موضوعات داغ روز:

مقایسه پژو 408X با نیسان قشقایی آنر ؛ رقابت کراس اوور های جذاب فرانسوی و ژاپنی

منتشر شده در 04 خرداد 1404 ساعت 12:26
نویسنده حسین باباپور
عکاس علیرضا پاداش
مقایسه پژو 408X با نیسان قشقایی آنر ؛ رقابت کراس اوور های جذاب فرانسوی و ژاپنی

پژو 408X و نیسان قشقایی آنر جزو کراس اوور های جدید و بروز بازار ایران هستند که توسط شرکت ایران خودرو و نامی خودرو در ایران عرضه می شوند.

بازار کراس‌اوورها آن‌قدر پرطرفدار و کاربردی شده است که محصولات متنوعی در این سگمنت‌ها به چشم می‌خورد. شرکت پژو با تلفیق ویژگی‌های بدنه خودروهای هاچ‌بک، کراس‌اوور و سدان، خودرویی جذاب تحت عنوان کلاس اور کوپه با نام پژو ۴۰۸ ایکس را به بازار فرستاده که هم‌اکنون توسط ایران‌خودرو آماده ورود به کشور است. نیسان قشقایی نیز از جمله کراس‌اوورهای معروف کمپانی ژاپنی است که حالا با نام جدید و تحت نسخه آنر در کشورمان عرضه می‌شود. نزدیکی نسبی رده قیمتی این دو خودرو به همراه برخی ویژگی‌های مشترک، موجب شده تا پژو ۴۰۸ ایکس و نیسان قشقایی آنر رقیبانی تقریباً مناسب برای یکدیگر در بازار ایران باشند. در نتیجه به مقایسه پژو ۴۰۸ ایکس با نیسان قشقایی آنر می‌پردازیم تا ببینیم کدام‌یک از این دو محصول وارداتی، گزینه بهتری برای مصرف‌کنندگان ایرانی خواهد بود.

درباره پژو 408X  و نیسان قشقایی آنر

پژو ۴۰۸ ایکس یکی از پروژه‌های جنجالی کمپانی فرانسوی محسوب می‌شود که گفته شده حدود ۷ سال فرآیند توسعه آن ادامه داشته و در نهایت این خودرو از سال ۲۰۲۲، بر اساس پلتفرم EMP2 گروه استلانتیس به میدان آمده است. طراحی ظاهری و سبک بدنه پژو ۴۰۸ ایکس به نحوی انجام شده که تقریباً تلفیقی از خودروهای کراس‌اوور، سدان و هاچ‌بک است و از نظر شرکت سازنده، یک کراس‌اور کوپه با ابعاد جمع‌وجور به شمار می‌رود. شرکت ایران‌خودرو نیز با همکاری کمپانی دانگ‌فنگ قصد واردات و سپس مونتاژ این محصول در داخل ایران را دارد که به نظر ما انتخاب شایسته‌ای محسوب می‌شود.

اما نیسان قشقایی آنر که توسط نامی خودرو برای کشورمان رونمایی شده، در اصل نسخه فیس‌لیفت نسل دوم نیسان قشقایی است که از سال ۲۰۱۳ روی خط تولید کمپانی نیسان حضور دارد. متأسفانه فعلاً اثری از حضور نسل سوم نیسان قشقایی که از سال ۲۰۲۱ به بازارهای مختلف راه یافته، در ایران دیده نمی‌شود؛ البته نسخه آنر توسط کمپانی دانگ‌فنگ نیسان و در سال ۲۰۲۴ با چهره‌ای کاملاً به‌روز و متمایز در دسترس مشتریان چینی قرار گرفته و حالا به بازار ایران نیز راه یافته است. باید بدانید که این خودرو در کشور چین تحت عنوان نیسان قشقایی گلوری به فروش می‌رسد.

ویدیوی معرفی نیسان قشقایی آنر

ویدیوی معرفی پژو ۴۰۸ ایکس

مقایسه طراحی ظاهری

با وجود به‌روزرسانی‌های زیادی که روی چهره و نمای عقب نیسان قشقایی آنر نسبت به نسخه قبلی صورت گرفته، طراحی بدنه پژو 408X  آن‌قدر مدرن و متفاوت است که می‌تواند ظاهر نیسان قشقایی را کمی قدیمی جلوه دهد.
نیسان قشقایی آنر با بدنه‌ای متعلق به حدود بیش از ۱۲ سال پیش در میدان حاضر شده و صرفاً المان‌های نمای روبه‌رو نظیر جلوپنجره، چراغ‌ها، سپر و برخی جزئیات نمای عقب آن نسبت به نسخه اصلی تغییر کرده است. این تغییرات باعث شده تا چهره قشقایی آنر کاملاً امروزی و تجددگرایانه به نظر برسد. به طور کلی، چهره نیسان قشقایی آنر نسبتاً مدرن است، اما استایل آن کمی قدیمی به نظر می‌رسد و در مجموع می‌تواند برای کاربران خانوادگی نسبتاً مسن، زیبایی خود را حفظ کند.

مقایسه پژو 408X با نیسان قشقایی آنر ؛ رقابت کراس اوور های جذاب فرانسوی و ژاپنی

اما در سمت دیگر، پژو 408X  ظاهری کاملاً متفاوت، تهاجمی و مملو از زوایای شکسته و صفحات هندسی مختلف را در نقاط گوناگون بدنه ارائه می‌دهد. این سبک طراحی تاکنون در خودروهای دیگر چندان دیده نشده بود و پژو با این کار، یک محصول کاملاً اسپرت و پرحاشیه را به بازار فرستاده است که البته مورد استقبال اکثر کارشناسان و مشتریان قرار دارد. طرح چراغ‌های دی‌لایت دندان‌شمشیری به همراه المان‌های هندسی دریچه‌های روی سپر، چهره خودرو را کاملاً خشن و قاطع نشان می‌دهد. سایر قسمت‌های بدنه نیز به لطف حجم‌پردازی مطلوب و خطوط شکسته، هماهنگی بالایی با نمای چهره دارند و در مجموع، استایلی کاملاً اسپرت و هجومی را برای این خودرو به وجود آورده‌اند؛ به‌نحوی‌که نه‌تنها مشتریان مسن‌تر، بلکه اکثر جوانان نیز از این محصول خانوادگی استقبال کرده و آن را خودرویی متناسب با نیازهای بصری روز می‌دانند.

مقایسه پژو 408X با نیسان قشقایی آنر ؛ رقابت کراس اوور های جذاب فرانسوی و ژاپنی

مقایسه کابین و فضای داخلی

در مورد طراحی داخلی نیز روند به همان منوال پیش می‌رود که در نمای بیرونی مشاهده می‌کنیم. ادوات داخلی پژو 408X  از صفحات هندسی با زوایای تند و تیز و خطوط شکسته، به همراه ترکیبی از کلیدهای لمسی و فیزیکی ساخته شده‌اند که همان اصول طراحی آی‌کاکپیت پژو را نشان می‌دهند و فضایی به سبک اتاقک خلبان هواپیما را پیش روی راننده یا سرنشین جلو قرار داده‌اند. این شیوه طراحی داشبورد و غربیلک فرمان، که در آن کیلومترشمار بالاتر از فرمان قرار می‌گیرد، در محصولات قبلی پژو نظیر پژو ۲۰۰۸ نیز دیده شده بود و حالا با چهره‌ای کاملاً مدرن و هندسی‌تر، با پژو ۴۰۸ ایکس به بازار ایران بازگشته است.

مقایسه پژو 408X با نیسان قشقایی آنر ؛ رقابت کراس اوور های جذاب فرانسوی و ژاپنی

اما طراحی داخلی نیسان قشقایی فرم متعادل‌تری داشته و تقریباً بر اساس داشبورد نیسان سیلفی ترسیم شده است. این کابین از خطوط نرم بیشتری تشکیل شده و دریچه‌های تهویه دایره‌ای آن اصلاً تناسبی با نمونه‌های به‌کاررفته در کابین حریف فرانسوی ندارند. بنابراین اگر یک طراحی متعادل با چاشنی کمی اسپرت می‌خواهید، قطعاً فضای داخلی نیسان قشقایی شما را راضی خواهد کرد.

سطح کیفی مواد و متریال استفاده‌شده در کابین دو خودرو تقریباً مرغوب است و هر دوی آن‌ها می‌توانند رضایت بالایی در کاربران خود به وجود آورند. کابین نیسان قشقایی آنر تقریباً جادار است و فضای کافی، به‌ویژه در صندلی‌های ردیف عقب، در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ اما پژو ۴۰۸ ایکس حدود ۱۴ سانتی‌متر فاصله محوری بزرگ‌تری دارد و قطعاً فضای اختصاص‌یافته به پای سرنشینان در ردیف دوم، بسیار بزرگ‌تر از حریف ژاپنی خواهد بود.

مقایسه پژو 408X با نیسان قشقایی آنر ؛ رقابت کراس اوور های جذاب فرانسوی و ژاپنی

از لحاظ میزان فضای صندوق عقب نیز باید بدانید که نیسان قشقایی آنر با ۴۸۶ لیتر گنجایش، امکان قرارگیری ۴ تا ۵ چمدان بزرگ را در بخش عقب فراهم می‌کند؛ اما حجم صندوق پژو 408X  بزرگ‌تر است و به ۵۳۶ لیتر می‌رسد.
بنابراین، به‌طور کلی، طراحی کابین پژو ۴۰۸ امروزی و جذاب‌تر است و در عین حال فضای بزرگ‌تری هم برای سرنشینان و هم برای لوازم آنها در صندوق عقب فراهم می‌آورد.

مقایسه مشخصات فنی پژو ۴۰۸ ایکس با نیسان قشقایی آنر

سیستم فنی دو خودرو با یکدیگر متفاوت است؛ چراکه نیسان قشقایی آنر ترجیح داده با موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی و گیربکس اتوماتیک CVT وارد میدان شود، اما پژو 408X دارای موتور ۱.۶ لیتری توربوشارژ تزریق مستقیم است و گیربکس آن نیز از نوع ۸ سرعته اتوماتیک معمولی محسوب می‌شود.
حداکثر قدرت موتور نیسان قشقایی آنر ۱۴۰ اسب بخار و گشتاور آن ۱۸۴ نیوتن‌متر است، اما این ارقام در پژو ۴۰۸ ایکس به ۱۷۵ اسب بخار و ۲۵۰ نیوتن‌متر افزایش پیدا می‌کند. با توجه به وزن تقریباً مشابه این دو خودرو و توان بیشتر موتور پژو ۴۰۸، واضح است که شتاب کراس‌اور فرانسوی نسبت به نیسان قشقایی آنر سریع‌تر خواهد بود.

مقایسه مشخصات فنی پژو ۴۰۸ ایکس با نیسان قشقایی آنر

طبق برآوردهای انجام‌شده، شتاب صفر تا صد پژو 408X  تحت شرایط استاندارد حدود ۹.۵ ثانیه است و این رقم برای نیسان قشقایی آنر به ۱۰.۵ ثانیه می‌رسد. اختلاف میانگین مصرف سوخت این دو خودرو نیز چندان زیاد نیست، اما پژو ۴۰۸ با ۶.۳۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر نسبت به قشقایی آنر با ۶.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، خودروی کم‌مصرف‌تری به شمار می‌رود.

مقایسه مشخصات فنی پژو ۴۰۸ ایکس با نیسان قشقایی آنر

اما در بحث سیستم تعلیق، قشقایی آنر عملکرد بهتری دارد؛ چراکه در قسمت عقب از سامانه مالتی‌لینک مستقل استفاده می‌کند که نسبت به سیستم تورشن بیم یکپارچه به‌کاررفته در پژو ۴۰۸ ایکس، شرایط بهتری را در زمینه کیفیت سواری و هندلینگ فراهم می‌آورد. البته به دلیل ارتفاع کمتر پژو 408X  نسبت به حریف، احتمالاً نیسان قشقایی نمی‌تواند در زمینه پایداری و هندلینگ، برتری محسوسی نسبت به حریف فرانسوی کسب کند.

خودروپژو ۴۰۸ ایکس ایران خودرونیسان قشقایی آنر
موتورچهارسیلندر- ۱۶سوپاپ –توربوTGDi۴ سیلندر- ۱۶سوپاپ – تنفس طبیعی
حجم موتور۱.۶ لیتر۲.۰لیتر
توان خروجی۱۷۵ اسب بخار – ۲۵۰ نیوتن متر۱۴۰اسب بخار – ۱۸۴ نیوتن متر
گیربکس۸ سرعته AT اتوماتیک۷ سرعته اتوماتیک CVT
انتقال قدرتدیفرانسیل جلودیفرانسیل جلو
شتاب ۰-۱۰۰۹.۵ ثانیه۱۰.۵ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۶.۳۵ لیتر در۱۰۰کیلومتر۶.۷۹  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت۲۲۰ کیلومتربرساعت۱۸۶ کیلومتربرساعت
وزن۱۴۶۵ کیلوگرم۱۴۴۹ کیلوگرم
حجم باک۵۱ لیتر۵۷ لیتر
ابعاد بدنه۱۵۰۲-۱۸۵۹-۴۷۰۵ میلیمتر۱۶۱۰-۱۸۳۷-۴۴۰۷ میلیمتر
فاصله محوری۲۷۸۷ میلیمتر۲۶۴۶ میلیمتر
حجم صندوق ۶۰۸ لیتر۴۸۶ لیتر

مقایسه آپشن‌ها و امکانات

نیسان قشقایی آنر امکانات قابل‌قبول و مناسبی در زمینه رفاهی و ایمنی ارائه می‌دهد، با این حال، وقتی با یک محصول جدید مانند پژو 408X  مقایسه می‌شود، نقطه‌ضعف اصلی آن در حوزه تجهیزات هوشمند و سیستم‌های کمک‌رانندگی کاملاً نمایان خواهد شد.

پژو ۴۰۸ ایکس از امکانات مدرنی مثل رادار خط‌خوان، هشدار برخورد از جلو، هشدار خستگی راننده، ترمز اضطراری اتوماتیک، کروز کنترل تطبیقی، رانندگی خودکار بین خطوط، رادار تابلوخوان، گرم‌کن صندلی‌های جلو، شارژر بی‌سیم تلفن همراه و… برخوردار است که در نیسان قشقایی آنر وجود ندارند. بنابراین پژو ۴۰۸ ایکس به‌مراتب خودروی پرآپشن‌تری نسبت به حریف ژاپنی محسوب می‌شود و از این نظر بسیار جلوتر قرار می‌گیرد.

خودرونیسان قشقایی آنرپژو 408X
کروز کنترل دارددارد(تطبیقی)
کنترل پایداریدارددارد
کنترل شروع حرکت در سربالاییدارددارد
هشدار نقطه کوردارد
رادار خط خواندارد
سیستم کمکی رانندگی بین خطوطدارد
سنسور پارک عقبدارددارد
نوربالا اتوماتیکدارد
سنسور باد تایرهادارددارد
ترمز پارک برقی و اتوهلددارددارد
ترمز اضطراری اتوماتیکدارد
دیلایتدارددارد
سنسور نوردارددارد
فرمان برقیدارددارد
دکمه های کنترل روی فرماندارددارد
نمایشگر مالتی مدیادارددارد
دوربین عقبدارددارد
دوربین ۳۶۰ درجهدارددارد
کیسه هوادارد (۶ عدد)دارد (۶ عدد)
تهویه اتوماتیکدارددارد
تنظیم برقی صندلی رانندهدارددارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلودارد
سردکن صندلی جلو
گرمکن صندلی جلودارد
شارژر وایرلسدارد
دنده پشت فرماندارد
اتوپارکندارد
سنسور باراندارددارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبیدارددارد
سانروف
سقف پانورامادارد

نتیجه‌گیری

با وجود آن‌که نیسان قشقایی آنر یکی از کراس‌اوورهای باکیفیت و زیبای بازار ایران در شرایط کنونی به شمار می‌رود، اما به نظر می‌رسد شرایط پژو 408X  برای مشتریان ایرانی جذاب‌تر باشد.
پژو ۴۰۸ ایکس از لحاظ طراحی کاملاً متفاوت ظاهر شده و می‌تواند خودرویی زیبا و به‌روزتر به حساب بیاید. نمای داخلی آن نیز جذابیت بیشتری دارد و از لحاظ فضای کابین و گنجایش صندوق عقب هم کاملاً برتر از رقیب ژاپنی است. بنابراین اگر خانواده‌ای پرجمعیت دارید، به نظر می‌رسد پژو ۴۰۸ گزینه بهتری برای شما باشد.
امکانات کاملاً متنوع‌تر، شتاب و هیجان سواری بیشتر، و استایل جذاب‌تر از نقاط قوت اصلی این محصول فرانسوی در برابر حریف ژاپنی هستند.

اما اگر به طرح‌های فانتزی و متفاوت علاقه ندارید و می‌خواهید یک کراس‌اور ژاپنی اصیل با طراحی پخته و چهره‌ای نوین داشته باشید که موتور آن نیز حتماً از نوع تنفس طبیعی، با استهلاک پایین و حساسیت کمتر نسبت به بنزین داخلی باشد، نیسان قشقایی آنر گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
البته کیفیت گیربکس‌های CVT نیسان و استهلاک آن‌ها معمولاً پایین‌تر از حد انتظار است، و در مقابل، جعبه‌دنده‌های اتوماتیک معمولی معمولاً میزان خرابی کمتری نسبت به انواع CVT دارند. در نتیجه، به نظر می‌رسد که استهلاک جعبه‌دنده پژو ۴۰۸ ایکس در طول زمان و میزان خرابی آن نسبت به گیربکس قشقایی پایین‌تر باشد.

ویدیو های پیشنهادی

۴ Responses to “مقایسه پژو 408X با نیسان قشقایی آنر ؛ رقابت کراس اوور های جذاب فرانسوی و ژاپنی”

  1. هادی گفت:

    یه چیزی قبل انتخاب بگم ، ایران خودرو هنوز پروژه پژو رو ول نکرده و قراره دوتا محصول جدید از پژو رو به ایران بیاره که یکیشون احتمالا ۴۰۰۸ خواهد بود.
    پس خیلی متاسفانه میشه گفت ایران خودرو هنوز پرونده پژو آشغال رو ول نکرده.و قراره بزودی تو شوروم جدید اش دو تا محصول جدید از پژو رو به نمایش بگذاره.
    ولی هنوز معلوم نیست ۴۰۸ ایکس میاد یا نه ولی هنوز شما چسبیدین بهش !
    ولی بین این دوتا ، با وجود اینکه کیفیت فرانسوی ها ( آشغال هایی با سابقه ی درخشان ) به ژاپنی ها نمیرسه و نخواهد رسید و حتی تو آمریکا هم هیچ فروشی ندارن. من قشقایی آنر رو انتخاب می کنم.
    تازه کم مصرف تر و بدون دردسر تر هم هست.
    خیلی ها به گیربکس CVT اش گیر میدن که CVT های جدید واقعا بروز تر و بهتر شدن.
    ظاهرشم جذابه و چیزی از پژو کم نداره.
    فقط آپشن هاش کمه که من تو این مورد با کیفیت بی آپشن رو به بی کیفیت فول آپشن ترجیح میدم.

    ۱
    ۲
  2. هادی گفت:

    یه چیزی قبل انتخاب بگم ، ایران خودرو هنوز پروژه پژو رو ول نکرده و قراره دوتا محصول جدید از پژو رو به ایران بیاره که یکیشون احتمالا ۴۰۰۸ خواهد بود. پس خیلی متاسفانه میشه گفت ایران خودرو هنوز پرونده پژو آشغال رو ول نکرده.و قراره بزودی تو شوروم جدید اش دو تا محصول جدید از پژو رو به نمایش بگذاره. ولی هنوز معلوم نیست ۴۰۸ ایکس میاد یا نه ولی هنوز شما چسبیدین بهش ! ولی بین این دوتا ، با وجود اینکه کیفیت فرانسوی ها ( آشغال هایی با سابقه ی درخشان ) به ژاپنی ها نمیرسه و نخواهد رسید و حتی تو آمریکا هم هیچ فروشی ندارن. من قشقایی آنر رو انتخاب می کنم. تازه کم مصرف تر و بدون دردسر تر هم هست. خیلی ها به گیربکس CVT اش گیر میدن که CVT های جدید واقعا بروز تر و بهتر شدن. ظاهرشم جذابه و چیزی از پژو کم نداره. فقط آپشن هاش کمه که من تو این مورد با کیفیت بی آپشن رو به بی کیفیت فول آپشن ترجیح میدم.

    ۲
    ۰
  3. (Saeed(PEUGEOT گفت:

    نیسان در آستانه ورشکستگی با گیربکس کسل کننده cvt تو ایران انگار زیاد طرفدار داره …..

    مردم تعیین میکنن پژو خوبه یا بد …..ما ایرانی یه چشمه از کیفیت محصولات پژو رو دیدیم

    اونم ۲۰۰۸ بوده با تعداد محدودی ۵۰۸ …..

    با آغاز فروش دوباره پژو تو ایران معلوم میشه کت تنِ کیه تو وارداتی ها

    ۰
    ۲
  4. هادی گفت:

    آقای سعید متعصب به پژو.
    معلومه هیچی از ماشین نمی دونی.
    سیلفی گیربکس اش cvt نیست و تک سرعته است‌. چون در واقع یه ماشین برقی هست و موتور بنزینی فقط در نقش ژنراتور رفتار می کنه و تو حرکت ماشین نقشی نداره.
    مصرف سوخت بسیار پایینی هم از پژو ۴۰۸ ایکس داره.
    منظورت از کیفیت محصولات پژو چیه ؟
    اگه کیفیت همه ی فرانسوی ها به ژاپنی ها می رسید تو آمریکا شکست نمی خوردن.
    خیلی از مردم ایران هم متاسفانه مثل تو عقلشون به چشم شونه.
    پژوی آشغال رو به ژاپنی ترجیح میدن‌.
    آره ، ۲۰۰۸ اون موقع ماشین خوبی بود ، اما الان دیگه فرانسوی ها آشغالی بیش نیستن.
    امیدوارم دیگه هیچ وقت پژو نیاد ایران.
    اگر هم بیاد ، بعد از چند سال مشخص میشه کت تن پژو عه یا ژاپنی ها ( تویوتا ، نیسان ، هوندا ، میتسوبیشی ، سوبارو ، سوزوکی ، مزدا لکسوس ، آکورا و اینفینیتی )

    ۳
    ۰

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.