث راحتی و فضای کابین این خودرو به واسطه فاصله محوری ۲۹۶۰ میلی متری ابعاد مناسبی دارد و ۵ سرنشین در این خودرو می توانند در مسافت های طولانی راحت باشند که با واسطه ارگونومی و رویه چرم با منافذ هوای صندلی، این آسایش و راحتی بیشتر هم می شود. از جمله امکانات وویا فری می توان به سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سراشیبی، اتوهلد، بازیافت انرژی ترمز، ۶ کیسه هوای ده نقطه ای، اتوپارک، دوربین ثبت وقایع کابین و جاده، دوربین ۳۶۰درجه، کروز کنترل تطبیقی، رانندگی بین خطوط، ترمز اضطراری، هشدار نقطه کور، سیستم هشدار برخورد از جلو، هشدار برخورد با درب های باز(ُDOW)، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سانروف پانوراما، شیشه های دودی عقب، قابلیت اندروید اتو و اپل کارپلی، صندلی راننده و سرنشین ۱۲ حالته با ماساژور، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو، حافظه صندلی، کول باکس، شارژر بی سیم، آینه الکتروکرومیک و…. اشاره کرد.

امکانات ایمنی و رفاهی

امکانات ایمنی۶ کیسه هوای ۱۰ نقطه ای - سامانه کنترل پایداری الکتریکی - سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی - رادار نقطه کور - رادار خط خوان - ترمز اضطراری اتوماتیک – سیستم هشدار برخورد از جلو – پایش وضعیت راننده - سامانه اخطار برخورد اشیاء متحرک به درب خودرو (DOW)
امکانات رفاهیترمز پارک برقی – قابلیت تغییر ارتفاع داشبورد – سامانه پایش فشار باد تایر ها – دوربین ثبت وقایع – حالت های رانندگی – سامانه بازیافت انرژی – تغییر ارتفاع سیستم تعلیق – تعلیق بادی – حالت های رانندگی – سنسور پارک جلو وعقب – دوربین ۵۴۰ درجه - کروز کنترل تطبیقی – رادار تابلو خوان – رانندگی خودکار بین خطوط – در صندوق عقب برقی – استارت دکمه ای – سنسور نور – سنسور باران – دستگیر های بیرونی مخفی شونده – سقف پانوراما – آینه های جانبی برقی به همراه گرمکن – نمایشگر لمسی سیستم مالتی مدیا – پشت آمپر دیجیتال – دستیار صوتی – اندروید اتو – اپل کارپلی – صندلی های برقی جلو – گرم کن صندلی های جلو – سرد کن صندلی های جلو – تهویه اتوماتیک – پاکسازی هوای داخل کابین – دسته دنده الکتریکی

مزایا و معایب

مزایاطراحی جذاب بدنه و کابین – کابین و امکانات با تکنولوژی بالا – شتاب بسیار خوب
معایبپیچیدگی خدماتی خودروهای برقی

رقبای وویا فری

تقریبا تمامی رقیب های این خودرو چینی هستند و به شکلی نیز طبیعی می باشد زیرا که خودرو سازان چینی نسبت به دیگر خودرو سازان توجه بیشتری نسبت به خودرو های انرژی نو دارند. از جمله رقبای این خودرو ایرس M5 و ایرس HM7 می باشند. ایرس ها که ریشه مشترکی نیز با وویا فری دارند و فناوری های هواوی نیز در آنها بکار رفته است اصلی ترین رقیب برای این خودرو می باشند.

سوالات متداول

وویا فری چه مشخصات فنی دارد؟

وویا فری خودرویی هیبرید است اما با این تفاوت که موتور بنزینی نقشی بجز شارژ باتری ها ندارد و در مواقعی که ظرفیت باتری در سطح پایینی قرار بگیرد وارد چرخه شارژدهی می شود. قوای محرکه این خودرو را ۳ موتور تشکیل می دهد که شامل یک موتور بنزینی  ۱.۵ لیتری و دو موتور برقی در محور جلو و عقب می شود. مجموعه توان این دو موتور ۴۸۳ اسب بخار و ۷۲۰ نیوتن متر گشتاور می باشد که می توانند این خودروی ۲۲۸۰کیلو گرمی را در ۴.۸ ثانیه از حالت سکون به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسانند. تعلیق به کار رفته در بخش جلو مک فرسون و در عقب مولتی لینک می باشد که قابلیت تنظیم ارتفاع با حالت رانندگی را نیز دارد.

وویا فری چه امکاناتی دارد؟

از جمله امکانات وویا فری می توان به سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سراشیبی، اتوهلد، بازیافت انرژی ترمز، ۶ کیسه هوای ده نقطه ای، اتوپارک، دوربین ثبت وقایع کابین و جاده، دوربین ۳۶۰درجه، کروز کنترل تطبیقی، رانندگی بین خطوط، ترمز اضطراری، هشدار نقطه کور، سیستم هشدار برخورد از جلو، هشدار برخورد با درب های باز(ُDOW)، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سانروف پانوراما، شیشه های دودی عقب، قابلیت اندروید اتو و اپل کارپلی، صندلی راننده و سرنشین ۱۲ حالته با ماساژور، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو، حافظه صندلی، کول باکس، شارژر بی سیم، آینه الکتروکرومیک و…. اشاره کرد.

ویدیو های پیشنهادی

۸ Responses to “وویا فری ؛ مشخصات فنی + معرفی”

  1. کوروش گفت:

    چرا من هر وقت اسم این و می‌بینم وریا غفوری می‌خونم؟ 🙂

    ۱۷
    ۳
  2. حجت‌اله براهنی گفت:

    ویاح بیشتر بهش میاد!! مخصوصا که اینجوری ح آخرش با تأکید خونده میشه.

    ۲
    ۰
  3. رضا گفت:

    سلام و درود
    در مشخصات فنی شتاب صفر تا صد را ۱۴.۵ ثانیه زدید
    ولی در توضیحات ۴.۸ ثانیه گفته شده . لطفا اصلاح کنید .

    ۶
    ۰
  4. karam گفت:

    شتاب صفر تا صد ۱۴.۵ ثانیه ؟!!

    ۳
    ۳
  5. Arshya گفت:

    در جدول
    بخش شتاب اشتباه تایپی دارین
    ۱۴.۵ ثانیه نوشتین

    ۱
    ۰
  6. صالح گفت:

    با سلام
    لطفا” این خودرو رو بررسی ویدئویی کنید، بیشتر سایتا این کارو انجام دادن، حتی تو نمایشگاه خودرو تهران هم از این ماشین دیدن نکردین
    با تشکر

    ۴
    ۰
  7. Mohsen گفت:

    ماشین خوبیه .یه روزی میخرم ش

    ۱
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.