موضوعات داغ روز:

مقایسه مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا؛ سدان تازه وارد اروپایی در برابر خشن ژاپنی

منتشر شده در 21 بهمن 1403 ساعت 09:00
نویسنده حسین باباپور
عکاس علیرضا پاداش
مقایسه مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا دو سدان جدید وارداتی هستند که به ترتیب توسط شرکت های آفتاب خودرو و پارس ساتر هوشمند عرضه می شوند.

شاید تنها دسته‌ خودرویی که بین مشتریان جوان و خانواده‌ها طرفداران فراوانی پیدا کرده است، سگمنت سدان‌های جمع‌وجور باشد که عمده محصولات حاضر در آن هم قابلیت انجام مانورهای پرشتاب را دارند و هم از لحاظ کاربردپذیری گزینه‌های مناسبی برای مصارف خانوادگی به شمار می‌روند. مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا دو نمونه از سدان‌های جدید واردشده به کشور هستند که ظاهری اسپرت دارند و قابلیت تبدیل شدن به یک خودروی خانوادگی کاربردی را ارائه می‌دهند. در ادامه به مقایسه مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا می‌پردازیم تا نقاط ضعف و قوت این دو سدان جذاب وارداتی را برای شما مشخص کنیم.

درباره مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

یکی از معروف‌ترین خودروهای ژاپنی بازار ایران که با تیراژ نسبتاً بالا در کشور حضور پیدا کرد، نمونه‌های مختلف نسل اول و دوم مزدا ۳ هستند که به‌صورت مونتاژی وارد بازار کشور شدند و استقبال بسیار مطلوبی از آنها به عمل آمد. مزدا ۳ در اصل نمونه جایگزین مزدا ۳۲۳ است که از سال ۲۰۰۶ به خط تولید کمپانی مزدا اضافه شد و تاکنون در قالب ۴ نسل به حیات خود ادامه داده است. این سدان جمع‌وجور در سال ۲۰۱۹ وارد نسل چهارم خود شد و حالا با همین نسل و به‌عنوان مدل ۲۰۲۴ توسط شرکت آفتاب خودرو به ایران برگشته است.

اشکودا اکتاویا نیز یکی از محصولات تقریباً ریشه‌دار و با اصالت شرکت اهل جمهوری چک محسوب می‌شود و در اصل بر اساس پلتفرم MQB EVO گروه فولکس‌واگن توسعه پیدا کرده است. نسل اول اکتاویا در سال ۱۹۹۶ رونمایی شد و از سال ۲۰۱۹ تاکنون با نسل چهارم روی خط تولید حضور پیدا کرده است.

ویدیوی تست و بررسی مزدا ۳ پریمیوم ادیشن

ویدیوی معرفی اشکودا اوکتاویا

مقایسه طراحی بدنه

مقایسه طراحی مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

هر دو خودروی موردنظر ترکیبی از عناصر جوان‌پسندانه و هیجان‌انگیز را در نمای بیرونی خود به نمایش می‌گذارند. مزدا ۳ بر اساس زبان طراحی کودو ترسیم شده و سرشار از انحناهای فریبنده و البته کاملاً جذاب است که اگرچه نمای آن برای بازار امروز کمی ساده به نظر می‌آید، اما همچنان جذابیت خود را حفظ کرده و نوعی اصالت دوست‌داشتنی را به مالک این خودرو ارائه می‌دهد.

مقایسه بدنه مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

اما اشکودا اکتاویا سعی کرده تا از زوایای شکسته و خطوط صاف و مستقیم استفاده بیشتری ببرد تا بدنه لیفت‌بک خود را با چهره‌ای تهاجمی و ستیزه‌جویانه‌تر همراه کند. این سبک طراحی نیز بسیار پسندیده به شمار می‌رود و به‌راحتی می‌توان حدس زد که در بازار ایران طرفداران بسیار زیادی منتظر چنین سدانی هستند. بنابراین به‌طورکلی می‌توان گفت که هر دو خودرو از لحاظ طراحی بدنه دارای اصالت، زیبایی و عناصر جوان‌پسندانه هستند که بسته به سلیقه مشتری، هرکدام می‌تواند زیبایی مختص به خود را داشته باشد.

مقایسه مشخصات فنی مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

مقایسه فنی مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

ماهیت موتور و گیربکس این دو خودرو تا حد زیادی با یکدیگر تفاوت دارد، اما کارایی آنها تقریباً به یکدیگر نزدیک است. در این راستا باید بدانید که مزدا ۳ با موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی به میدان آمده و قدرتی نزدیک به ۱۵۵ اسب بخار به همراه ۲۰۲ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند که از طریق گیربکس ۶ دنده اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.
اما اشکودا اکتاویا تصمیم گرفته تا از حجم موتور خود بزند و در عوض برای جبران مافات به سراغ سیستم توربو شارژ رفته است. سیستم تزریق سوخت این خودرو هم از نوع مستقیم بوده و پاشش سوخت به‌طور مستقیم داخل سیلندر انجام می‌شود. حداکثر قدرت موتور اکتاویا به چیزی نزدیک به ۱۵۰ اسب بخار و پیشینه گشتاور آن نیز برابر ۲۵۰ نیوتن‌متر است که از طریق یک گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه خشک اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

مقایسه مشخصات مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

همان‌طور که اشاره شد، کارایی این موتورها و گیربکس‌ها در مزدا ۳ و اکتاویا تا حد زیادی به هم نزدیک است؛ چراکه شتاب صفر تا صد این دو خودرو در شرایط ایده‌آل تقریباً برابر و معادل ۹.۵ ثانیه ارزیابی می‌شود. میزان مصرف سوخت نیز به‌طور متوسط نزدیک به ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که رقم بسیار مناسبی برای خودروهای سدان خانوادگی محسوب می‌شود. ضمن آنکه شتاب ۹.۵ ثانیه نیز برای مصارف عادی کاملاً قابل‌قبول و البته تا حدی هم هیجان‌انگیز محسوب می‌شود، هرچند که نسبت به بسیاری از خودروهای جدید کمبودهایی نشان می‌دهد.

خودرواشکودا اکتاویامزدا ۳ پریمیوم ادیشن
موتورچهارسیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوTGDiبنزینی- چهار سیلندر- ۱۶سوپاپ تنفس طبیعی
حجم موتور۱.۴ لیتر۲ لیتر
توان خروجی۱۵۰ اسب بخار – ۲۵۰ نیوتن متر۱۵۵ اسب بخار – ۲۰۲ نیوتن متر
گیربکس۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه خشک۶ سرعته اتوماتیک AT
انتقال قدرتدیفرانسیل جلودیفرانسیل جلو
شتاب ۰-۱۰۰۹.۵ ثانیه۹.۵ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۵.۹ لیتر در۱۰۰کیلومتر۶.۱  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت۲۰۰ کیلومتربرساعت۲۱۶ کیلومتربرساعت
وزن۱۳۶۰ کیلوگرم۱۴۳۴ کیلوگرم
حجم باک۵۱ لیتر۵۱ لیتر
ابعاد بدنه۱۴۶۹-۱۸۳۲-۴۷۵۳ میلیمتر۱۴۴۰-۱۷۹۵-۴۶۶۰ میلیمتر
فاصله محوری۲۷۳۰ میلیمتر۲۷۲۵ میلیمتر
حجم صندوق ۶۰۰ لیتر۴۵۰ لیتر

از نکات مثبت مشخصات فنی اکتاویا نسبت به حریف ژاپنی می‌توان به برخورداری از سیستم تعلیق مستقل مالتی‌لینک عقب اشاره کرد که نسبت به سیستم یکپارچه محور پیچشی مزدا ۳، قابلیت بیشتری در ارتقای هندلینگ و افزایش پایداری خودرو ارائه می‌دهد. اما در عوض، مزدا ۳ از لحاظ استهلاک موتور و حساسیت آن نسبت به کیفیت بنزین، در مقایسه با حریف اروپایی وضعیت بهتری دارد و موتور تنفس طبیعی آن احتمالاً دوام فنی بیشتری خواهد داشت.

مقایسه کابین و فضای داخلی

داخل کابین این دو خودرو هم با طراحی بسیار جذاب و مناسبی روبه‌رو خواهید شد که البته عنصر خلاقیت در کابین سدان ژاپنی بسیار بیشتر به چشم می‌آید. نوع طراحی چندتکه داشبورد مزدا ۳ طوری به نظر می‌آید که تقریباً در هیچ‌یک از محصولات مشابه دیده نمی‌شود و می‌توان گفت که کاملاً مختص محصولات مزدا طراحی شده است. این نمای داخلی ضمن ارائه فضای نسبتاً مرموز و رازآلود، درعین‌حال بسیار زیبا و جذاب بوده که می‌تواند برای مشتری ایرانی نیز دلنشین باشد.

مقایسه کابین مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

در طرف دیگر، داخل اشکودا اکتاویا با داشبورد کاملاً مدرن به سبک اروپایی روبه‌رو هستیم که اگرچه به‌اندازه مزدا ۳ خلاقیت و تمایز در آن احساس نمی‌شود، اما کاملاً می‌توان به‌روز بودن آن را درک کرد. نظم و ترتیب به‌کاررفته در چینش ادوات داشبورد و رودری‌های این خودرو موجب می‌شود تا نسبت به کابین مزدا ۳ آرامش ذهنی بیشتری در کاربر ایجاد کند و به نظر می‌رسد که ارگونومی و دسترسی به کنترل‌گرها نیز در کابین اشکودا کمی بهتر از مزدا ۳ باشد.
خوشبختانه کابین هر دو خودرو سرشار از فضاهای ریزودرشت برای قرار دادن لوازم شخصی، بطری آب و گوشی تلفن همراه بوده و از این نظر می‌تواند کاربردپذیری نسبتاً بالایی داشته باشد. ضمن آنکه به‌کارگیری متریال باکیفیت در ساخت داشبورد و رودری‌ها نیز از ویژگی‌های مثبت کابین این دو سدان وارداتی محسوب می‌شود.

مقایسه طراحی داخلی مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

خوشبختانه فاصله بین محور چرخ‌ها بیشتر از ۲۷۲۵ میلی‌متر است و در نتیجه فضای پای مناسبی را برای کاربران ایجاد می‌کند. در این میان به نظر می‌رسد که صندلی‌های ردیف دوم اشکودا اکتاویا کمی نسبت به مزدا جادارتر باشد و افراد درشت‌هیکل‌تر راحت‌تر بتوانند از آن استفاده کنند. از لحاظ میزان فضای صندوق عقب نیز برتری کامل با اشکودا اکتاویا لیفت‌بک است؛ چراکه صندوق عقب این خودرو به لطف طراحی لیفت‌بک می‌تواند حدود ۶۰۰ لیتر چمدان‌ها و لوازم مختلف را درون خود جای دهد، اما صندوق عقب مزدا ۳ حدود ۴۵۰ لیتر ظرفیت دارد.

مقایسه تجهیزات و امکانات مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا

خوشبختانه هر دو سدان وارداتی با پکیج نسبتاً کاملی از امکانات به‌روز پا به بازار ایران گذاشته‌اند و از سیستم‌های نوین راهبری نظیر کروز کنترل تطبیقی، رادار خط‌خوان، ترمز اضطراری اتوماتیک و… برخوردار هستند. در این میان به نظر می‌رسد که اشکودا اکتاویا مجموعه کامل‌تری از آپشن‌های رفاهی و ایمنی را ارائه می‌دهد و از تجهیزات بیشتری نظیر تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو، شارژر بی‌سیم تلفن همراه و… سود می‌برد. البته مزدا ۳ هم دارای رادار نقطه کور و شیفتر دنده پشت فرمان است که حریف اروپایی در نسخه‌های فعلی فاقد آنهاست.

خودرومزدا ۳ پریمیوم ادیشناشکودا اوکتاویا
کروز کنترل دارد (تطبیقی)دارد(تطبیقی)
کنترل پایداریدارددارد
کنترل شروع حرکت در سربالاییدارددارد
هشدار نقطه کوردارددارد
رادار خط خواندارددارد
سیستم کمکی رانندگی بین خطوطدارددارد
سنسور پارک عقبدارددارد
نوربالا اتوماتیکداردندارد
سنسور باد تایرهادارددارد
ترمز پارک برقی و اتوهلددارددارد
ترمز اضطراری اتوماتیکدارددارد
دیلایتدارددارد
سنسور نوردارددارد
فرمان برقیدارددارد
دکمه های کنترل روی فرماندارددارد
نمایشگر مالتی مدیادارددارد
دوربین عقبدارددارد
دوربین ۳۶۰ درجهنداردندارد
کیسه هوادارد (۷ عدد)دارد (۶ عدد)
تهویه اتوماتیکدارددارد
تنظیم برقی صندلی رانندهدارددارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلوندارددارد
سردکن صندلی جلوندارددارد
گرمکن صندلی جلوندارددارد
شارژر وایرلسندارددارد
دنده پشت فرمانداردندارد
اتوپارکنداردندارد
سنسور باراندارددارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبیدارددارد
سانروفدارددارد
سقف پانورامانداردندارد

نتیجه‌گیری: مزدا ۳ پریمیوم ادیشن ارزنده‌تر است یا اشکودا اکتاویا؟

مزدا ۳ پریمیوم بخریم یا اکتاویا؟ این سؤال قطعاً در ذهن بسیاری از مشتریان شکل گرفته است و باید بگوییم که جواب آن برای ما نیز خیلی آسان نیست. اما اگر بخواهیم راهنمایی کنیم، با توجه به نکاتی که در این مطلب به آنها اشاره شد، می‌توان گفت اگر طرفدار خودروهای ژاپنی هستید و موتورهای تنفس طبیعی و نسبتاً کم‌استهلاک برای شما مهم هستند، مزدا ۳ پریمیوم ادیشن انتخاب بهتری به شمار می‌رود.

اما در طرف دیگر، اشکودا اکتاویا دارای برخی امکانات رفاهی بیشتر است، صندوق عقب بزرگ‌تری دارد، طراحی ظاهری آن برای طرفداران خودروهای اروپایی می‌تواند جذاب‌تر باشد و به دلیل برخورداری از سیستم تعلیق عقب مستقل مالتی‌لینک، احتمالاً از هندلینگ و پایداری بهتری نسبت به حریف ژاپنی سود خواهد برد.
با این احوال، باید دوباره تأکید کنیم که هر دو خودرو توان فنی مناسب، شتاب قابل قبول و ظاهری دلربا دارند و جزو سدان‌های بسیار معتبر بازار ایران هستند؛ درنتیجه انتخاب هر یک می‌تواند منفعت زیادی برای مشتری به دنبال داشته باشد.

ویدیو های پیشنهادی

۳ Responses to “مقایسه مزدا ۳ پریمیوم ادیشن و اشکودا اکتاویا؛ سدان تازه وارد اروپایی در برابر خشن ژاپنی”

  1. هادی گفت:

    مطلبتون چند تا ایراد داشت.
    اول اینکه طبق کاتالوگ رسمی پارس ساتر هوشمند اشکودا اکتاویا دارای اتوپارک هست .
    تو جدول امکانات رفاهی اکتاویا هم اشتباه زدید.
    دوم تو مطلب های قبلی اشکودا سوپرب رو هم با مزدا ۳ مقایسه کردید.
    یعنی هم سوپرب و هم اکتاویا رقیب مزدا ۳ هستن و اگر اینطور باشه پس اکتاویا و سوپرب هم رقیب همدیگه ان !
    هر جا هم انتقادی ازتون بشه جواب نمی دید تو خود سایت‌ .

    ۲
    ۰
  2. رضا میرسلیمان گفت:

    خودروی اروپایی یک ویژگی داره و اون اینکه اول برای بازار اروپا ساخته میشه بعد صادر میشه و این باعث میشه بین تولید کننده و مصرف کننده یک تعهد واقعی وجود داشته باشه و کیفیتش بالاتر باشه. اشکودا هم جزو ماشین های محبوب و پر فروش اروپاست.

    ۱
    ۰
  3. نیستانک گفت:

    مقایسه خودرو ژاپنی با اکثر اروپایی ها و آمریکایی درست نیست. علت هم دو دیدگاه و هدف متفاوت هست. خودرو ساز ژاپنی هدفش مصرف سوخت کمتر در عین حداقل استهلاک هست پشتیبانی و خدمات پس از فروش شعار آنهاست در کل فقط حرف از تعهد هست. ضمنا عجیب آنکه پلت فرم مزدا فورد از سال ۱۹۹۹ بانامcd3-cd4 هنوز مورد استفاده بسیاری از خودرو سازان صاحب نام اروپا و آمریکا میباشد.

    ۰
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.