نقد و بررسی طراحی ونوسیا V آنلاین DDI ؛ ظاهری از جنس ظرافت و پویایی

ونوسیا V آنلاین DDI محصول جدید شرکت دیار خودرو است که به تازگی معرفی شده و ما در این مطلب نقد و بررسی طراحی آن پرداخته ایم.
در صنعت خودروسازی امروز، پیشرفت هیچگاه به تنهایی محقق نخواهد شد. حتی اگر از دانش و توانایی بالایی در طراحی، ساخت و تولید خودرو برخوردار باشیم، بازهم نمی توان بدون ارتباط و بهره مندی از دانش سایرین به پیشرفت و توسعه رسید. معضلی که سال ها گریبان گیر صنعت خودروسازی داخلی شده و به وضوح اختلاف زیاد میان کیفیت محصولات داخلی با سایر خودروسازان جهان را در همه زمینه ها می توان دید و لمس کرد و قطعا شما مخاطبان و علاقه مندان به خودرو نیز به این موضوع واقف بوده و نیازی به هیچگونه توضیح اضافه ای در این مورد وجود ندارد. اما این مبحث از آنجا مهم می شود که با دیدن صنعت خودروسازی چین و مقایسه آن ها با محصولاتی که دو دهه پیش طراحی و تولید می کردند، این سوال به وجود می آید که چگونه خودروسازان داخلی ما هنوز هم به این نتیجه نرسیده اند که مسیر پیشرفت، از راه گسترش همکاری و ارتباط با برندها و استفاده از دانش و تجربه افرادی می گذرد که سال ها در این صنعت حضوری فعال داشته اند. هر چند که در دوره هایی و حتی در حال حاضر نیز سعی شده است تا از مشاوران خارجی در طراحی و توسعه خودروهای داخلی استفاده شود، اما همواره دخالت مدیران و اعمال سلیقه آن ها سبب شده تا نتیجه نهایی مطلوب نباشد. به هر حال، نکته ای که مشخص است این است که چین و صنعت خودروسازی این کشور به خوبی این موضوع را درک کرده و با گسترش فعالیت ها و همکاری های خود با بزرگان این صنعت، به عبارتی ره صد ساله را در یک شب رفته است.

یکی از این برندهای تازه تاسیس و نهچندان قدیمی که می تواند مثال خوبی برای این موضوع می باشد، برند ونوسیا «Venucia» است که حاصل همکاری گروه دانگ فنگ و نیسان ژاپن بوده و نخستین بار در سال ۲۰۱۰ بود که این کمپانی تاسیس شد و در مدت زمانی نزدیک به ۱۵ سال، توانسته محصولاتی را روانه بازار کند که از نظر طراحی و فناوری های ارائه شده، حرف های زیادی برای گفتن دارد. یکی از این مدل ها، کراس اووری است به نام وی آنلاین «V-Online» که در برخی بازارها نیز با نام «Grande V» نیز شناخته می شود. خودرویی که نخستین بار در سال ۲۰۲۱ با طراحی خاصی که برگرفته از زبان طراحی این برند است رونمایی شد که در ادامه دقیق تر به بررسی آن می پردازیم.
طراحی ونوسیا V آنلاین در نمای بیرونی
ونوسیا V آنلاین، دومین کراس اوور این برند بعد از مدل Star است که بر پایه پلت فرم مدولار VSA ونوسیا طراحی و توسعه پیدا می کند. این پلت فرم که به عنوان یک معماری هوشمند شناخته می شود، با استفاده از فناوری های اتحاد رنو-نیسان- میتسوبیشی برای ونوسیا توسعه پیدا کرده است که قطعا ویژگی مهمی برای آن به شمار می آید.
وی آنلاین در دو نسخه بنزینی و پلاگین هیبرید به بازار ایران عرضه می شود که جدا از مبحث پیشرانه و قوای محرکه که تفاوت های زیادی با یک دیگر دارند ،تفاوت های جزئی نیز در طراحی ظاهری آن ها نیز دیده می شود. این مدل همانند برادر بزرگ تر خود یعنی مدل استار، بر پایه فلسفه طراحی این برند تحت عنوان «Energetic Elegance» شکل گرفته است. این فلسفه طراحی، بر هماهنگی و پیوستگی و اتحاد اشکال بدنه تاکید دارد. خطوط کشیده و سطوح عضلانی جلوه بصری را برجسته تر می کند و نمای بیرونی پویا تر و زیباتری را به نمایش می گذارد. در زبان طراحی محصولات خانواده ونوسیا، نور و سایه ویژگی مهمی در طراحی به شمار می آید و در کنار یک حجم منحنی، از تمامی سطوح بدنه برای بیان حس قدرت استفاده می شود.

در طراحی نمای جلو ونوسیا V آنلاین، جزئیات بصری از تم طراحی به نام V-Galaxy الهام گرفته شده است. “V” که از نام ونوسیا «Venucia» برگرفته شده است، در ترکیب با “Galaxy” الگوهایی تأثیرگرفته از سیارات درخشان را به نمایش می گذارد. چراغ های کشیده جلو به همراه چراغ های روشنایی در روز پنج گانه که به صورت عمودی با جلو پنجره چند ضلعی بزرگ ترکیب شده اند، چهره ای خاص و مدرن و بسیار پویا به نمای جلو بخشیده است.
الگوهای بصری طراحی شده بر روی جلو پنجره، همانطور که اشاره شد، برگرفته ازدرخشانی سیارات است. با این حال، تمامی این عناصر بصری به گونه ای طراحی و امتداد یافته اند تا در نهایت به حرف “V” که از ویژگی های زیبایی شناسی محصولات ونوسیا است ختم شود که فرمی ظریف و در عین حال جسورانه تر به نمای جلو بخشیده است.
بر روی سپر و در گوشه ها، شاهد استفاده از دو ورودی هوا بسیار باریک و ظریف هستیم که به صورت عمودی در امتداد خطوطی ساده اما قدرتمند قرار گرفته اند. ضمن اینکه اگر در نمای دو سوم و یا در زاویه پرسپکتیو به بدنه وی آنلاین نگاه کنید، خواهید دید که این خطوط بر روی سپر، یک سطح محدب شکل و به اصطلاح تمیزی را ایجاد کرده است که با حالتی آبشاری بر جذابیت های این نما افزوده است. هرچند که تمامی این الگوها در این نما، در نسخه پلاگین هیبرید کمی متفاوت می باشند. مانند ترکیب متفاوت چراغ های DRL یا روشنایی در روز که در کنار یک نوار نورانی کشیده که در عرض بدنه امتداد پیدا کرده و به لوگوی «V» ختم می شود، ظاهری نسبتا مدرن تر و تکنولوژی محور به ونوسیا بخشیده است. علاوه بر این الگوهای اجرا شده بر روی جلو پنجره نیز به واسطه استفاده از جلو پنجره «Active Grill» و باز و بسته شدن خودکار جهت کنترل دما محفظه پیشرانه، تغییر پیدا کرده است. اما همچنان الگوی V شکل نوارهای جلو پنجره حفظ شده است.

ورودی هوای کناری سپر نیز اکنون کمی پایین تر آمده و به صورت مورب در زاویه قرار گرفته است که در ترکیب با سایر تغییرات، تاکیدی بر ساده تر شدن نمای جلو دارد. بر روی کاپوت نیز دو خط که از ستون A تا جلو پنجره امتداد پیدا کرده است را می بینم که با ایجاد یک سطح نرم و تمیز، هارمونی بسیار مناسبی را با سایر قسمت های این نما ایجاد کرده که ضمن حفظ زیبایی، نمی توان ایرادی به آن وارد کرد.
اما نمای جانبی ونوسیا وی انلاین را نیز می توان جذاب و پخته توصیف کرد. یک خط کمر ساده، واضح و حجیم در سراسر بدنه امتداد پیدا کرده و با درخششی با کیفیت بالا، تاثیر بصری خوبی را ایجاد می کند. در هر زاویه ای، سطوح روشن و تیره بدنه به طور طبیعی و ریتمیک با بافت های جدید در ابعاد مختلف تغییر می کند. همچنین حضور یک خط شارپ در قسمت پایین درها، یک سطح تا شده مانند کاغذ را بر روی پروفایل جانبی ایجاد می کند که جذابیت این نما را با بازی نور و سایه در این سطح دو چندان کرده است.

خط سقف شناور، اسپویلر بزرگ عقب و فرم خوابیده ستون C، ظاهری مدرن و کوپه مانند را که به بخشی از ترند طراحی کراس اوور های اسپرت تبدیل شده است ایجاد کرده. ضمن اینکه فرم ساده فریم شیشه ها در کنار پنل های براق روی ستون های B و C کناره های صاف بدنه را برجسته تر کرده و با عث شده تا “Greenhous” ساده و تمیز به نظر برسد.
اما در این نما نیز نسخه پلاگین هیبرید با نسخه بنزینی دو تفاوت بسیار کوچک دارد، یکی استفاده از یک نوار کرومی باریک که از ستون A تا ستون D امتداد پیدا کرده و دیگری طراحی مدرن تر رینگ ها است که احتمالا در بهبود جزئی آیرودینامیک بدنه نیز تأثیرگذار بوده است.
با گذر از دو نمای قبلی، به نمای عقب می رسیم. جایی که همانند دو نمای قبلی، شاهد یک طراحی مدرن و هماهنگ با ترند روز هستیم که بعد از گذشت چهار سال از طراحی ان، همچنان تازه و جذاب به نظر می رسد.

یک نوار نوری باریک که در قالب یک پنل مشکی قرار گرفته است، با حالتی که به نظر می رسد از مرکز به گوشه ها گسترش پیدا کرده است زیبا و مدرن می باشد. بخصوص اینکه این چراغ در گوشه ها به ورودی های هوای عمودی ختم می شود که حالتی شبیه به قطره اشکی را در بدنه ایجاد می کند و در اسپرت تر شدن این نما کمک بسزایی کرده است. ضمن اینکه چنین ترکیبی، به خوبی نمایی از جلو را منعکس می کند. همچنین، خطوطی که تا روی سپر امتداد پیدا کرده و در ادامه سطوح محدب ایجاد شده، ضمن ایجاد تصویری اسپرت و مدرن از نمای عقب ونوسیا، بر هارمونی بین نمای جلو و عقب نیز می افزاید.
یکی از عناصر بصری جذاب نمای پشتی ونوسیا V آنلاین، اسپویلر سقف اسپرت و آیرودینامیک و چراغ ترمز «V» شکل آن است که بسیار مدرن تر از خودروهای هم رده آن طراحی شده است. طراحی سپر نیز در هر دو نسخه بنزینی و پلاگین هیبرید، در تکمیل جزئیات بصری مینیمال و البته مدرن استایل بدنه ونوسیا وی انلاین شکل گرفته است و تنها تفاوت جزئی ان ها در طراحی دیفیوزر آن ها می باشد. با این حال همرنگ بودن این قطعه با رنگ بدنه، ویژگی است که بر خاص تر شدن طراحی ونوسیا وی آنلاین کمک کرده است.
طراحی ونوسیا وی آنلاین DDI در کابین
ورود به داخل کابین خودرو، حسی همانند آنچه در طراحی بدنه قابل لمس بود به شما خواهد داد. هر چند که ونوسیا وی انلاین با وجود برخورداری از یک کابین مدرن، اما به هیچ عنوان به اندازه نمای بیرونی خاص و جسورانه نیست. ویژگی اصلی آن یک نمایشگر و کلاستر بزرگ یکپارچه است که ظاهر شیک تری به داشبورد بخشیده است.

نکته ای که در داخل کابین ونوسیا V آنلاین به چشم می آید، این است که تمامی جزئیات داخلی، با اینکه از فرم پردازی مینیمال و به دور از پیچیدگی برخوردار است، اما امتداد بصری خوبی را در نقاط مختلف، مانند پنل کنسول میانی که شامل دریچه های تهویه مطبوع و برخی دکمه های کنترلی است یا پنل رودری ها را شاهد هستیم. استفاده درست و متناسب از متریال کروم و چرم نیز از ویژگی هایی است که برخلاف برخی از محصولات مدرن چینی که به خوبی به آن دقت نمی شود، در وی انلاین به درستی اجرا شده است.
طراحی غربالک فرمان زیبا و اسپرت است، به خصوص قطعه کرومی که به شکل «V» بر روی آن قرار گرفته بر جذابیت های کابین نیز افزوده است. همچنین همانند نمای بیرونی، استفاده از الگوی V شکل در نقاط مختلف کابین مانند همین غربالک فرمان، دکمه استارت در نسخه بنزینی و یا حتی بافت و تکسچرهای روی قطعات تزئینی کنسول میانی و رودری ها نیز رعایت شده است.ضمن اینکه کیفیت مواد و متریال داخل کابین را می توان با سایر رقبای چینی هم رده این کراس اوور در یک سطح خوب و قابل قبولی قرار داد.

کلام آخر
بطور کلی و در یک کلام، طراحی ظاهری ونوسیا وی آنلاین را باید طرحی مینیمال، مدرن و در عین حال نوآورانه دانست. مینیمال به دلیل دوری از فرمها، خطوط و سطوح پیچیده و اغراق امیز، مدرن به دلیل استفاده از الگوهای زیبایی شناسی هماهنگ با ترند روز و نوآورانه به جهت استفاده از یک سبک نو و متمایز در جزئیات و الگوهای بصری بدنه. بطوری که تمامی این موارد در ترکیب با یک دیگر توانسته از ونوسیا V انلاین نمونه ای از یک کراس اوور اسپرت و جذاب بسازد که با وجود گذشت بیش از چهار سال از عمر طراحی ان، اما همچنان مدرن و زیبا به نظر می اید. بخصوص اگر آن را در مقابل رقبای هم رده و هم وطن خود در بازار ایران قرار دهیم، خواهیم دید که در بعد سبک طراحی و استایل، ونوسیا وی آنلاین بدون هیچ تعارفی حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.