موضوعات داغ روز:

مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

منتشر شده در 05 دی 1403 ساعت 11:30
نویسنده حسین باباپور
عکاس علیرضا پاداش
مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو دو کراس اوور بسیار جذاب غیر چینی است که به صورت وارداتی در بازار ایران عرضه می شوند.

بازار کراس‌اوورهای برندهای معتبر در دور جدید واردات بسیار گرم شده و مدل‌های متنوع روزبه‌روز به سبد محصولات شرکت‌های واردکننده اضافه می‌شود. در این میان، برندهای معتبر ژاپنی و کره‌ای هم حضور دارند که مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو در بین محصولات آنها می‌توانند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند. با وجود آنکه این دو خودرو از لحاظ ابعادی با هم تفاوت دارند، اما به‌هرحال می‌توانند به‌عنوان کراس‌اوورهای خانوادگی رقیب همدیگر محسوب شوند و به همین دلیل تصمیم داریم تا به مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو مدل ۲۰۲۴ بپردازیم.

درباره مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو

مزدا CX-30 یک کراس‌اوور تقریباً کوچک به‌شمار می‌رود که نخستین بار در سال ۲۰۱۹ رونمایی شد. این خودرو در اصل روی پلتفرم مزدا ۳ نسل چهارم توسعه پیدا کرده و نمونه کراس‌اوور شده مدل هاچبک مزدا ۳ به حساب می‌آید. زبان طراحی آن با مزدا ۳ اشتراکات زیادی دارد و نمونه وارداتی به کشورمان توسط آفتاب خودرو در خطوط تولید مشترک چانگان-مزدا در کشور چین ساخته می‌شود.

اما کیا اسپورتیج توربو جدیدترین نسخه از نسل پنجم این محصول پرطرفدار کره‌ای است که در رده کراس‌اوورهای کامپکت قرار می‌گیرد و از لحاظ ابعادی نسبت به مزدا CX-30 بزرگ‌تر است. این نمونه توسط شرکت کوشا خودرو عرضه شده و نسخه لانگ مدل قبلی اسپورتیج که ابتدا توسط کوشا خودرو برای عرضه به بازار ایران انتخاب شده بود، به شمار می‌رود.

ویدیو ی معرفی کیا اسپورتیج

ویدیوی تست و بررسی مزدا CX-30

مقایسه طراحی بدنه

ظاهر مزدا CX-30 بسیار آشنا به نظر می‌رسد، چراکه فرم بدنه آن در واقع شباهت زیادی به دیگر محصول آفتاب خودرو یعنی مزدا ۳ سدان دارد. در اصل با نمونه کراس‌اوور شده مزدا ۳ نسل جدید طرف هستیم که مقداری ارتفاع آن افزایش پیدا کرده و برخی جزئیات ظاهری نیز به آن اضافه شده است تا بیشتر شبیه کراس‌اوورها به نظر برسد. این خودرو بر اساس زبان طراحی مزدا موسوم به “کودو” طراحی شده و خطوط منحنی، چراغ‌های کشیده و دیگر المان‌های اصلی این سبک را با خود به همراه دارد.

مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

اما کیا اسپورتیج جدید هیچ شباهتی با نسل قبلی خود ارائه نمی‌دهد و با طراحی کاملاً انقلابی و تحول‌گرایانه نسبت به مدل پیشین، نمایشی نوآورانه دارد. نسخه توربو در نمای بغل با مدل اولیه عرضه‌شده توسط کوشا خودرو تا حدودی تفاوت پیدا کرده و لچکی قسمت ستون C به آن اضافه شده است. نمای جلویی کیا اسپورتیج هم بسیار مدرن جلوه می‌کند و چراغ‌های دی‌لایت بومرنگی شکل آن کاملاً جذاب به نظر می‌رسند.

مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

به‌طور کلی، می‌توان گفت که کیا اسپورتیج توربو طراحی ظاهری مدرن‌تر همراه با جزئیات و المان‌های خلاقانه‌تر دارد و نسبت به فرم ساده‌تر بدنه مزدا CX-30 تا حدودی لوکس‌تر احساس می‌شود. البته طراحی مزدا CX-30 هم باوجود سادگی بیشتر، جذابیت‌های خاص خود را دارد و حتی شاید بتوان گفت که به دلیل شباهت با مزدا ۳، تا حدودی اسپرت‌تر احساس می‌شود.

مقایسه مشخصات فنی مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو

ماهیت فنی این دو خودرو با هم تفاوت دارد، چراکه یکی از موتور تنفس طبیعی و دیگری از موتور کم‌حجم‌تر اما مجهز به توربوشارژر استفاده می‌کند. مزدا CX-30 با موتور ۲ لیتری چهارسیلندر تنفس طبیعی به قدرت ۱۵۵ اسب بخار و گشتاور ۲۰۰ نیوتن‌متر به همراه گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته AT، نیروی چرخ‌های محرک جلو را تأمین می‌کند.

مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

اما کیا اسپورتیج توربو به یک موتور ۱.۵ لیتری چهارسیلندر توربوشارژ مجهز است که قدرت بیشتری در حد ۱۹۸ اسب بخار و گشتاور ۲۵۳ نیوتن‌متر را از طریق گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند.

مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

نتیجه به‌کارگیری موتور قوی‌تر روی اتاق کیا اسپورتیج، دستیابی به شتاب سریع‌تر است؛ اما این اختلاف شتاب خیلی زیاد نیست، چراکه اختلاف وزن مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج بیش از ۴۰۰ کیلوگرم است. همین نکته سبب می‌شود کراس‌اوور کره‌ای نتواند شتاب خود را بیش از حد افزایش دهد. در این راستا باید بدانید که شتاب صفر تا صد کیا اسپورتیج توربو حدود ۸.۸ ثانیه است، اما این رقم برای مزدا CX-30 به ۹.۵ ثانیه افزایش پیدا می‌کند.

خودرومزدا CX-30 کیا اسپورتیج توربو
موتورچهارسیلندر- ۱۶سوپاپ – تنفس طبیعیبنزینی- چهار سیلندر- ۱۶سوپاپ توربوTGDi
حجم موتور۲ لیتر۱.۵ لیتر
توان خروجی۱۵۵ اسب بخار – ۲۰۲ نیوتن متر۱۹۸ اسب بخار – ۲۵۳ نیوتن متر
گیربکس۶ سرعته اتوماتیک۸ سرعته اتوماتیک
انتقال قدرتدیفرانسیل جلودیفرانسیل جلو
شتاب ۰-۱۰۰۹.۵ ثانیه۸.۸۲ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۶.۱ لیتر در۱۰۰کیلومتر۵.۸  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت۲۱۷ کیلومتربرساعت۲۰۵ کیلومتربرساعت
وزن۱۴۶۲ کیلوگرم۱۸۷۰ کیلوگرم
حجم باک۵۱ لیتر۵۴ لیتر
ابعاد بدنه۱۵۴۰-۱۷۹۵-۴۳۹۵ میلیمتر۱۶۷۸-۱۸۶۵-۴۶۷۰ میلیمتر
فاصله محوری۲۶۵۵ میلیمتر۲۷۵۵ میلیمتر
حجم صندوق ۵۷۲ لیتر۵۳۸ لیتر

علی‌رغم وزن بسیار بیشتر، مصرف سوخت کیا اسپورتیج حدود سه‌دهم لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی کمتر از مزدا CX-30 است. برخورداری از سیستم تعلیق مستقل مولتی‌لینک در بخش عقب اسپورتیج نیز می‌تواند نویدبخش کیفیت سواری و هندلینگ بهتر آن نسبت به حریف ژاپنی باشد.

مقایسه طراحی داخلی و فضای کابین

نوع طراحی داخلی کابین هر دو خودرو، به‌ویژه در بخش داشبورد و کنسول حاوی شیفتر دنده، بسیار زیبا و جذاب به نظر می‌رسد. در این میان، طرح داشبورد کیا اسپورتیج با وجود نمایشگرهای یکپارچه دوگانه و دریچه‌های تهویه به سبک پیوسته و سراسری، باعث شده تا نمای داخلی این خودرو تا حدودی مینیمال و البته آینده‌نگرانه به نظر برسد. حضور کلیدهای لمسی در زیر نمایشگر به همراه شیفتر دایره‌ای دنده نیز در نوع خود موجب ارتقای زیبایی عناصر طراحی این خودرو به سبک فرم‌های مدرن‌تر شده است. استفاده از مواد نرم در قسمت بالای داشبورد هم موجب بهبود کیفیت کلی کابین کیا اسپورتیج شده و سطح تجمل آن را بالاتر برده است. 

مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

اما کابین مزدا CX-30 طراحی کمی اسپرت و خاص‌تر را به نمایش می‌گذارد. این سبک طراحی به فرم داخلی مزدا ۳ جدید نسل چهارم شباهت زیادی دارد، ولی کیفیت مواد آن بالاتر به نظر می‌رسد و کاربر حس بهتری از حضور در کابین خودرو پیدا می‌کند. 
بنابراین، به‌طور کلی می‌توان گفت که نوع طراحی داخلی و کیفیت مواد به‌کاررفته در کابین این دو خودرو کاملاً رضایت‌بخش است و بسته به سلیقه شما، هرکدام می‌تواند انتخابی مناسب محسوب شود. 

مقایسه مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو ؛ تقابل دو کراس اوور جذاب وارداتی

از لحاظ میزان فضای داخل کابین باید گفت که کیا اسپورتیج به دلیل ابعاد بزرگ‌تر، فضای بیشتری داخل اتاق در اختیار سرنشینان می‌گذارد و افراد حاضر در صندلی‌های ردیف دوم به دلیل فاصله محوری بزرگ‌تر و ارتفاع سقف بیشتر، محدودیت کمتری از لحاظ فضای پا و سر خواهند داشت.  میزان فضای صندوق عقب مزدا CX-30 معادل ۵۷۲ لیتر است، اما این رقم برای کیا اسپورتیج توربو برابر ۵۳۸ لیتر است. 

مقایسه تجهیزات و امکانات مزدا CX-30 و کیا اسپورتیج توربو

خوشبختانه هر دو خودرو امکانات مدرن رانندگی نظیر کروز کنترل تطبیقی، دستیار رانندگی نیمه‌خودکار بین خطوط، رادار تابلوخوان، ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار خط‌خوان، هشدار برخورد از جلو، سانروف برقی، دوربین عقب، ترمز پارک برقی، اتوهلد و… را ارائه می‌دهند. به‌طور کلی می‌توان گفت که سطح تجهیزات این دو خودرو تا حد زیادی به هم نزدیک است. اما مواردی مثل شارژر بی‌سیم تلفن همراه و درِ صندوق برقی در مزدا CX-30 موجود هستند که در کیا اسپورتیج توربو دیده نمی‌شود. در عوض، کراس‌اوور کره‌ای دارای گرم‌کن صندلی‌های جلو و فرمان است که مزدا CX-30 فاقد آن است. 

خودروکیا اسپورتیج توربومزدا CX-30
کروز کنترل دارد (تطبیقی)دارد(تطبیقی)
کنترل پایداریدارددارد
کنترل شروع حرکت در سربالاییدارددارد
هشدار نقطه کوردارددارد
رادار خط خواندارددارد
سیستم کمکی رانندگی بین خطوطدارددارد
سنسور پارک عقبدارددارد
نوربالا اتوماتیکداردندارد
سنسور باد تایرهادارددارد
ترمز پارک برقی و اتوهلددارددارد
ترمز اضطراری اتوماتیکدارددارد
دیلایتدارددارد
اتولایتدارددارد
فرمان برقیدارددارد
دکمه های کنترل روی فرماندارددارد
نمایشگر مالتی مدیادارددارد
دوربین عقبدارددارد
دوربین ۳۶۰ درجهنداردندارد
کیسه هوادارد (۶ عدد)دارد (۷ عدد)
تهویه اتوماتیکدارددارد
تنظیم برقی صندلی رانندهدارددارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلونداردندارد
سردکن صندلی جلونداردندارد
گرمکن صندلی جلوداردندارد
شارژر وایرلسندارددارد
دنده پشت فرماننداردندارد
اتوپارکنداردندارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبیدارددارد
سانروفدارددارد
سقف پانورامانداردندارد

نتیجه‌گیری: مزدا CX-30 ارزنده‌تر است یا کیا اسپورتیج توربو؟

هر دو خودرو جزو کراس‌اوورهای اصیل و با شخصیت وارد شده به بازار ایران محسوب می‌شوند و برندهای سازنده بسیار معتبر و اصیلی دارند که انتخاب را برای مشتریان شیرین‌تر و کمی هم سخت می‌سازد.  در این میان، افرادی که به دنبال یک خودرو کم‌استهلاک‌تر از لحاظ فنی و به دور از دردسرهای موتورهای توربوشارژ هستند، طراحی اصیل ژاپنی را می‌پسندند و با کابین کوچک‌تر مشکلی ندارند، می‌توانند مزدا CX-30 را انتخاب کنند. 

در طرف دیگر، کیا اسپورتیج ظاهر مدرن‌ و نوین‌تری را ارائه می‌دهد. کابین آن بزرگ‌تر است، از شتاب و چابکی بهتری بهره می‌برد و طراحی داخلی آن نیز کمی خانوادگی‌تر به نظر می‌رسد.  بنابراین، با توجه به معیارها و نوع نیازتان از یک کراس‌اوور خانوادگی، می‌توانید هرکدام از این دو ماشین آسیایی را انتخاب کنید.

ویدیو های پیشنهادی

Leave a Reply

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.
توسی

طراحی و کدنویسی سایت آخرین خودرو توسط گروه توسی صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.